reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Vivienka, dawkę DHEA należy zwiększać bardzo powoli (oczywiście dotyczy to przypadków gdy brakuje DHEA w organizmie), tak więc Twój organizm dostał mega strzał i niezła sieczka się zrobiła ale najważniejsze, że znamy winowajcę a proces jest na szczęście odwracalny :-) (podobno szczyt produkcji DHEA przypada na wiek około 20-25 lat a następnie jego produkcja systematycznie spada około 2% rocznie, cytat z genderdreaming: It sways blue, but it is not recommended if you are younger then 35. IVF candidates are taking 75mg of it. There is nothing left for me to answer other than to reiterate that most people who are younger than 35 DON'T need it and SHOULDN'T take it because you can mess up your hormones. I would start with a low dose and go from there.). Lepiej by Twój M nie łykał DHEA, podobno potrafi pogorszyć parametry nasienia (to świetny suplement ale dla starszych mężczyzn):

DHEA behaves similarly to androgen supplements, which can have negative effects of sperm production by inducing hypogonadotropic hypogonadism. Reversal of the condition can take three to six months, and some men may not recover pituitary function, urologist Mark Sigman, M.D., of Brown University reported in the May 2007 issue of "SRM," a clinical publication of the American Society for Reproductive Medicine. DHEA can suppress male hormone production. A decrease in circulating levels of hormones that regulate sperm production will result in fewer sperm being produced. Sperm quality may also decrease. Testicular shrinkage may occur; if the size and firmness of the testicles are poor, it may take longer to improve the sperm count, urologist Russell Williams,M.D. of the Male Reproductive Clinic explains.

Zioła Ojca Sroki (mieszankę nr 3) możesz kupić na Allegro albo sama kupić składniki w sklepie zielarskim wedle poniższego przepisu (opcja o tyle lepsza, że masz pewność składu i tego, że zioła są świeże):

lebiodka (oregano) {Origani Herba} 50g
koszyczek rumianku {Anthodium Chamomillae} 50g
macierzanka {Serpylli Herba} 50g
pokrzywa {Urticae Folium} 50g
dziurawiec {Herba Hyperici} 50g
rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50g
ruta {Herba Rutae} 20g
nagietek {Calendulae flos} 20g
nostrzyk {Herba meliloti} 20g

Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny.
Pić szklankę odwaru przed snem.
Mieszankę nr 3 można pić na dwa sposoby :
1. Całe 3 cykle i potem chociaż jeden cykl przerwy
2. Pić tylko do owu (jeśli jest pewność ze owu była) i potem nic nie pić lub pić zioła na II fazę (w przypadku problemów z progesteronem)

reklama
Piranha oczywiście skopiowałam wynik z linijki niżej:zawstydzona/y: poprawny prog 17,5 (0,95-21 ng/ml)
Vivienka witaj:-) tak to sa wyniki z miesiąca w którym zaszłam, jedyne co to ja chyba miałam 2 razy wyższy testosteron( jak dobrze patrze) chciałabym mieć tak niski:zawstydzona/y:

Piranho dziekuje za przepis na ziolka.jutro polece do zielarskiego bo akurat jutro wyjezdzamy z pl.
Mam nadzieje ze nie oslabilam meza nasienia za bardzo:-:)-( ale jestem zla na siebie za swoja glupote!!

KOCHANA co ja bym bez ciebie zrobila?? Naprawde dziekuje ci za pomoc :*

Fiolku oj nie chcialabys miec takiego testosteronu jak ja aktualnie.... strone wczesniej podalam aktualny wynik.... 1,440... gdzie norma jest 0,82:szok::szok::szok:
Wlasnie sie roszke cofnelam i po malu czytam twoje posty i pocieszam sie ze moze jka sie unormuje z testosteronem moze uda mi sie w chlopczyka wymarzonego wstrzelic z moimi nowymi wynikami (wpisze na dniach nowe w stopke,sa stone wczyniej wypisane)

Ostatnia edycja:
Fiołek, a łykałaś B-100 na podniesienie progesteronu? 17,5 ng/ml to ładny wynik ale podobno 15 ng/ml to zalecane minimum by móc utrzymać ciążę, warto by więc teraz podbić progesteron do powyżej 20 ng/ml ...pożycz trochę od Nuuuśki bo ona chce synka a przy normie w jej labo do 15 ma cykl w cykl wyniki w okolicy 23 :-) Może Twój testosteron jest teraz niższy? ...z wiekiem nasze hormony robią się często bardziej dziewczynkowe (niższy estradiol i testosteron) :-)

Vivienka
, nie ma za co kochana, na pewno uda się Twoim hormonom wydostać z tego zaułka, zobaczysz.

Uciekam spać bo padam dosłownie, dobrej nocki, miłych snów i do jutra!

Ostatnia edycja:
23??no to mega zazdroszczę, dla mnie ten wynik 17 i tak był bardzo wysoki o ja w ogóle miałam problem z progesteronm:-( teraz bede badac hormony i zobaczymy co tam wyjdzie. Chyba ze ja juz chłopczykowa zostane:-)

Piranho,biore b complex i b6 50mg x2,bo w rozpisce bylo 100mg b6,a ja takiej w kompleksie nie potrafilam znalezc. W tym moim jest zaledwie pare mg. Brac dalej tak jak biore czy zle to zrozumialam?

Justi,zazdraszczam ze masz czas na herbatke w pracy.ja niestety zaniedbuje to,bo nie mam nawet czasu usiasc na tylku na 5 minut.wczoraj pierwszy posilek o 14 i to w biegu.ale wieczorem wypilam 3 mietki ;-) wspolczuje meza w domku ;-D

Zakrecia,co za niefart.jestem pewna,ze to dziolszka,ze tak nie chce sie pokazac.szkoda,juz bys odetchnela i mogla spokohnie isc na rozowe zakupy.

Airfix,tez pije muszynianke,ale czy ona nie ma tez duzo tych 'zlych' mineralow?

hej hej :***

Airfix jak synus kochana ? mozliwe ze nie doczytalam, ale nie widzialam zebys pisala.Mam nadzieje, ze lepiej ? :happy:

liluś tez musze farbe zarzucic, ale w nastepnym miesiacu, idziemy na slub i przydaloby sie jakos wygladac, a moje klaki juz nie fajne, odrosty ze hej :rofl2:

kate super sprawa taka mala hodowla, jak kiedys bedziesz miec chwile zrob zdjeciucha i podeslij :)

zakrecia wiesz co ja mysle ???? ze ona to robi specjalnie !! ot co ! :-p:wściekła/y: kiedy masz kolejna wizytke ?? przepraszam ze nie odpisalam, ale taki zajob w pracy ( sama bylam ), ze mimo iz siedzialam dluzej bo zabiegi byly to sama od siebie nie wiem czy bym sie ze wszystkim sama ogarnela. A w domu czekalo mnie sprzatanie, bo wczoraj Ł. z tesciem kuchenke wstawiali nowa :-)

piranha tak sadze ze to sprawka estradiolu :p w ogole strasznie mnie dzis odkad wstalam boli lewe jajco :baffled: grrr..moze zle spalam i przyniotlam czy co.
hehe a co do progesteronu, Fiolek nie ma sprawy, moge sie podzielic :))) U Nas rzeczywiscie norma w lab jest do 15,9, a u mnie w od grudnia jak badalam o wiele wyzej - najpierw 18.9 potem 23,6 i 21,7 ;-)

Milego dzionka :**

attachment.php

Starających się : 7
Oczekujących na staranka : 14

MAJ 2014 :

Nuuuśka - termin @ 24.05 ( 12 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 27.05 ( 13 cykl starań )
Vivienka - termin @ 29.05 ( 1 cykl starań )

CZERWIEC 2014 :

Roszpunka - termin @ 04.06 ( 1 cykl starań )
czarna_perła - termin @ 06.06 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 07.06 ( 2 cykl starań )
ilaczek - termin @ 11.06 ( 2 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

milla ( maj 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
Justi_ ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Fiołek... ( lipiec 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
Dorcia ( wrzesień 2014 )

Ostatnia edycja:
Witajcie :-)
jak leje u mnie od rana :szok:

Piranhu to ja razem z Twoim synkiem świętuje urodzinki:-)

Nuuska powiem Ci że mi się też tak wydaje że ona poprostu robi to na złość :-D

Dziewczynki pytałyście kiedy ide na kolejne podglądanko No właśnie nie wiem bo ppowiem Wam że wczoraj wkurzył mnie ten gin :wściekła/y: Chodziłam dawno temu do niego na nfz i był spoko Miły, uprzejmy ale jak zaczełam się starać o dzidzie i poszłam do niego to pierwsza wizyta ok a w kolejnym miesiącu powiedzał mi że niepłotność leczy w gabinecie prywatnym :szok: a to był mój 2 cykl staraniowy wiec postanowiłam poszukac jakiegoś innego gina bo potwierdiazło sie to co słyszałam ze strasznie zrobił się zachłanny na kase i to prawda Na podglądanko umówiłam się do niego ale prywatnie bo ma dobry sprzet Jak się umawiałam to w rejestracji Pani mi powiedziała ze to koszt 100 zł Na pierwszej wizycie miły, uprzejmy i próbował na różne sposoby ale niunia nie chciała się pokazać Skroił nas 200 zł a jak się spytałam jak to że Pani w rej mówiła 100 zł to powiedział zę widocznie się pomyliła i wtedy napisał karteczke żę kolejna wizyta bezpłatnie i że mam przyjsć w poniedziałek a na koniec powiedział do nas że nie wypuści nas dopóki się nie uda określić Fakt robił 4 d ale ja go o to nie prosiłam przecież na 2 d też mógł by okreśłić jak coś ale nawet się nie spytał czy robimy 2 d czy 4 d A wczoraj na wizycie już od wejscia : no zapraszam , mam nadzieje ze porozmawiała Pani z dzieckiem żebyśmy nie musieli marnować czasu Ale powiedził to nie z uśmiechem tylko z taką powagą i jakby był zły Przyłożył głowice i mówi no średnio Pani rozmawiała dzisiaj plecki i pośładki Kazał tylk na bok się odwróci i dalej nic Wstał i powiedział dziś znowu nic z tego nie będzie Powiedział ze w ostateczności mogę jeszcze raz przyjść za darmo ale nastepna wizyta już płatna bo przecież nie będzie wiecznie robił za darmo Kurcze jak zapłąciłam to milutki a jak juz nie to burak ze szok Aż mi sie już nie chce tam iść ale pójde któregoś dnia tylko musze się umówić Mój K powiedział że jak kolejna wizyta będzie tak wyglądała to mu jazde zrobi za takie traktowanie

reklama
hej
U nas słońce wyszło, tylko ciekawe na jak długo, bo pada codziennie,
syn najstarszy dzisiaj po szkole ma jechać sad kosić, bo mówi, ze powodziami
u nas straszą,

Miłego dnia for all !!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry