reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Nusia owulka jednak była , super Kochana!!
farbowałam tylko odrosty, bo już mój blond wychodził, a chcę zejść z ciemnego brązu na jasny, na razie te farby niby jasne są mimo wszystko dość ciemne, a że kasy mi szkoda na farbowanie u fryzjerów, to mam za swoje

Oczy niebieskie, współczuję Kochana bólu, a synuś słodziak jak nie wiem

Kate, Piraniu i wszystkie te storczyki ładnie Wam kwitną? ja mam jednego, który kwitł dwa razy, ostatni raz to było parę lat temu, potem wyrósł mu zamiast kwiatka nowy storczyk na tym badylku, teraz je rozdzieliłam i przesadziłam, może po przesadzeniu nagle zaczną mi kwitnąć

Zakrętko, ale uparciuch z tego Twojego dzidziusia, kiedy teraz idziecie na kolejne podglądanie?

Katriina Co do wody to ja od zawsze pije Muszynianke, najwiecej ma chyba Magnezu i Wapnia sposrod wód :) Lepszej nie znalazłam :)

Fiołek A to nowość..apap ibuprom... Ty to dopiero masz wiedze na temat sposobów dziewczynkowych :-) Ciekawe na jakiej zasadzie to działa? Ja zaobserwalam kilka lat do tyłu kiedy miewalam migreny ze przyjmowanie etopiryny, apapu, ibupromu hamowało owulacje, zreszta zdaje mi sie ze to w ulotce jest tez napisane

Airfix heh wiedza może jest ale z praktyką nie bardzo;-) tez mi sie coś kiedyś wydawało że hamują ale na tamtym forum to prawie jak suplemet to łykają toteż pytam jakie tu zdanie:tak:

dobry wieczór dziewczyny :)

na początek o sobie eh ale miałam dziś dzień nie dość, że po tygodniu nieobecności pracy mnóstwo to jeszcze mój m. skręcił w pracy kostkę i musiałam zwalniać się by pojechać po niego do szpitala, bo założyli mu szynę i ktoś musiał prowadził auto.. do tego lekarz przepisał mu zastrzyki jako, ze Ja ich nigdy nie robiłam nie wiedziałam jak się za nie zabrać - śmechu było cie niemiara i w końcu zastrzyk zrobił sobie sam :szok: choć zaznaczył, że jutro próbuję Ja :crazy:, teraz przez 2 tyg jest unieruchomiony i wcale mi się to nie podoba, bo cześć jego obowiązków spadnie na mnie :| dziś Wojtuś zasnoł o 17 więc pojechałam po zakupy no i byłam dziewczyny w tym sklepie Piotr i Paweł kupiłam litrową cole light bezkofeinową,ale cena też ładna , bo 7,49 zl za butelkę ... nie otwierałam jej wiec nei wiem jak smakuje ....;-)

Piraniu t
o super, że imprezka urodzinowa się udała .. dziękuje za odpowiedź odnośnie badań ...:zawstydzona/y:dziś w 4 dc ich nei zrobiłam musze przemyśleć strategie ;)
a co sobie zażyczył Krzysiu na urodziny ? może braciszka ? :) :-) u nas urodziny za ponad 2 miesiące, a co drugi dzień słyszę inny pomysł na prezent :)

zakręcona
to ci uparta niunia eh

Fiołek
My podobnie jak AIRFIX pijemy muszynianke

Kate dziękuję :-)

Fiołek a z którego dnia cyklu są te wyniki? Minerały miałaś piękne, bardzo dziewczynkowe :-) Co do wprowadzania leków, zapewne nie jest to takie proste. Np. Nuuuśka ma wybitnie wysoki progesteron (ponad normę) i niski estradiol, łykała Estrofem więc poziom E2 w jej organizmie wzrastał, jednak wciąż progesteron był wybitnie wysoki, do tego Estrofem obniżał FSH. Prawdopodobnie łykanie malutkich daweczek progesteronu w FF byłoby na rękę przy staraniach o dziewczynkę. Duphaston niby nie blokuje owulacji ale nie wiem czy ma wpływ na płeć ponieważ nie jest to progesteron a dydrogesteron. Progesteron w organizmie wzrasta lekko tuż przed owulacją co powoduje proteolizę ściany pęcherzyka Graafa, bałabym się, że podawanie go za wcześnie spowoduje jakieś zaburzenia owulacji, można jednak spróbować ;-) Chyba "ustawienie" hormonów lekami pod dziewczynkę nie będzie takie proste ale można pokombinować ;-) Co do Apapu i Ibupromu, badania dowiodły, że łykanie NSAID (non-steroidal anti-inflammatory drugs - jak np. Ibuprofen) zwiększa w dużym stopniu ryzyko poronienia (zaobserwowano więcej poronień do 20 tc), łykanie takich leków zwiększa też ryzyko LUF (są objawy owulacji ale pęcherzyk nie uwalnia oocytu) oraz może po prostu zahamować owulację. To prawda, że Ibuprofen sprzyja dziewczynce :tak: ale może też w pewnym stopniu zaszkodzić, pytanie na ile chcemy zaryzykować :-)

iweet, przyjęłabym zatem 2 wariant czyli 1 x witamina C :-)

lilly, moje storczyki co chwilę kwitną, kompletnie nic przy nich nie robię, podlewam miękką wodą gdy mi się przypomni :-)

Justi, faktycznie pech straszliwy :-(, oby szybko noga i M doszli do siebie. Krzyś jest ostatnio monotematyczny - pociągi, pociągi i jeszcze raz pociągi :-D

Witam was kobietki:-)

niestety ja na krotko bo jestesmy w gosciach na wychodnym a u teciow neta nie ma a na komorce neta nie mam za granica,
zaraz postaram sie was troszku doczytac a napewno jutro w drodze do domku was bede podczytywac

Ja juz po badaniach i wyniki niezbyt mi sie podobaja :no::no::baffled::baffled:
co najwazniejsze bylam u endo i doatalam tabletki na tarczyce... niestety TSH skoczylo mi prawie do 5 takze nie za wesolo......:crazy:
ale mam tabletki takze jestetm dobrej mysli.

A teraz do badan mineralow i hormonkow..

magnez 2,09 (1,6-2,6)
wapn 9,3 (8,40- 10,20)
sod 141 (135- 145)
potas 4,62 (3,5-5,5)

TSH 4,29
estradiol 32,41 (12,5-166)
UWAGA!!!! testosteron 1,440 (0,08- 0,82 ) strasznie wysoko
:szok::szok::szok:

Piranho,Ilaczku,Maran POMOCY
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: jak podbic jeszcze bardziej sod i potas???Lykac wiecej ASG dziennie zeby byly jeszcze wyzsze wkoncu do 8 tabl mozna na dzien?Jak zbic ten przeklety wapn i magnez jeszcze bardziej.
No i kurcze DHEA podbil mi ale niestety tylko testosteron a estradiol tak jak byl tak stoi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: do jasnej ciasnej!!!!!!!!Jak podbic ten estradiol??? Co teraz??? Testy robie caly czas i jak narazie nie wiem co sie dzieje.... nigdy tak nie mialalm ze testy od 12 dc sa ciagle takie ze ta druga kreska jest zawsze zabarwiona ale slabo nie ma prawdziwego testu pikowego,o co kaman????

PRZEPRASZAM ze tak tylko o mnie zaraz troszke was podczytam bo jestem ciekawa co tam u zakreci czy sie wkoncu malutka ujawnila.

Moge jedno powiedziec BB uzaleznia:-D

Vivien, a z którego dnia cyklu ten estradiol i testosteron? W jakich jednostkach jest testosteron? Ja bym na razie odstawiła DHEA, niech organizm dojdzie do siebie po karmieniu, zbyt wysoki testosteron może hamować owulację. Ja w ogóle nie jestem zwolennikiem (o czym pisałam niejednokrotnie) łykania DHEA w ciemno, zwłaszcza w młodym wieku. Co do wydłużonej FF - DHEA często wydłuża pierwszą fazę gdyż podnosi poziom estrogenu a zwiększony estrogen hamuje wydzielanie FSH (więc pęcherzyki wolniej rosną). Podobno najlepsze efekty łykania DHEA są dopiero po 4-5 miesiącach. Co do ASG, niby w instrukcji piszą o 8 tabletkach ale na in-gender zaznaczono by nie przekraczać dawki wodorowęglanu sodu 3696 mg (2 tabletki ASG zawierają już 2100 mg).

Ostatnia edycja:
reklama
Fiolek witaj bo jeszcze sie chyba nie przywitalam.
Powiedz w ktorym dniu robilas te badanka krotko przed zajsciem w ciaze??Wychodze z zalozenia ze masz juz chlopczyka w domku a strasz sie teraz o dziewczynke.
Mamy bardzo podobne wyniki dlatego pytam czy udalo ci sie z takimi wyniczkami ustrzelic chlopczyka :-)

Macy
dokładnie to stomatologiem, ale w chwili obecnej w stanie spoczynku:-) bo wzięłam rok macierzyńskiego;-)

Piranha moej wyniki z drugiej ciąży
Sód 139 (136-145)
potas 4,1 (3,5-5,1)
magnez 2,10 (1,60-2,60)
wapń 10 (8,4-10,20)
estradiol 22 pg/ml ( nie mam podanej normy)
testo 22 (8,4-48,0)
prog 2,5(0,86-2,9)
mężowych nie znalazłam
powiedz mi proszę jak to jest czy wprowadzenie konkretnych lekarstw obniżających estrogen i np progesteronu przed owu w takiej ilosci zeby nie zatrzymały owu zwiększą szanse na dziewczynkę?
gdzis też na jakims formu wyczytała, że dziewczyny łykają apap i ibuprom:eek: włąsnie na dziewczynkę czy to ma sens?? w sumie środki te zakwaszają organizm ale z drugie strony łatwo tez grzybicy dostać...bo o tym to pierwszy raz słyszę.

Kattrina ja pije nałęczowianke bo ma ph ,5,5 jedno z niższych - (przynajmniej tak znalazłam )(wapno 114 magnez 23 sód 12 potas 5,4);-)

A ja w tym roku wszystkie doniczki obsadzam truskawkami balkonowymi:-) tak a pro po starań o dziewczynkę:-)

Do góry