reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

czarna perła, a to były pierwsze badania minerałów? Piszesz, że wyniki nie bardzo ale może Ca i Mg startowały z niskiego poziomu i jest tendencja rosnąca? ...ja osobiście bym się wstrzymała i w przyszłym cyklu sprawdziła czy są zmiany na plus. Jeśli jednak nie chcesz już czekać to działaj a ja zacisnę kciuki i będę mocno iksom kibicowała :-)

macy, dzięki kochana, podpytam koleżankę. Mój też kotów nie znosi ...ale ja z tych upartych co nie odpuszczają więc wyjścia nie miał :-D ...i może jak raz tego niebieskookiego słodziaka polubi, jak tu nie lubić takiego stworzonka :-) Muszę wymyślić jakieś imię na N to wpiszą je w papiery :-)

reklama
Piraniu, cudny koteczek. Ja tez jestem taka kocia mama, pomagam bezdomniaczkom :). Przepraszam, że wcześniej nie odpisałam - testy przyszły we wtorek, także przed zakończeniem cyklu, więc w kolejnym mogę już testować :D.
Dzięki za info dot. wit C - mój M niepocieszony, on tak lubi tę witaminkę C, nie wiem czy zdołam mu ją wybić z głowy. A gdyby brał 1 tabl dziennie mocno by to zamieszało? Lekoman jeden ;)

W ogóle to przepraszam, że mało mnie na forum, staram się czytać w miarę na bieżąco, ale mam taki zamęt w pracy i wyszło kilka innych rzeczy "zawodowych", że musiałam trochę się odsunąć na bok i zająć pracą. Mam nadzieję, że niedługo to się jakoś unormuje i będzie już dobrze
Jak dobrze, że już piątek!!!
Miłego dnia i weekendu :)

Piraniu tak to były pierwsze badania...możne sprawdzę jeszcze przed staraniami czy faktycznie tendencja jest rosnąca (czyli 21 maja)....albo sie wstrzymam i w następnym cyklu sprawdzę...sama już nie wiem...ale jak byłby to cykl udany to bardziej dla Y chyba niż dla X???

piranhu mierzylam ale nanioslam tylko na enpr.pl nie mialam czasu za duzo.
Co do kociambra to kiedy przyjezdza do Was ?? :D

marchew to co to za szpital ze taki oblozony ??? maatko moja, tos miala przygode :zawstydzona/y:

Olcia pojechala !! Pol h temu wpakowalismy ja w autobus, serducho mi sciska i boje sie troche zeby droga im dobrze przebiegla bo pogoda straszna, zalewa Nas powoli :no:

Dzień dobry :)

Piraniu piękny kocurek :) eh to moja ukochana rasa jedno z kilku marzeń , które są przede mną do spełnienia , ponieważ mieliśmy już jedną kotkę zarezerwowaną , ale z przyczyn różnych nie będe tu już o nich pisać w końcu jej w domu nie mamy , postanowiłam , że teraz spełnimy najważniejsze marzenie :) i postaramy się o rodzeństwo dla Wojtusia :) jeśli będzie to córcia to już w ogóle pełnia szczęścia :)
Bikolorki to jest to umaszczenie , które kocham :) Ja bardziej seal mąz bardziej blue :) pociesze cie , ze mój m. Też był za kotami,ale Ja mu tak marudziałam hehe ze nawet kupił mi skarbonkę Kotka i wrzucął tam pieniazki na niego :)
chcialam ci kochana polecić forum RAGDOLL'owo, czyli wszystko o RAGDOLLACH i troszke o BIRMACH - RAGDOLL'owo, czyli wszystko o RAGDOLLACHjest tam mnóstwo ciekawych wiadomości, użytkownicy bardzo mili i pomocni na pewno znajdziesz tam nie jedną informację Ja tam również jestem/byłam :) teraz czasem wchodzę oglądam , bo mam tam swoich ulubieńców :) no i oczywiście polecam drapaki rufi :) juz o nich pisalaś wiec nie wiem czy sie na niego zdeydowaliście ?? mi dziewczyny polecały o taki :)D-0 - Drapaki.pl ale na forum znajdziesz tez info dot. drapaków, jedzenie i wiele innych ważnych informacji

mogłabym pisacć więcej iwięcej :) ale przecież to nie forum o kotach hahahah
ostatnie pytanie kiedy jedziecie po tegosłodziaka ? Imię może Narcyz, albo Nemo :)

dziękuję za wiadomość owit. C :*
powiem wam, że mój m. to trochę wczoraj grymasił, bo stwierdził, że Ja to wariuje najpierw każe mu pić pięte litrami, póżniej ma kategoryczny zakaz jej picia, podaje mu kwas foliowy później mówie , że ma go nie brać,no i ta wczorajsza wiadomość o wit. C :O :)

Katrina nie ma za co:) mam nadzieje, że synusiowi talerzyki sie spodobają :) chyba nie moze byc inaczej, bo sa sliczne

c.d.n

Ostatnia edycja:
Witam :-)

tylko na sekundke bo w pracy niezły zapierdziel
Nadrobie wieczorkiem :-)

Piranhu cudny kotek :-)

Za wszystkie mega kciuki zaciskam :*

Miłego dnia

dzień dobry :-)

dawno nie zaglądałam do was , a dziś na szybko z całkowitą" prywatą"

dziewczyny mam znajomą starającą się , płeć obojętna , niestety problem z powracającymi torbielami :-( możecie podpowiedzieć jak może sobie pomóc tj. jakie suplementy może brać ona i jej m aby pomóc organizmowi ?

będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi

dziekuje

nuska - ja pracuje w tym szpitalu ;p w miescie obok zamkneli szpital... więc szpital obsługuje więcej pacjentów... ja nie do końca rozumiem ich polityke... bo nasz rozbudowują przez to ;/ oddzial położniczy jest nowy ale widać nie wystsrczająco duży...

piranha - pani doktor wygladala jakby nie chciało jej się żyć a co dopiero pracować ;p

Marchewka ehh to ci lekarka BEZNADZIEJNA nie wiem czy już pisałam , ale Ja "uwielbiam"naszą służbe zdrowia :( tak rzadko można spotkać lekarzy z powołaniem eh Ja przy porodzie trafiłam na stażystkę i położna:) i do dzis dziękuję, że ta Stażystka własnie byla przy moim porodzie młoda dziewczyna pomogała jak mogła najlepiej , a położna siedziąła przy biurku i coś tam wypisywała ....Póżniej przyszedł ginek też młody ,ale chyba sie uczył , bo tak mnie pozaszyfał, że szkoda gadać przez miesiąc nie mogłam usiąść, a szwy miałam w znieczuleniu ściągane już przez mojego ginka...

czy ty kochana masz swojego ginekologa w tym szpitalu gdzie bedziesz rodzić ??

Kate Ja też jestem mięsożerna :) ale ratuje się wasnie piersią z kurczaka czy indyka:)

Aljul ehh to bardzo długo 5 tygodni rzeczywiscie lepiej bedzie jak wróci do szkoły :(biedaczek
postawa uczniów inauczycielki pełna podziwu :)

Nusiu pogoda rzeczywiscie na podróż beznadziejna pewnie beda wolniej jechać ,podóz bedzie dłuższa najważniejsze , ze bezpieczna oby tam mieli lepsza pogodę u nas podobno do jutra ma tak padac, a później znów od środy :(

dziękuję za wpisanie mniena różową liste :)

Airfix jak tam wasza rzeczka ?? :(

Oczy niebieskie ehh zdrówka życzę oby ten ropień poszedł sobie już raz na zawsze

Ostatnia edycja:
reklama
Hello!

gdusia, uffff, stresowałam się bo to był pierwsza transakcja eBay gdzie potwierdzenie zakupu, płatności i wysyłki nie przyszło mi na maila. Witamina C poprawia parametry żołnierzy, jedna tabletka zrobi to po prostu w mniejszym stopniu ;-)

czarna perła, no właśnie na dwoje babka wróżyła, trzeba też pamiętać, że minerały to tylko 1 z 7 czynników (choć dość ważny).

Nuuuśka
, będzie do odbioru po 26 czerwca :-), hodowla jest blisko mnie - w tej samej dzielnicy Wrocławia. Jejku, mnie też by serce ścisnęło - z tęsknoty i strachu, gdy sama byłam dzieckiem to się zawsze zastanawiałam czym Ci rodzice się stresują, teraz już wiem ;-) Zerkałam dziś na pogodę 16-dniową i we Wrocku i od poniedziałku mają być upały do nawet 30*C i pełne słońce.

Justi, jak fajnie, że i Ciebie zauroczyły ragdolle :-) Ja miałam rok temu zarezerwowanego kocurka Maine Coon ale niestety z powodów finansowych musiałam zrezygnować :-( Ja też preferuję seal niż blue (cieplejszy odcień) :-) Kocurka mam odebrać po 26 czerwca gdy będzie miał skończone 12 tygodni. Dzięki za imienne propozycje, właśnie myślałam o Nemo ale po głowie chodzi mi też Nono (Kaja bardzo lubiła odkurzacz Nono w Teletubisiach) :-D Dzięki też za cenne wskazówki, wszystkie mile widziane, to forum znam, miałam drapak Rufi model D-0A, cudny był i żałuję ogromnie, że go sprzedałam (już mnie na taki nie stać), był nawet przez chwilę zasiedlony ;-):

Zobacz załącznik 624532Zobacz załącznik 624533

I jeszcze mój koteczek :-):

Zobacz załącznik 624536
zakręcona, kiedy idziesz na podglądanko? :-)

kifsi, powinna przede wszystkim sprawdzić poziom hormonów (torbiele tworzą się np. przy PCOS albo LUF), a może już robiła takie badania? Jeśli tak to podpytaj ją o wyniki. To są torbiele czynnościowe? Leczenie będzie zależeć od tego co jest podłożem powstawania częstych torbieli.

Marchew, hahaha :-D Jak się czujesz, nadal masz te skurcze?

Ostatnia edycja:
Do góry