reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranhu, Dziewczynki teraz ciąże prowadzi mi inny lekarz Poleciły mi go dziewczyny w szpitalu, koleżanka i mojego szwagra ciocia która jest salową u nas w szpitalu Jest bardzo miły delikatny uprzejmy i nawet na nfz :-) zresztą ta przychodnia wygląda jak klinica z filmu Tylko on przyjmuje tylko w czwartki i u niego mam wizyte na 22.05 On też jest w szpitalu Po tym jak tamten mnie wtedy potraktowal i chciał leczyć na bezpłodność (po 1 cyklu nie udanym) poszłam w wigillie do nowego gina u nas który przyjechał z Niemiec i pewnie bym u niego została ale ma słaby sprzęt Pisałam Wam że on bardzo pozytywnie mnie nastawił i nawet mój M powiedział że widzi poprawe Do tego gbura poszłam bo myślałam ze prywatnie bedzie ok i moja siostra mówiła ze prywatnie ma bardzo dobry sprzet i dlatego tam poszliśmy

Jeszcze raz pójde do niego jak już zapłacone ale jak coś sapnie to ja i mój K powiemy mu pare miłych słów

Ostatnia edycja:
reklama
Zakręcona, prawdziwy gbur. :tak: Nie znoszę takich lekarzy.
Matik, i prawidłowo!
Piranha, córcia bardzo lubi rysować i kolorować. Wczoraj kupiłam jej gazetę z Peppą i siedziała nad nią przez cztery godziny! Koloruje bardzo ładnie i ładnie też rysuje. Ma zupełnie inne zdolności niż synek, który nie znosi kolorowania do dnia dzisiejszego. :-D Co do koleżanki w ciąży - wiedzą już jak sobie radzić z tymi problemami? Będzie brała jakieś leki? Trzymam mocno kciuki, żeby się jej udało. :tak:
Kate, skopiowałam od Maran_atha LH FSH I Estriadol robi sie miedzy 2 a 5 dniem cyklu najlepiej w 3 dniu cyklu, mozna wówczas tez zrobić prolaktyne, ale prolaktyna musi byc naczczo, no I testosteron równiez można zrobić razem z tymi badaniami wyzej ale PROGESTERON robi sie 7 dni po owulacji czyli jesli masz owulacje w 14dniu cyklu to progesteron musisz zbadac 21 dnia cyklu.

Ostatnia edycja:
macy, no to masz utalentowaną i baaaaardzo cierpliwą córeczkę :-)

kate, ja bym zrobiła w 3 dc LH, FSH, estradiol, testosteron, TSH i prolaktynę (ta ostatnia może być z progesteronem) a w połowie fazy lutealnej progesteron i estradiol. Można też sprawdzić estradiol na 2 dni przed owulacją. Z minerałów to Ca, Mg, K i Na w dowolnym dniu cyklu. No właśnie, lepiej się już czujesz? Już doczytałam, dobrze, że już lepiej.

Roszpunka kochana mogłabyś podać linka do tej świecy z wosku pszczelego którą kupiłaś na allegro ;-)?
Czarna perła chyba będziemy podobnie się starać w tym cyklu... super! ja ostatnio miałam odstęp 2,5-3 dni i nie zaskoczyło więc w tym cyklu chcę zadziałać raz po co najmniej 10 dniowej abstynencji w dniu pozytywnego testu owulacyjnego :-)

Nuusiu Szkarlatyna to nie jest na pewno, za mało objawow typowych dla szkarlatyny typu malinowy jezyk czy skrzydla motyla, niema bolow brzucha, wymiotow nic, nie goraczkuje juz mi :) Znajomej corcia miala to samo 3 tyg jej pediatra stawierdzila wirusowe zapalenie jamy ustnej ;) Skad sie bierze tyle dziwnych chorob:eek:

Matik
to może coś się uda w tym cyklu :)

reklama
Vivienka tak zdecydowanie mogę powiedzieć, że również jestem uzalezniona od tego forum :) słuchaj Pani doktor Piranii , a na pewno wszystko będzie dobrze :tak:

Zakręcona to ci dopiero lekarz eh dobrze, że znalazłaś już innego,a do teg skoro już tyle zapłaciła spróbowałabym iść jeszczeraz, a może niunia nichce się poprostu okazać temu Panu :)

aJa się zastanawiam wciąż nad zakupem tego kompletuKPL BIŻUTERIA MAGNETYCZNA JINPOLI JPL POWER SPORT (4214383666) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.i teraz czarna perłaOpaska ION Energy Balance 1500 jonów + IR + german (4218545664) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
dałasmi do myślenia nad tą swoją opaska może ona jest lepsza ??

ratujcieco wybrać bizuterie czy opaskę ??

Piraniu Krzyś lubipociągi :) a jechał kiedyś już pociągiem ? Ja zastanawiam sięwłaśnie nad wycieczką pociągiem z Wojtusiem, ale teraz przezkolejne 2 tyg jesteśmy uziemieni przez wypadek męża :) później bedziemy musieli nadrobić kilka wycieczek .
U nas właśnie w domu głównie lego , sporo tego sie nazbierało teraz już kupujemy temniejsze lego city choć powiem wam, że mnie te małe elementy doszału doprowadzają :) zdecydowanie wolałam nadepnąć na te większe ;)

Roszpunka poprosze otego linka do tej świeci no wlasnie u nas jest tylko eko żywność,w sklepach,ale u nas nie ma tych świec ....
wiez inni chodzą cokilkanaście minut na papieroska to ja w tym czasie pije miętkę :)heheh albo zaglądam do was :) od taki relaksik

Airfix hmmmangina grupowa ? Powiem ci dość ciekawa sprawa oby za chwile nieokazało się to szkarlatyną . W każdym razie zdrówka dla synusiażycze

Matik oby te niespodziewane wszczelenie się w owulkę było owocne &&&

Katrina tak cena coli jest duża, Ja ją kupiłam na spóbowanie, ale tak sobie myślę, że dziewczyną udało się również mieć córeczkę przyzwyklej coli light czy zero zakwasić organizm wiec chyba sprobuje z tymi ogólnie dostępnymi co by mnie m. z torbami nie wyniósł Mamy wspólne konto, ale na szczescie nie interesuje się ile np. kosztująte suplementy :) :O

chciałam jeszcze zapytać staraczki dziewczynkowe :) jeśli pieczecie ciacho , bo ktoras z was wspominała to czym je dosładzacie i gdzie można to kupić ?? myśląłam nad słodzikiem hehe ale nie wiem jakie mam przyjac proporcje :) pewnie macie lepszy sposob :)

Macy 4godziny przy kolorowance ?? :) szooook u nas jest 10 minut najbardziej lubi jednak szukać różnic, a koloruje to szybko najlepiej na jeden kolor, ale że wciąż powtarzam ,że uwielbiamkolory teraz przychodzi i mówi ładnie pokolorowane ? Tak jak lubisz jest dużo kolorów, ale malarz z niego nie będzie :) chyba,że pokojowy :D

Małelistki od jednego storczyka się zaczyna to jest jak uzależnienie :) napewno na jednym twoja przygoda się nie skończy:)

Ostatnia edycja:
Do góry