reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Vivien, a z którego dnia cyklu ten estradiol i testosteron? W jakich jednostkach jest testosteron? Ja bym na razie odstawiła DHEA, niech organizm dojdzie do siebie po karmieniu, zbyt wysoki testosteron może hamować owulację. Ja w ogóle nie jestem zwolennikiem (o czym pisałam niejednokrotnie) łykania DHEA w ciemno, zwłaszcza w młodym wieku. Co do wydłużonej FF - DHEA często wydłuża pierwszą fazę gdyż podnosi poziom estrogenu a zwiększony estrogen hamuje wydzielanie FSH (więc pęcherzyki wolniej rosną). Podobno najlepsze efekty łykania DHEA są dopiero po 4-5 miesiącach.

Piranho

dzisiaj jestem w 17dc i to sa wyniki z dzisiaj. Na wynikach pisze tak:
Testosteron (ICD-9: O41) 1,440
Normy dla Kobiety 0,08-0,82 ng/ml

w takim razie odkladam te tabletki.Jak myslisz bede miala wogole w tym cyklu jeszcze jajeczkowanie????:-:)-:)-(
Kurcze to by moze wyjsnialo takie dziwne tetsy juz od okolo tygodnia niby sa ale jednak nie ma takiej wyraznej kreski pikowej.

Jakie kochakan bys proponowala dalsze dzialalnia,co dalej robic z estradiolem i mineralami.jak myslisz kiedy mi spadnie ten testosteron:-:)-(
Ale sobie namieszlalam,chcialam dobrze a przedobrzylam:wściekła/y::wściekła/y:

DZIEKUJE CI BARDZO ZA SZYBKA ODPOWIEDZ :* :*

Fiołek, to w jakich jednostkach jest ten progesteron, że wynik i normy tak niskie dla FL? Zazwyczaj wyniki podawane są w ng/ml i nmol/l.

Vivien,.... Co do wydłużonej FF - DHEA często wydłuża pierwszą fazę gdyż podnosi poziom estrogenu a zwiększony estrogen hamuje wydzielanie FSH (więc pęcherzyki wolniej rosną). Podobno najlepsze efekty łykania DHEA są dopiero po 4-5 miesiącach. Co do ASG, niby w instrukcji piszą o 8 tabletkach ale na in-gender zaznaczono by nie przekraczać dawki wodorowęglanu sodu 3696 mg (2 tabletki ASG zawierają już 2100 mg).

Piranho ale mi estardiol wlasnie spadl i tylko testosteron skoczyl tak strasznie na gore :szok:
dziwne ze tylko ten jeden wynik taki wysoki. Bo jak sie nie myle te dwa sa powiazane ze soba prawda? Jak jest jeden wysoki to drugi tez ale u mnie jakos dziwnie sie porobilo.

Vivien, nie ma za co kochana, w tamtym poście dopisałam Ci jeszcze o ASG. Moim zdaniem jak najbardziej są szanse na owulkę, jednak zapewne trzeba będzie na nią dłużej poczekać bo estradiol masz jak z początku cyklu niestety :-( (DHEA to suplement silnie oddziaływający na poziom E2 i testosteronu więc ryzykowne jest branie go w ciemno, a już zwłaszcza w młodym wieku kiedy naturalny poziom DHEA jest prawdopodobnie wciąż wysoki). Zapewne obniżenie TSH lekiem i odstawienie DHEA podreperują hormony, przydałoby się coś stymulującego FSH, może Zioła Ojca Sroki nr 3 na owulację? Masakra, dopiero teraz zauważyłam, że przed ",440" jest jedynka a nie zero :-(, odstaw jak najszybciej DHEA.

Hej!

Justi cola bezkofeinowa smakuje podobnie jak ta kofeinowa, cena jest rzeczywiście ładna
Katriina dziękuję ci za kciuki :)) ja za ciebie i za dziewczyny również trzymam kciuki!
Zakręcona ale wstydnisia i uparciuszek he he he he, nie daje mamie pokazać się, kiedy kolejne podejście ;)?

Kupiłam wczoraj storczyka - pierwszego w życiu :) - powiedzcie mi, a propos podlewania - czy mogę go podlewać w ten sposób, że raz na tydzień, na pół godziny, godzinę, wstawiam plastikową doniczkę z kwiatkiem do miski z wodą i storczyk wtedy pobiera sobie tyle wody ile chce? Bo o takim sposobie kiedyś słyszałam..Kwiatki ma marne, takie lekko zwiędnięte - są jakieś odżywki :) coś mogę dorzucić do wody, żeby trochę odżył po sklepie?

Dziś spotkałam się z koleżanką, która 2 miesiące temu urodziła córcie - przepiękna dziewczynka, cudo, nie mogłam się napatrzeć!

Vivien, stąd branie DHEA w ciemno (zawsze podkreślałam, że lepiej najpierw sprawdzić poziom, a już zwłaszcza w młodym wieku) może czasem przynieść więcej szkód (często jednak pomaga, zwłaszcza kobietom po 40-tce szykującym się do INV, wszystko zależy od naszego układu hormonów). Tak jak napisałaś jest to powiązane - wysoki testosteron hamuje wydzielanie LH, stąd do owulacji nie dochodzi, podobno hamuje też FSH a wtedy pęcherzyki nie rosną a tym samym nie produkują estradiolu :-(

małe liski, jak najbardziej można tak podlewać :tak: W sklepach można kupić nawozy dedykowane storczykom.

Piranho ok w takim razie w trybie natychmaistowym oddstawilam DHEA. Myslisz ze dlugo taki wynik testosteronu bedzie mi spadal??
Od paru dni pobolewaja minie lekko jajniki ale owulka widocznie nie moze sie przebic i sie na jakis czas nie przebije:baffled::baffled:
Myslisz ze te ziola ojca sroki pomoga mi na owu czy w tym cyklu moge sie pozegnac z nadzieja na owu :-:)-(
powiedz mi dlaczego estradiol mi spadl a testosteron tak skoczyl?

Myslisz ze TSH mi tak skoczylo teraz od DHEA?
Ok juz doczytalam poprzedni post. Czyli tymi tabl narobilam sobie ambarasu.....:wściekła/y:

Zakrecia ale masz wstydliwa ta twoja kruszynke,kiedy bedzie kolejna wizyta?Czujesz juz ruchy?

Male liski ja podlewam moje storczyki raz na tydzien-dwa stoja sobie na parapecie i rosna sobie same bez odzywek i naprawde co rusz jakies nowe paki dostaja. Podlewam je tak ze wkladam do wanny napuszczam zimnej wody i wkladam wszytskie storczyki.Na koniec oblewam zimna woda liscie i po pol godzienie wyciagam :)

Ostatnia edycja:
Vivienka, DHEA niestety może spowodować wzrost TSH. Ten cykl wcale nie jest stracony, odstaw winowajcę, zacznij pić zioła i na pewno owulka jeszcze Ciebie nawiedzi :tak: Jaką dawkę DHEA przyjmowałaś? Zazwyczaj poziom DHEA zaczyna spadać po 35 roku życia.

Ostatnia edycja:
reklama
Piranho DHEA biore juz prawei 4 tydzien.Pierwszy tydzien bralam po jednej,drugi tydz. dwie tabletki i od paru dni ... nie bij i nie krzycz ale :-:)-(..... bralam sporadycznie trzy razy dziennie:zawstydzona/y::-( chcialam dobrze, a se przedobrzylam:sorry:

Ja jeszcze nawet do 30 nie dobilam... :sorry:Powiedz moj m ma 30 lat tez mam mu odstawic DHEA?Jutro idzie wyniki zrobic.
Powiedz kochana gdzie moge kuoic te ziola Ojca sroki? W aptece,w zielarskim czy tylko przez neta?

Do góry