reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

cześć ...
no to mnie troche podłamałas fiołek...a napisz czy mąz stosował sie do diety i jakie suplementy wcinał???
...małe listki...ja znaczynam juz teraz w maju ...nuska prosba przepisz mnie na maj...(zaczynamy sie juz zle czuc na tej diecie...ja stosuje od 6 lutego a mąż od marca)co do moich przygotowań to stosuje wszytsko jak pisałam wczesniej razem z mezem i zgodnie z palnem na dziewczynke...a co do moich staran to ja bede starała sie wcelowac 3 dni przed i 0+12...z dłuższa niz 7-dniowa abstynencją...zaraz po @ rephresh co 3 dni ale cały dzien przez godziną "W" pół aplikatora replens mysle ze ph bedzie odpowiednie...natomiast po na obiżenie replens i limonka az do owulacji mam nadzieje ze mi sie uda ...po za tym ciepłe prysznice...swiece, lampa zreszta te rzeczy to swiecą i palą sie całay czas w domu a w aucie nawet mam odswierzacz lawendowy hahha i nawet płyn do prania tez lawendowy :)...bransoletka na ręku ponoc 1500 jonów ujemnych ..a starania będą 4 dni po pełni a więc przed nowiem ale tego to ja nie jestem zmienic bo owu zawsze wychodzi po pełni...wiec zobaczymy...mam nadzieje ze sie uda ale jak nie to bede kochac tego malego ogonka:-)...pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Ilaczek,ja bym sie na twoim miejscu @ nie spodziewala ;-)

Maleliski,ja pytalam.a ile juz jestes na diecie,i czemu dopiero od nastepnego cyklu staranka?
Chyba rzeczywiscie cos w tym ksiezycu jest,ale z drugiej strony to faza ksiezyca nie determinuje plci w 100%,to by bylo za proste ;-)
Ladne kwiatki :-) u mnie w tym roku zwykle pelargonie i ziola.

Maran,uwielbiam cie za to co piszesz o diecie :-D

Fiolek,no to juz na prawde wyzsza szkola jazdy,gotowanie spermy... nie dziwie sie tej matce 5,a raczej 6 chlopcow,ze porwala sie na ta metode.

małe liski no pewnie ze przepisze, tylko w takim razie kiedy Ci wypada @ w czerwcu ?? to juz wprowadze Cie na liste wyzej :-)

Fiolek a od kiedy zaczynasz sie starac ? teraz juz ? jesli tak,to podaj mi date czerwcowej @, ktory cykl sie staracie i o jaka plec, a zaraz uzupelnie w tabelce :happy:

bada lapie lapie kochana i dziekuje !! :**

ilaczku ja tam bym nie czekala na @ :p ilu dniowa przewaznie masz FL ? 14-dniowa ?

małe liski alez masz sliczny balkonik !!! na moj gust pierwsze lub drugie pietro ? :-) albo zle patrze :-p U Nas zawsze wiecej kwiatow ale to przez to ze balkonik na pewno mniejszy od Twojego. Jutro jedziemy kupic kwiaty, mam nadzieje w poniedzialek posadzic, wiec od razu po zrobie pare zdjeciuchow :-):*

lilly ze Ty sie odmladzac ????a z czego ?????? ja Cie przepraszam ale Ty mnie nie denerwuj nawet takim gadaniem :p na jaki kolor wloski farbujesz ?
A co do mnie...taaaa szalona owu nadejszła :D !!

Nusia moje fazy lutealne z reguły są 12-13 dniowe, no i ostatni dzień wieczorem zawsze jakieś plamienie się zaczyna.
na razie cisza. (przed burzą;-))

Czarna_Perła, czyli zaczynamy trzymać kciuki już teraz? :-)
Nuska, różyczka nie jest groźna dla dorosłych, tylko dla kobiet w ciąży - we wczesnym dość etapie, więc spokojnie. Szczepionka MMR jest dość kontrowersyjna, więc na pewno nic na siłę bym nie robiła.
Aljul, mam teściów bardzo ingerujących w nasze życie. Teraz już może ciut mniej, bo trochę nam się poluźniło, ale był czas, kiedy mając ich 1500 km od domu czułam ich oddech na karku.
Manowce, trzy miesiące to jest nic. Czasami szczegóły mogą zaważyć na tym, czy jest się w ciąży. Nuśka ma rację - nie ma co przesadzać, bo jak głowa zawładnie ciałem, to dopiero problem będzie.
Fiołek, jeszcze okazji nie miałam się przywitać. :-) Jakieś takie pozytywne wibracje od Ciebie biją. :-) Kosmos opisujesz z tym gotowaniem spermy. Kto by pomyślał. :-D

Nuuuśka, piękny skok na wykresie, udanych (z pozytywnym skutkiem teraz i za 2 tygodnie :-D) poprawin życzę! :-D

małe liski, Sylk jest znacznie łagodniejszy, Replens ma dużo niższe pH. Replens w bezpośrednim kontakcie z plemnikami może je zabić, stąd po staraniach aplikuje się go płytko (by pH obniżyć drogą dyfuzji). U Ciebie również zadziała to powiedzenie, zobaczysz :tak: Piękny balkon! :-)

Fiołek, na razie na naszym forum jest 100% skuteczność przy uwzględnieniu minimum 5 czynników :-D Co do wpisów kto ile zrobił by mieć wymarzoną płeć dziecka - są niestety osoby, które piszą i twierdzą, że zrobiły wszystko a tak naprawdę zrobiły niewiele, bywają też takie które chcą innym podciąć skrzydła bo im się nie udało (tak czasem działa natura ludzka :-(), stąd ja sugeruję się tylko opisami dziewczyn, które są na forum długo i na bieżąco wiemy ile zrobiły by mieć wymarzoną córeczkę czy syneczka :-) Oczywiście nie mam tu na myśli Ciebie (jejku, mam nadzieję, że tak nie pomyślałaś, jak już macy wspomniała - biją pozytywne wibracje od Ciebie :-)) ale wpisy choćby niektórych dziewczyn na in-gender (znam też jedną z BB ;-)). Oczywiście planując płeć dziecka trzeba mieć świadomość, że nie ma metod dających 100% skuteczności. Z nami na pewno kochana uda Ci się zaplanować płeć - jedna sprawa to czynniki a druga to nasze kciuki :-)

Co do Księżyca, jest to udowodnione, że fazy Księżyca mają wpływ na jonizację atmosfery (zanotowano różnice w sile elektrostatycznej atmosfery spowodowane zmianami jej jonizacji wywołani właśnie zmianami faz Księżyca). Nie można pisać, że to nie ma znaczenia bo ktoś ma córeczkę poczętą w czasie pełni czy synka w czasie nowiu, faza Księżyca nie determinuje płci ale jest tylko jednym z czynników (nawet ujęcie wszystkich czynników nie daje nam 100% skuteczności) i może jedynie w jakimś stopniu zwiększyć czy zmniejszyć prawdopodobieństwo zaplanowania płci dziecka, znaczenie jednak MA :-)

Ostatnia edycja:
Księzyc na pewno ma jakis wpływ bo przeciez nawet przypływy I odplywy od niego zależą, wiec I na plec może w jakimś stopniu rzutować, ale mnie sie wydaje WYDAJE bo to nie wiedza jest ;-)że to głównie w przypadku jak ktoś ma diete obojetną tzn nie podporzadkowaną pod konkretną pleć, a że dieta wpływa na ph organizmu , wiec I śluzu szyjkowego to poprzez diete już spełniamy 3 warunki : minerały, ph zasadowe badz kwasowe no I w pewnym sensie hormony bo dieta tez po czesci na nie wplywa, do tego jak bierzemy suplementy to spełniamy kolejny warunek wiec mamy juz : dieta z ktorej wynikaja minerały I ph no I posrednio hormony + suplementy ktore też wpływaja na hormony I śluz wiec jest juz 5 czynnikow do tego trzeba dostosowac odstep - bądz jego brak w przypadku syna no I mamy 6 czynników I mysle, że wobec tych 6 czynników ksiezyc nie jest w stanie zdzialac zbyt wiele;-) do tego obkladamy sie w zalezności od plci: albo jonami ujemnymi albo dodatnimi (telephony, ladowarki, komputery, prostownice, palimy kadzidelka by był dym ) I kieszyc moze sobie byc w jakiej tylko chce fazie ;) tak mysle. Wydaje mi sie, że ksiezyc ma wieksze znaczenie tylko w neutralnym staraniu sie o dziecko czyli dieta jest zrównowazona I nie wpływa zbytnio na reszte istotnych czynników. Takie sa moje wnioski tylko na podstawie obserwacji mojej własnej osoby ale u innych może byc inaczej ;-) milego wieczoru Babeczki

Fiolek,jeszcze chcialam dodac,ze ten kto nie jest zaangazowany w planowanie plci,nie ma takich marzen jak my,pewnie popukalby sie porzadnie w glowe czytajac o usuwaniu plemnikow y ze spermy,ale szczerze mowiac mnie to dziwi,ale nie bulwersuje.
A ty kiedy zaczynasz staranka i jaka strategie obierasz?

reklama
Nuska niestety testu nie mialam.:-( W srode niby wysłane i jeszcze nie dotarły :wściekła/y: Sluz mialam raz jak bylam ok 12 w pracy w lazience. To moj dopiero 2 cykl taki ze cos czulam. Ale to napewno nie taki bol jak u ciebie.

Do góry