reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Male liski no oby to byl ostatni cykl staranek ;-) Tobie rowniez kibicuje zeby sie za pierwszym razem udalo :-) wyniki masz super! Swojego m tez badalas? Ja jeszcze raz sprawdze sobie pierwiastki w tym cyklu i do dziela :-) powiedz mi kochana bo z tego co psmietam to Ty biegasz i ja tez zaczelam ale tak mysle czy tylko do owulki czy caly cykl... bo nie wiem czy to takie bezpieczne jakby sie udalo zaciazyc i moze lepiej tylko do staranek biegac?

reklama
Hej dziewczyny. Dziś już na szczęście po pracy. Jutro i w czwartek do 17 będę siedzieć. Jak ja tego nie lubię :crazy:

Czarna perła, Elle, link do świec: ŚWIECA Z NATURALNEGO WOSKU PSZCZELEGO 22cm x 6cm (4221361597) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Czarna perla, Czekam na razie na jakieś oznaki zbliżającej się owulki. Postaram się wstrzelić 2 dni przed i o+12. Na razie mam stracha, że przegapię jej nadejście i będzie za późno :zawstydzona/y: Robię testy codziennie, więc mam nadzieję, że tak się nie stanie.

Zakręcia, co za gbur z tego lekarza! Szok normalnie. Ale tak to jest, jak posmarujesz odpowiednio, to z pocałowaniem w rączkę wszystko zrobią, a jak nie to tak cię potraktują, że masz ochotę zniknąć. :crazy:

Piranho, dzięki. W moich tabletkach jest tylko 5 mg B6, dlatego dobierałam sobie więcej. No to chyba kupię tą co ty miałaś, bo tej mojej musiałabym brać chyba z 10 tabletek dziennie, żeby uzyskać ten sam efekt. Kupiłam takie Witamina B 50 complex 100 kapsułek . Sw (4236208181) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Justi, i tak ma być w pracy, równouprawnienie ;-) Ja tam wolę nie ryzykować w pracy, już wyobrażam sobie jak któryś dzieciak wylewa na siebie kubek mojej gorącej mięty :-D Ale dziś udało mi się wypić z 8 mocnych filiżanek :tak:
Ja słodzę słodzikiem, takim w proszku. W każdym supermarkecie kupisz. Na słoiku jest napisane, że np jedna łyżeczka odpowiada trzem łyżeczkom cukru. Wtedy dzielę sobie cukier z przepisu na 3 i tyle słodzika wsypuję :tak:

Jeszcze trochę prywaty :-)Od tego niejedzenia śniadań tak mi się skurczył żołądek, że nie potrafię nic w siebie wcisnąć. Dziś był na obiad makaron z twarogiem, później trochę fistaszków, a teraz truskawki z jogurtem i chyba zaraz pęknę:baffled: A po fistaszkach na noc mam koszmary ;-)

Ostatnia edycja:
Hej kochane.
Zalatany dzien dzisiaj mam.
Zakrecona masakra z tym lekarzem. poprostu nic mu sie nie chciało. Oby na nastepnej sie udalo wypatrzec.
Piraniu moglabys zerknac na moj wykrres ? wydaje mi sie ze owulka byl w 18 dc, bolal mnie jajnik i sluz rozciagliwy ale tempki slabe chyba i oF nie wyznaczyl owu. A testy nie doszly do mnie jeszcze mimo ze niby w srode wyslane. :baffled:

Elle ja będę biegała do owulki tylko, właśnie z tego powodu o którym piszesz, boje się że fasolka dobrze się nie zagnieździ jak będę się forsowała :) chociaż pewnie to nie ma to nic wspólnego, jedno z drugim :) są kobiety które w ciąży ćwiczą, pływają, ale ja wolę chuchać na początku. Mojego m. przebadam w piątek, moze też już wieczorem będą wyniki. Łyka już jakiś czas licorice root ciekawa jestem jak u niego z testosteronem

Male liski no dokładnie nie ma co przesadzać i zdrowie fasolki najważniejsze :tak: mam nadzieję że to bieganie ma chociaż jakiś minimalny wpływ bo nie cierpię biegać ale jak trzeba... ;-) mój m miał nie za wysoki testosteron ale też nie super niski jak się badał przed braniem licorice root. teraz bierze już to 3 miesiąc i mam nadzieję że też jakoś wpłynął na jego obniżenie a nie badamy już go bo u nas się czeka na wyniki prawie 2tyg :crazy:
Roszpunka dziekuje :-)

kate eeeeee nie taki sam, Ola ma aparat :-):-D choc dopiero w tym miesiacu kupilismy jej karte pamieci, jakos wczesniej nie wpadlo mi to do glowy, ale za to swoj telefon mam prawie 2 lata i jeszcze w takowa karte sie nie zaopatrzylam :-p

roszpunka ja zauwazam roznice, w momencie kiedy przez miesiac prawie nie jadlam sniadan. Przewaznie dlatego ze oczywiscie madra wmawialam sobie ze potem i potem, a potem sie odzwyczailam. Teraz rano po zjedzeniu czegos zaczyna mnie brzuch bolec. Dzis na sniadanie zjadlam jogurt, po czym poszlismy na obiad do tesciow, no wiec wypilam szklanke barszczu, zjadlam 2 krokiety i bylam pelna a Ł. dopchal jeszcze spagetti :wściekła/y:

małe liski ja tez zamierzam biegac, nie wiem jak mi to wyjdzie, nooo ale zamierzam. Wstyd mi bo Ł. ostatnio z kolega przebiegl 15km w niecale 2h, zreszta on biega od ponad roku juz, kondycha ma piekna , a ja ??? ja to wejde na 3 pietro u tesciow i zadyszke mam jak stary palacz...:baffled:

Dzis bylam na zebraniu w sprawie Zielonej Szkoly. Takie ostatnie, podsumowujace. No i dowiedzialam sie, ze pokoje 3-osobowe beda, zbiorka w piatek o 6.55 pod szkola, potem jada po jakas grupke dzieci jeszcze niedaleko i wyjazd planuja na okolo 8.00 wiec na miejscu beda po okolo 12h..strasznie dlugo.
Wszystko wyglada fajnie, musze dac Oli leki w razie przeziebienia, telefony beda dostepne dwa do dzwonienia do dzieciaczkow, pierwsza wycieczka juz w sobote do Slowinskiego Parku Narodowego :happy: ogolnie jutro u Nas dzien prania i prasowania, i pomalutku trzeba bedzie juz mloda pakowac.

Najlepsze co sie okazalo....w szkole jest Rada Rodzicow ( przewodniczacy szkoly, zasrtepca, no i skarbnik). No i wiadomo, raz w semetrze zbieraja pieniadze na komitet, do tego maja kwote do dyspozycji wygospodarowana przez szkole, dofinansowuja wycieczki z tego, kupuja dzieciom ksiazki, nagrody na koniec roku...i dzis sie okazalo, ze Szanowna Pani Skarbnik ktora miala dostep do szkolnego konta wyplacila wszystkie pieniadze jakie na Nim byly - ponad 6tys. i zniknela...sprawa jest w prokuraturze ale szans ze pienadze odzykamy sa nikle. Dzieci prawdopodobnie nie beda mialy nagrod na koniec roku i ogolnie powiem Wam strasznie mnie to zszokowalo....wszystko rozumiem, ale krasc pieniadze praktycznie mowiac dzieci i na dzieci to juz przesada..:no:

Też nie badam m,jeszcze czego hihi:-D Wolę żeby nie wiedział ile kasy wydałam już na te staranka ;-) Właśnie ja się zastanawiam nad dietą w drugiej połowie cyklu. Wiem, że nie powinno się podnosić poziomu cukru, ale z drugiej strony czy to dobrze chodzić pół dnia bez jedzenia, jak może fasolka próbuje się rozwijać? Co myślicie o tym?

Nuśka, szok:szok: na 6 tysięcy się połasić? Rozumiem zaryzykować i ukraść 500 tys ;-):-D A tak poważnie, to na prawdę niefajna sytuacja. Szkoda tej kasy i szkoda dzieciaków. Pakuj córcię i nic się nie martw, ona na pewno tam sobie doskonale poradzi i będzie się świetnie bawić:tak:
To fakt, kiedyś też nie jadłam śniadań, pierwszy posiłek koło południa i było mi rano zwyczajnie niedobrze, jak coś zjadłam. A przed dietą dziewczynkową właśnie odwrotnie, zawsze pierwsze co robiłam rano, to śniadanko:tak:

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
Przepraszam że z takim opóźnieniem ale coś ciężkie czasy u mnie nastały...
W zeszłym tygodniu mój tata trafił do szpitala, w niedzielę zmarł nagle mój kochany wujek - dziś był pogrzeb poza miejscem naszego zamieszkania a w trakcie jego trwania zadzwoniła pielęgniarka ze szkoły że ktoś kopnął synka w lewą rękę i strasznie płacze - okazało się że jest złamana.....jak to się mówi.....nieszczęścia chodzą parami

małe liski
kwiatki pięknie się prezentują na balkonie. A co do ciasta to z pewnością zanotuję przepis i skorzystam z niego - ostatnio chodziło mi po głowie ciasto drożdżowe

kate mi aparat służy do tych samych celów:-)

Nuuusiu jak idzie zagospodarowanie Twojego balkonu? Kwiatki kupione? Straszna historia z tą panią Skarbnik

macy wow:szok: podziwiam Twoją córkę - mój starszy synek też nie lubi kolorować a ja pamiętam że będąc dzieckiem uwielbiałam kolorować i rysować tylko....nie zawsze mogłam sobie na to pozwolić bo młodszy brat przeszkadzał :tak:

roszpunka no ja w szoku bylam, ale malo tego w tej szkole juz kiedy byla podobna sytuacja, w sumie to taka sama, i teraz powtorka...:no:
hehe a Olcia sierota dzis dostala drzwiami od szatni w szkole, przypadkiem kolega jej nie zauwazyl i zamachnal sie drzwiami i te z calej sily na Nia. Dostala w oko i noge...sie smieje teraz, ale szczescie w nieszczesciu ze nie nosi na przerwy okularow, bo by mogla sie jej powazna krzywda stac jakby tak szko peklo :zawstydzona/y: a tak...to gorna powieka opuchnieta, siniol bedzie jak nic,na kolanku tez siniol ajjjj i to przed sama Zielona Szkola. Bidok i tyle.

aljul taaaa dzis bylam u ogrodnika :D !!!!! i kupilismy choc nie tyle ile potrzeba jak sie okazalo, o jedna doniczke za malo ale prawie wszystko juz :D 2 sadzonki pelargonii amerykanskich i dwie zwyklych : foto 1.jpgfoto2.jpg do tego dwie sadzonki wilczomlecza ( podobno swietnie komponuje sie pomiedzy kwiatami) e983713a808ffd83med.jpg do tego dwie sadzonki bluszczyka kurdybanka BLUSZCZYK-KURDYBANEK-GLECHOMA-HEDERACEA.jpg + wczesniej kupilam dwie sadzonki surfini wiszacych ( rozowa i biala ), jutro musze dokupic jeszcze dwie sadzonki pelargonii i jedna surfini i bedzie wszystko.

Ogrodnik polecil Nam nawoz platon K ii.jpg podobno jest najlepszym z dostepnych nawozow na rynku i swietnie po nim kwitna kwiaty az do jesieni. Podlewa sie dwa razy w tygodniu :))))

Załączniki

• foto 1.jpg
    foto 1.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 26
  • foto2.jpg
    foto2.jpg
    9,6 KB · Wyświetleń: 26
  • e983713a808ffd83med.jpg
    e983713a808ffd83med.jpg
    72,9 KB · Wyświetleń: 27
  • BLUSZCZYK-KURDYBANEK-GLECHOMA-HEDERACEA.jpg
    BLUSZCZYK-KURDYBANEK-GLECHOMA-HEDERACEA.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 37
  • ii.jpg
    ii.jpg
    8,7 KB · Wyświetleń: 29
Ostatnia edycja:
reklama
Nuuusiu też postawiłam na pelargonie oraz odcienie fioletu, różu i bieli. Jak znajdę czas to wrzucę fotki kwiatków na balkonie. Muszę trochę ochłonąć od nadmiaru tych wszystkich zdarzeń. Mam nadzieję że mój synek jutro już będzie w domu bo dziś musiał zostać z tatą w szpitalu:-(

Ostatnia edycja:
Do góry