reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

piranha ja sie strasznie stresuje, glownie tym czy sobie poradzi choc oczywiscie poradzi sobie swietnie, ale wiadomo ze musze troche poprzesadzac ;-) sprawdzalam u Nich pogode, i ma byc taka sobie, nie ma byc zimno, ale tez nie bedzie niestety upalow ani ciepelka jakie juz zaliczylismy. Szkoda strasznie, ale mam nadzieje, ze pooddycha jodem ile sie bedzie dalo :happy:
Co do drapaka, te z rufi sa ladne, ale strasznie drogie.Nie stac by mnie bylo na taki, kurcze zwlaszcza ze powiem Ci, ze Nasze koty takim chyba by sie nawet nie zainteresowaly :wściekła/y:one musza miec sznureczki, hamaki legowiska na bokach, slowem - musza miec po czym skakac i co psuc :-p

Widzialas wykres ? dziwny jakis choc wczorajsza tempka na bank byla troche zaburzona bo zle spalam i wstalam raz sie napic.

justi hehe nie ma za co kochana :* Naszym kotom tak zimno w ta pogode, ze Desperado dzis ze mna pod koldra spal :rofl2:

attachment.php

Starających się : 10
Oczekujących na staranka : 11

MAJ 2014 :

Nuuuśka - termin @ 24.05 ( 12 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 27.05 ( 13 cykl starań )
Vivienka - termin @ 29.05 ( 1 cykl starań )

CZERWIEC 2014 :

Roszpunka - termin @ 04.06 ( 1 cykl starań )
czarna_perła - termin @ 06.06 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 07.06 ( 2 cykl starań )
milla - termin @ 24.06 ( 1 cykl starań )

LIPIEC 2014 :

ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )
małe liski - termin @ 04.07 ( 1 cykl starań )
Justi - termin @ 09.07 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Fiołek... ( lipiec 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
Dorcia ( wrzesień 2014 )

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuśka, oj też bym się stresowała i denerwowała, Ola na pewno świetnie sobie poradzi. To musiałoby bardzo boleć gdyby kotom nie spodobał się drapak Rufi :-D, niestety mnie również na niego już nie stać. Nie wiem czemu w miniaturze widzę, że masz więcej tempek ale gdy kliknę wykres i otworzy mi się strona z FF to tempki kończą się na środzie :baffled: Sądząc z miniaturki to wykres bardzo ładny :tak:

piranha a no rzeczywiscie tylko do srody sie otwieraja :eek:czemu tak ? moze cos sie zawiesilo.
Na enpr nie wolisz podgladac ? ja tam glownie zagladam powiem Ci, jakos tak sentyment mam do niego :-)

Nuuuśka, hahaha, zapomniałam kompletnie, że enpr już działa :-D (brak miniaturki pomógł mi w tym zapomnieniu ;-)). Wykres bardzo ładny ...a że inny jak poprzednie to na plus (wygląda bardziej estrogenowo) :tak:

Piranho- choć bardziej jestem za pieskami to kocurek jest prześliczny:****
Marchew- spakuj się Kochana bo Dzidzia może chcieć przyjść nieco wcześniej
Nusssia- i za wszystkie dziewczyny&&&&&&&&&&&&&&&&&

mam do Was pytanko - pewnie któraś z Was się na tym zna
otóż- do pracy ide dopiero od czerwca. dostane umowę pewnie na 3 miesiące. ale w ciąży powinni mi przedłużyć umowę do czasu porodu, tak miałam z synem. a jak póżniej jest z macierzyńskim płatnym przez zus????? tzn. przez ile tygodni oni w końcu płacą??? weszły nowe zasady ale nie wiem czy w tym wypadku dla mnie też byłoby to dłużej???

Ana, ja od dziecka miałam tylko psy, kota nie miałam nigdy :-) Z prawem pracy niestety nie jestem na bieżąco ale na pewno dziewczyny pomogą.

piranha - tak nadal boli... do szpitala nie chce już jechać... w pon mam usg i idę do pani ginekolog... mam nadzieję, że do tego czasu Gabriel pozostanie w brzuszku :) niestety ostatnio jestem bardzo zestresowana i nie umiem wyluzować :(
Ana - jak się czujesz?

marchew to u mnie bylo tak rozwarcie pelne dziecko do gory nie chcialo wyjsc na swiat ale oni mowia ze jak jest juz rozwarcie to musze rodzic i podali mi ooksytocyne zeby sie urodzil:baffled: boli za bardzo tez nie mialam .. nie wiem jak to jest czy jak jest rozwarcie a dziecko do gory czy musialam rodzic tym bardziej ze skurczy mocnych nie bylo i nieregularne jedyne to domyslilam sie po tym ze rodze bo cyop sluzowy mialam z krwia ale malutko . trzymam kciuki zeby synek spokojnie do 36 siedzial w brzuszku:tak:

Witam was w piekny sloneczny piatek:-)
i oczywiscie przesylam promyki sloneczka dla was :tak:

Musialam zamowic dzis rano testy na ekspres zeby byly na jutro bo patrze do pudeleczka dzisiaj a tam tylko 7 tetstow.. to zaledwie mi na weekend starczy.. Dobrze ze amzon ma szybka wysylke za darmo i jutro powinny byc juz w skrzynce :-)

Piranho ale sliczniuti koteczek :tak:.Ja niestety nie moge sobie kotka wziazc.. maz ma alergie na siersc. Jak sie poznalismy mialam sobie kotka sprawic razem z siostra ale musialabym wybiesrac albo maz albo kotek… wybor padl na meza. A siostra ma od tamtej pory dwa kociaczki.
A i tak na marginesie jaki to jest kolorek sciany na foteczce,chodzi mi o odcien tego rozu??Slicznie sie prezentuje?Pewnie to pokoj Kaji ;)
Dziekuje ci za wyjsnienie jak dzialaja hormonki :-)
Wczoraj tak mnie jajniki wieczorem bolaly ze hej… zrobila test i kreska ciemna w porownaniu do tych ktore robilam wczeniej… ale dzis znowu jasna… jak tu przy takich testach i takich wachaniach stwierdzic owu?
Myslisz ze jest sens w poniedzialek robic juz hormonki i mienraly jeszcze raz… ale mezulkowi juz nic nie bede mowila bo mnie za drzwi z torbami wystawi… Myslisz ze jak bym zrobila estradiol,testostreon, sod i potas to wystarczy?? Czy potrzeba jeszcze magnez i wapn?? Chce sie ograniczyc bo u mnie wyniki strasznie drogie ;(
Albo moze jak bym zrobila sod i wapn?? Bo magnez mialam w miare dobry i potas tak samo tylko wapn i sod byly liche…co ty na to slonce??

Nusia… na pewno pozegnanie bylo ciezkie ale pomysl ze napewno coreczka bedzie sie swietnie bawila na zielonej szkole wkoncu bedzie miedzy swoimi znajomymi. Moaja siostrzenica jak byla 5 dni na wycieczce jak miala 11 lat przyjechala lekko odmieniona.. taka jak by doroslejsza..Trudno uwierzyc ale tak jak by przez te pare dni wydoroslala.. takze moze nieraz takie wyjazdy tez pozytywnie na dzieci wplywaja.
Jak sie wogole czujesz po owu??Jka sie nie myle u ciebie okolo7-9 dnia byla implantacja prawda??
Trzymam z calych sil kciukasy na ten „czysty“ cykl :-)

Marchew uwazaj na siebie i na naszego Gabrielka ;) Nie nadwyrezaj sie zeby synus jeszcze troszku posiedzial u mamusi pod serduszkiem i przybral troszku masy jeszcze.

Roszpunka to moze nas w tym samym czasie owu nawiedzi,podzielimy sie jonami tobie sprzyja pora roku a mi ksiezyc to chyba po rowno bedzie ;)
Wyniczki mineralow masz piekne!!!!! Az pozazdroscic ;) Czyli na drodze do dziewczynkowego marzenia jestes coraz blizej ;)

reklama
ja tylko na chwile poinformowac ze jade na 2 tyg do PL I mnie na BB nie bedzie przez ten czas...

miłego dnia wszystkim I za wszystkich trzymam &&&& zaciazajcie a jak wróce to mi sie bedziecie chwalić :* buziole babeczki

Do góry