reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka!

Roszpunka, ale masz ślicznego synka, cudne zdjęcie!

Nuuuśka, bierz i nie wahaj się bo taka okazja może się nie powtórzyć :-p, też uwielbiam szylkretki. Imię miałam już wybrane (Nono) a tu hodowca mi napisał, że się pomylił i imię ma być na M ...a ja już zżyłam się z myślą, że będzie Nono :-D A z jakiej miejscowości ta Maine Coonka? Wykres wciąż bardzo ładny! Super, że Ola tak świetnie się bawi, na pewno kamień spadł Ci z serca :-), oj gdybym ja pojechała nad morze (a nie byłam wiele lat, kocham morze i tęsknię za nim) to też bym szalała z radości :-D

zakręcona, nie odejmujmy nic bo wtedy trzeba by zmienić system i odejmować ułamki za poszczególne suplementy :-) Cudowne i strasznie słodkie ubranko kupiłaś. No jasne kochana, że z wielka chęcią pomogę Ci w tym by synuś miał siostrzyczkę :-)

ania, ja już ostatnio pomyślałam sobie, że może wtedy była owulka ale chciałam poczekać na kolejne tempki. Kto wie, może z tego szaleństwa dzieci będą :-D Twoje wyniki wskazywały, że FF będzie wydłużona (pisałam Ci to wtedy?), miałaś bardzo niski poziom estradiolu. Ja bym powtórzyła cały komplet (LH, FSH, estradiol i testosteron) ale jeśli brakuje funduszy to jedynie estradiol i testosteron, estradiol warto powtórzyć na około 2 dni przed owulką.

gdusia, mięta obniża estradiol i testosteron, u M należy podnieść estradiol stąd nie jest zalecane by pił ją M.

kate, jak najbardziej możesz czasem zjeść cebulę i czosnek, co innego gdybyś tylko tym się odżywiała. Ja piłam wodę z filtra RO przepuszczona przez mineralizator, jest bardzo miękka i polecana na in-gender, dziewczyny tutaj polecały jakieś wody mineralne (chyba Muszyniankę).

lilly, no właśnie nie wiem jakie imię bo wczoraj dowiedziałam się, że ma być na M a nie na N :-D Kiedy ruszacie ze starankami?

Airfix, przesyłam synkowi cały wór fluidków zdrowotnych (u nas odpukać nikt od długiego czasu nie choruje).

gochaa, strasznie niewyraźne to zdjęcie (a szkoda bo dzidziuś ujęty fajnie z profilu i nub mógłby być widoczny). To jest zdjęcie wydruku zrobione aparatem czy zeskanowany bezpośredni wydruk? Nie ma szans na coś wyraźniejszego? :-)

reklama
Nuuskato super ze Olcia szczesliwa :-) niech korzysta mloda ;-) a rodzice troche odpoczna Az milo slyszec ze ttyle radości Olci sprawil wyjazd Ciesze sie bardzo :-) Narazie jest Franiu :-D i trwaka negocjacje Natan,Fabian,Filip,Kuba,Marcel :-)

Spokojnego dnia w pracy :-*

Piranhu Buziak dla Krzysia z okazji urodzin :*

Ostatnia edycja:
piranha kotka z Bielska Bialej, razem z Nia do oddania druga kotka, ale ona musi isc do domu jako jedynak. Piekna jest, ale nie nie, obiecalam sobie,ze wiecej kociastych juz nie wezme, Ł. mnie z domu wyprowdzi wtedy na bank razem z tymi kotami :wściekła/y:

zakrecia Franiu mi sie podoba, oprocz tego Nataniel tez :tak:

Nuuuśka - fajnie, że Olcia jet zachwycona wyjazdem :-) nawet Neptuna widziała - to się zdarza raz na tysiąc lat ;-) no i idzie z "chłopakiem" na dyskotekę :-p no, no ..... a Ty korzystaj z jej nieobecności (też szalej na całego), bo to też nie zdarza się za często ;-)

Zakręcia - śliczne to ubranko :-D z podanych przez Ciebie imion wybrałabym chyba Frania - chociaż nie jest to łatwa decyzja, bo wiele imion jest ładnych :tak:

Piranha - sto lat dla Krzysia!!! :-D
a co to są za filtry do wody o których wspominasz? my filtrujemy filtrem brita, ale nie wiem, jakie minerały (i czy w ogóle) zostają w tej wodzie? w sumie wolałabym faktycznie pić wodę przefiltrowaną, niż ze sklepu, bo jest znacznie tańsza. Ale skąd mam wiedzieć, jakie minerały ona zawiera i czy są one dziewczynkowe?

Ostatnia edycja:
Pirania dziekuje ci bardzo. No u mnie fundusze mocno napiete do tego jeszcze czesc suplementow nie mam, a juz ostatni dzwonek zeby zaczac brac. Zrobie estradiol i testosteron (rozumiem ze 3 dc) a potem 2 dni przed owu estradiol. A powiedz mi tamte wyniki bardziej dziewczynkowe czy chlopczykowe?
Nuska ale fajnie ze Olcia taka zadowolona z wyjazdu. A ty kiedy testujesz?

Nuuska a Ty pewna jesteś że nasze córcie nie pojechały w jedno miejsce ???
Bo moja wczoraj też nawijała coś o Neptunie i na dyskotekę się szykowała !!! Aaaa i ma pokój pięcioosobowy a miały być we trzy w pokoju ...hmmm ?????
Co do kociastych to mój nam teraz tak nadszarpnął budżet swoim chorowańskiem że szok !!! Mam nadzieję że mu się nie wróci nic. Teraz rzadko sika - raz dziennie ale bez krwi więc jestem dobrej myśli ! Coć z miłą chęcią wzięłabym sobie jakiegoś sierściuszka do domku !!! Co by mój maluni miał kompana do zabaw w postaci czterołapnej a nie dwunożnej !!!

Zakręcia
ale cudny komplecik ... słodziuchny ...już sobie wyobrażam małego księcia w tym ubranku !!!

Gocha tak jak dziewczyny piszą ...może akurat owulka spłatała figla i będzie dziewuszka ? Koniecznie odezwij się jak już podglądniesz maluszka !!!

Piranha dla Krzysia
Wszystkiego beztroskiego, dużo zdróweczka , kupę prezentów i pysznego torcika !!! DUŻY BUZIAK OD BB CIOTKI !!!

Roszpunka gdzie to takie śliczne dzieciaczki się rodzą ...ale słodziak !!! CUDNY !!!

Mamawcześniaka zakochałam się ....cudownych masz synków ... marzenie !!! Buziaki dla dwóch małych przystojniaczków !!!

Marchew i niech sobie teraz "torba" czeka spokojnie !!! Ale ten czas leci ... tak niewiele zostało !!!

Lilly , Maggie a co u Was kobiety ???

Gorgusia jak tam ciężaróweczko ...jak się maja chłopcy ??? Pogłaskaj brzuś od Bb ciotki i duży buziol dla Kacusia !!!

Mam sklerozę ...tak...mam sklerozę
Dostałam smska od mojego ginka ( tego który rozpoznał zaśniad i wykonał zabieg) że skonsultował mój "przypadek" z jakimś docentem z Warszawy ( mieli jakiś kilkudniowy zjazd,bo nie było go w przychodni) i napsiał mniej więcej tak
"po konsultacji z doc.... stwierdzam że jest Pani zdrowa i po zrobieniu badań może Pani rozpocząć starania o zdrową ciążę. Doc ... potwierdził iż prawdopodobieństwo wystąpienia zaśniadu w kolejnej ciąży jest takie samo teraz, jak za kilka miesięcy/lat. Przetrwała choroba trofoblastu w Pani przypadku nie wystąpiła więc nie widzę potrzeby dalszego kontrolowania spadku Bhcg. Proszę wykonać wszystkie zlecone badania i widzimy się w czerwcu."
Oczywiście skonsultuję to jeszcze z moją miejscową ginekolog oraz z lekarzem z całkiem mi na razie nieznanej kliniki. Zobaczę co oni powiedzą.
Nie ukrywam że nadal mam w głowie słowa onkologa...

Miłego dnia babeczki

Ostatnia edycja:
Katrinna kochana ja wlasnie szaleje w pracy hehe..jutro do pracy i caly tydzien na rano, a potem w sobote dokladka. No kosmos sie szykuje. Niby Olcia pojechala ale w domu mam taki syf jakby za Nia 5 innych dzieci mi wparowala do domu :-p

Dorcia a gdzie Oli pojechala ????? :-) Wszystko mozliwe, Olcia poki co zadowolona, mowila mi dzis ze kolezanka z pokoju chrapie i spac przez Nia nie moze :-p i ze jedzenie jest dobre, ale herbata za slodka :-D a sami slodzic nie moga tylko dostaja gotowa juz w kubeczkach. Mieli wczoraj isc do Slowinskiego PN ale nie poszli, w sumie to nie wiem czemu jakos nie szlo mi dzis dogadanie sie z Olka, ale wywnioskowalam ze byli obok i czytali o tym co jest w parku :-paaaaaa i nie omieszkala mi powiedziec ze biega wlasnie po placu zabaw i przed chwila tak sie krecila na kreciolku ze o malo sie nie pozygala :-D ( ja jej mowie - Ola ej ale jak Ty mowisz ??? no to uslyszalam, ze maaaaama wszyscy tak mowia :cool2:). Niedouczona matka ze mnie.

ania_g pewnie nie bedzie okazji bo tempka jak zawsze poleci pieknie za 3 dni w dol :blink:

piranha Wszystkiego naj naj dla Krzysia !!! Wykochaj go i wycaluj do Ciotek :D !!

Piranhu Najlepsze życzona dla Krzysia i buziak od BB ciotki :)

Zakręcia A Ty dziś przecież też masz urodziny? czyz nie?? :) 100 Latek i spełnienia marzeń, tych duzych i tych całkiem malutkich :)

Ja dziś znów mam imieniny...to widze że jest nas wiecej do swietowania :) Szkoda że wszystkie tak daleko jesteście :)

Ja sobie już dziś zrobiłam dzień dla siebie - pojechałam sama na zakupy do Krakowa, upolowałam krem na promocji w Rossmanie , a na koncu tak mnie deszcz zlał że wróciłam przemoczona do domu :)

Nuuusia Ale świetnie Olcia tam ma :) Dziecko prze szczęśliwe :) I to najwazniejsze. Ja ubolewam po raz drugi i zazdroszcze Tobie - znów nie moglam ogladac MMA noo... nie mam dekordera żeby zapłacić, a w necie to ja nie lubie oglądać... A jeszcze mowie do meza- 40zł- drogo..a On gada- to sie zrzucimy... ja 20zł i Ty 20zł i mamy 40zł hahah bedzie taniej

Airfix - ale masz męża jajcarza ;p

Nuśka - a tak się martwiłaś - zupełnie nie potrzebnie :) jak ja nienawidziłam tych gotowych herbat - też zawsze były dla mnie za słodkie ;P

Piranha - dużo zdrówka dla Krzysia! Ucaluj go od e-ciotki ;)

reklama
Airfix dziękuję:-* ja Tobie tez kochana życzę spełnienia marzen :-*

Dorcia Kochana to zielone swiatelko dla Ciebie :-) cieszę sie słońce

NNuuska ja ten tydzień sobie rozbiłam :-) mam wtorek i czwartek wolny :-) w czwartek idziemy ma wwernisaż taty mojego kolegi z pracy Dostaliśmy zaproszenia i ide z K i jeszcze pare osob z mokej pracy:-)

Do góry