reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maran a wiec milego wypoczynku i trzymym kciukasy za pozytywne wyniki bo pisalas ze bedziesz chciala robic wyniki w PL.
Mam nadzieje ze pogoda wam dopisze. Dobrego lotu i wracaj do nas szybko :* :* :* :* :-)

reklama
Marchew- dziękuje:) czuje się w miarę ok. tzn. nic mi się nie chce, chętnie bym tylko leżała i pospała:) mam wyostrzony mega węch -co nie zawsze jest dobre:), sama nie wiem co bym zjadła, czasami mam wilczy apetyt a czasami nic mi się nie c hce jeść. odkąd biore luteinę to nie mam już bóli @. ogólnie nie czuje jak bym była w ciąży. jak zobaczę 22 na usg to dopiero uwierzę:) mam jeszcze odrzut od cappuccino, chociaż że musze czasami wypić by nikt się nie domyślił:) ale to jest takie niesmaczne i na siłe:(
nie stresuj się , już niedługo będziesz miała Synusia przy sobie :***

jeśli któraś wie jak jest z tym macierzyńskim to proszę o odpowiedz

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Ale wiosna za oknem,niech mnie... Aż się nie chce rano wstawać. Dobrze, że już weekend:tak: My czekamy na zlot rodzinny, bo w niedzielę mój jedyny chrześniak idzie do komunii. Mam nadzieję, że do niedzieli pogoda trochę się poprawi.

Nusia, zajadą szczęśliwie, zobaczysz:tak: Gdzie Olcia pojechała, bo nie pamiętam? I jak daleko tam macie? Też mam sentyment do enpr. Jestem tak przyzwyczajona, że nie umiałam się odnaleźć na ovufriend. Dodałam cię nawet do swoich znajomych ;-)

Justi,mój też narzekał, że najpierw mu kazałam przez miesiąc jeść, a teraz mu zabieram kolejną pigułę :laugh2:

Piranha, mi też się Nono podoba :tak: Maksio też go lubi;-)Super ten drapak. A ile taki mebelek dla kotka kosztuje?

Ana, z tego co wiem to wszystkim się należy to dłuższe macierzyńskie. Rok płatne 80 % lub pół roku 100% i możesz dobrać pół roku 60%. Musisz mieć po prostu umowę na dłużej niż 30 dni.

Mar-chew, łykaj nospę, jak mocno boli. Myślę, że to jednak przepowiadające :tak:

Vivienka, mi też testy idą jak woda. Jeszcze na ten cykl starczy,ale w przyszłym pewnie znów będę musiała prosić piranhę o dokupienie:zawstydzona/y:
Może twoja owu czeka na moją hihi:-D Dziś wyszła mi bladziuchna kreska, w sumie taki zarys tylko, a jeszcze wczoraj kompletnie nic nie było.
Ph mi wzrosło tak 4,7-5,0 :crazy: Zaraz iladian zaaplikowałam i już na pewno jest koło 4,4 ;-)
Może po prostu robisz te testy raz pijąc więcej, raz mniej, dlatego różnią się odcieniem. Któraś z dziewczyn pisała, że wieczorem wychodzą zawsze ciemniejsze. Może to o porę dnia też chodzi...

Maran, udanego wyjazdu :happy:

na innym forum przeczytałam, że dziewczyny na skurcze biorą luteine? są w tym samym tygodniu co ja... myślicie, że warto na samej końcówce? mam jeszcze jedno opakowanie...

witam
ja na szybciutko
Ana jeżeli umowa Ci się konczy przejmuje Cie ZUS do konca macierzyńskiego, w tym momencie rok,
płatne 80 % wynagrodzenia, lub pół roku 100 % a pożniej 60 %,
jezeli jesteś na L4 a skończy Ci się umowa też przejmuje Cie ZUS i płaci Ci L4,
jeden warunek nie mozesz mieć ani 1 dnia przerwy w L4 bo stracisz świadczenia,
jak coś to pytaj, pisze na szybko,

Marchew,mysle,ze po prostu miesnie w macicy ci sie przegrupowuja,szykuja sie do porodu.co mowi twoja lekarka? Pamietam,ze dziewczyny z forum potrafily miec takie skurcze juz 2 miesiace przrd porodem. Fajny masz termin porodu :-)

roszpunka jechali do Rowow, o 15.00 dostalam sms-a od opiekunki ze sa w Toruniu wiec polowa drogi za Nimi. Mysle, ze kolo 21 powinni byc na miejscu :tak: hah dodalas mnie do znajomych ?? ale gdzie na ovfr ? to ja nawet nie wiem Ty patrz :-D

vivienka eeee ale ja dzis mam 7dpo kochana :happy: za kciuki dziekuje, mnie tez napierdzielaja strasznie jajca w tym cyklu. Wczoraj i przedwczoraj bylo nieciekawie teraz juz nie bola, ale normalnie jakby ktos na Nich gral :wściekła/y:

Roszpunka - a dleczego fajny ;> masz wtedy urodziny :-p mi przesunęłi na 23 czerwca bo tak wszyło z obu usg... czyli dzień taty :-p ale Gabriel i tak przyjdzie na świat kiedy będzie gotowy :-p do lekarza idę w poniedziałek po usg :-) i wtedy się jej zapytam... pamiętam jak moja koleżanka miała takie częste skurcze - myślałam, że się szybko wysypie - a ona przenosiła z tymi skurczami... :-p

hah wiecie jakam madra ???? poszlam do sklepu obok bo jakos tak mnie naszlo na cos do jedzenia, oczywiscie co ???
kapusta kiszona :-D Kupilam 15dkg, zjadlam prawie wszystko na raz i tak mi teraz brzuch rozsadza ze w domu bedzie chyba sajgon :wściekła/y::wściekła/y:
Aaaaale ja tak raz na czas mam :-Dsmaki mnie nachodza niewiedziec czemu wiec uwazam to za w pelni normalne :-p

piranha niestety nadal nie chca sie wstawiac miniaturki jesli chodzi o enpr dlatego mam link bezposredni do konta, no ale cykl rzeczywiscie na nizszym poziomie przede wszystkim, nie wiem czy to dobrze czy zle, ale pewnie poniekad przez odstawienie suplementow cos innego sie podzialo :happy:

reklama
Marchew, masz to usg ze względu na skurcze własnie? Ja bym sama luteiny nie brała. Mocne te skurcze? I ciągle jak na @?
Nuska, dojadą. Spokojnie.

Do góry