reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witajcie :)

vivienka no to niezle narozrabiala z tym DHEA ja biore cały czas 25mg własnie z tego wzgledu by nie przedobrzyc, jak zbadam w PL hormony to bede wiedziała wowczas czy trzeba podniesc dawke czy zostac przy malaj ale ja jestem duzo starsza od Ciebie bo ja skonczyłam 33 lata w marcu a miesiaczkuje od 11 roku zycia... ;)
zakrecona gbur ten lekarz I nic wiecej wiem, ze TY do szczecina jezdzisz I tam jest super lekarz u którego robiłam zawsze połówkowe z dziewczynkami nazywa sie Ustyjanowski Przemysław I ma gabinet na bogurodzicy w Darmed. wpisz sobie w google to tam Ci wszystko pokaze :) polecam go bo jest miły I fachowiec dobry, pracuje tez na pomorzanach w szczecinie

tyle teraz bo lece Ale do szkoly wiesc bo sie spoznimy...

reklama
Zakręcia Ale lekarz, no nie ma co:wściekła/y: Wiesz co, szukałabym innego -ale to moje zdanie. Ja jak trafilam do lekarza w ciazy to dosc ze nie przyjemny, to jeszcze czemu tak pozno na pierwsza wizyte przyszlam, a potem potrafil nie wydawac po 50zł, po 20zł z zaznaczeniem w karcie ze odda na nastepnej wizycie- ten to agent dopiero :D Jak juz oddał wszystko na "0" to zmienilam lekarza :) Dodatkowo bardzo nie delikatny był, bardzo.

Nuuusia Synkowi lepiej, okazuje sie ze wczoraj przed nami polowe naszej grupy z przedszkola bylo :szok: wyglada jak angina wirusowa, z tym ze pediatra mowi ze taka dziwna troche bo nawet podniebienie ma w takich kropkach czerwonych, a szkarlatyny nie ma. I wszystkie dzieci takie, ponoc trwa to 3 dni- ale dostalismy na 10dni lek przeciwwirusowy i poparla mnie ze dobrze ze dawalam dziecku przez 2 dni srebro koloidalne do picia , bo przynajmniej bable mu zeszly i goraczka znikla :)

Zakręcona współczuję takich wrażeń , co za pacan
Oj ja czuję że to dziewczynka ;)

Kciuki za wszystkie &&&&
Miałam odpuścić ten cykl ale mój mąż się zapimniał i wyszło inaczej co najlepsze nie spidziewałam się że to wstań raz w owulację !!!
Masakra
Buziaki i trzymajcie się

Airfix a jestes pewna ze to nie szkarlatyna ?? :eek: strasznie dziwne objawy, no ale skoro wiekoszosc dzieciakow je ma to mozna powiedziec ze jakas tam ulga jest choc niewielka.

matik no i pieknie :)))) to teraz trzymac kciuki, moze takie odpuszczenie, nie liczenie, nie mierzenie pomoze.

kate pracujesz ? To Ty jestes fotografem ?? :-):-) mnie tam wystarczy jak zwyklym telefonem nawet zrobisz, lubie strasznie ogladac storczyki.

zakrecona matko ale lekarz...:no: I do tego jasnowidz, skoro stwierdzil w 2 cyklu staran ze u Ciebie to juz bezplodnosc trza leczyc :-p Ja wiem, ze dzidzia nie zawsze chce pokazac co nie co, ale mnie sie wydaje, ze powinien tak dlugo probowac az sie uda, moze delikatnie ja pogilac trzeba :-D

Hej hej!

Fiołek, a może wstaw wykres tempek w sygnaturkę? Czasem z samego wykresu można bardzo dużo wyczytać. Jak długą masz fazę lutealną? Stuningujesz nieco progesteron i będzie córcia jak malowana, z naszymi kciukami nie ma innej opcji :-) Łykałaś B-Complex z dużą dawką B6?

Roszpunka, podobno nie powinno się łykać samej B6 w tak dużej dawce ale w preparacie B-Complex, witaminy B6 powinny być w równowadze, nadmiar jednych może spowodować niedobór innych i vice versa a np. witamina B12 też jest bardzo ważna, przeciwdziała m.in. poronieniu (You do not want the B6 tablet on its own, the bcomplex tablets have the right combination of b vitamins in them to ensure proper absorbtion of the vitamins). Najlepiej łykać 2 x B-50 lub zakupić B-100 z formułą "slow-release", "time-release" (widziałam tylko na eBay), pod tym linkiem jest B-50 (ja łykałam B-Complex tej firmy) Witamina B 50 complex aż 250 kapsułek, Pp (4229394736) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., cena dość wysoka ale 2 x B-50 da lepszy efekt jak 1 x B-100 (w tym drugim przypadku większość B6 stracimy) a ta ilość tabletek starczy aż na 3 miesiące.

Nuuuśka
, wykres jak ta lala, serducha fajnie rozstawione :-)

czarna perła, jeśli zależy Ci na odstępie to 2-3 dni są najlepsze :tak:

zakręcona, faktycznie jakiś wyjątkowy materialista i gbur z tego lekarza, masz możliwość pójścia do innego gina? Może jak raz Ci się spodoba i przeniesiesz się do niego na stałe? Szkoda, że nie jesteś z Wrocka to bym Ci poleciła rewelacyjnego lekarza na NFZ. Na której ścianie masz łożysko? Ja miałam w obu ciążach na tylnej więc idealne warunki do podglądania dzidzi :-)

kate, hehehe, Krzyś potrafi cały dzień bardzo skomplikowane torowiska z Lego budować, najbardziej ulubiony element to przejazdy kolejowe ;-)

Matik, pisałam Ci kiedyś o mojej dobrej koleżance, która traci ciąże na tle autoimmunologicznym? Ma córkę (z dość problemowej ciąży) a 3 kolejne ciąże poroniła w 20, 6, 8 tygodniu (w ciążę zachodzi bez problemu ale jej nie utrzymuje). Teraz jest w ciąży 5 raz. W sobotę miała silne krwawienie w 7 tygodniu, zaczęła się fatalnie czuć, mówiła, że znów straciła dziecko. W niedzielę była tez na imprezie urodzinowej mojej siostrzenicy, wyglądała fatalnie, usta białe jak ściana, źle się czuła, wieczorem pojechała do szpitala i okazało się, że nie straciła dziecka, do tego okazało się również, że ma bliźnięta (cykl naturalny bez żadnych stymulacji, niestety tylko jednemu zarodkowi biło serduszko, drugi był trochę mniejszy ale lekarz mówił, że może jeszcze nadgonić i serduszko też się ujawni, jutro ma kolejne USG). Trzymam kochana mocno za Ciebie kciuki!

Airfix
, dużo zdrówka dla synusia!

Ostatnia edycja:
Kate, najlepiej zrobić hormony na kilka miesięcy przed staraniami by w razie co mieć czas na ich "podreperowanie", bezpośrednio przed staraniami też bym zrobiła by wiedzieć jak to wygląda w cyklu, w którym zajdę w ciążę (a u Ciebie to nie problem z tego co pisałaś :-)).

cześć wszystkim :-)

Zakręcona
- ale lekarz:wściekła/y: normalnie typ spod ciemnej gwiazdy ;-) ja bym już do niego nie poszła, ale z drugiej strony - skoro zapłaciłaś, to Ci się należy jeszcze jedno usg! a co! :rofl2: trzymam kciuki &&&& żeby malutka w końcu się ujawniła :-D

Justi
- ale ta Cola bezkofeinowa jest droga - masakra! sprawdzałam też na allegro, ale tam cena podobna, a jeszcze za przesyłkę trzeba zapłacić. ale czego się nie robi dla spełnienia marzeń :-)

Matik - no i świetnie ;-) niekiedy "wrzucenie na luz" działa cuda. trzymam &&&&& :-D

Nuuuśka - wykresik piękny :-D

reklama
Do góry