reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam się pierwsza! :-)

maran-atha, zgadzam się, że Księżyc ma mniejsze znaczenie jak choćby dieta, pH i hormony, stąd wielu dziewczynom pisałam by nie przejmowały się nim bo tyle zrobiły, że żaden Księżyc nie da rady im planów pokrzyżować ;-) Jednak przykłady niektórych dziewczyn z naszego forum (na szczęście nieliczne, jednak dopiero od niedawna dziewczyny sprawdzają hormony i poziom Ca, Mg, K i Na) pokazały, że nie zawsze dieta wpływa w naszych organizmach na minerały (Kiraa), hormony (Nuuuśka) czy pH (pamiętacie Gal?), zapewne wynika to najczęściej z jakichś zaburzeń w naszych organizmach (metabolicznych, hormonalnych i innych). Jeśli jednak wszystko zadziała jak należy to zgadzam się, że Księżyc nie ma dużego znaczenia (choć wciąż jakieś tam ma) :-)

Idę jeszcze dospać :-D

reklama
Czarna_perła jejku ja nie chce nikogo podłamywać:-( maż brał wpano witm C korzen lukrecji ale w mniejszej dawce, bo dwa razy dziennie dieta ile mogłam to w niego wmuszałam. Ale mąż jest pływakiem wiec miał częste treningi Mimo ze testo byl w niszszych wartosciach to był nie do ruszenia ( wyników szukam, jestesmy po przeprowadzce i musze przekopac pudla na strychu)
Nuuuśka stranka odkładam na lipiec, może jeszcze dowiem się gdzie poprzednio popełniłam błędy. I to bedzie pierwszy cykl starań
Roszpunka staranka odłożone na lipec;-) co do strategi to bedziemy próbować o+12 tak myśle, tylko owu wypada centralnie w ok pełni:wściekła/y:
Piranha Ale ja nie oczekuje ze ktoś będzie brał moje starania pod uwagę. Jestem nowa i to rozumiem. Ja wiem ile zrobiła i nie czuje potrzeby na sile udowadniania ( dlatego tez przez głowe przeszło mi EGS- bo wiem ile zrobiłam:tak:poprzednio) Jestem tez po medycynie i po prostu dla mnie z racji wykształcenia100% nie istnieje gdy mówimy o organizmie bo każdy organizm j ludzki jest inne dlatego tak wazne jest np testowanie poszczególnych srodków medycznych - zakwaszania przed staraniami , Na 20 osób wpłynie tak a na 1 zupełnie w drugą stronę, I żeby mówić o jakiejkolwiek skuteczności to grupa badawcza powinna wynosić przynajmniej n=200 ( od razu zaznaczam że to nie jest atak;-), ani nie wiem ile Wy macie dziewczyn)
Co do pełni ja bardzo w to wierze, dlatego zaznaczyłam ze w drugiej ciązy miałam pełnie... a i teraz owu tez mi wypada w okolicach pełni:wściekła/y:

A i ja naprawdę nie chce nikomu podcinać skrzydeł, ani tez nie pisałam tego dlatego że mi się nie udało ( ubóstwiam moje dzieci i nie uważam moich synów za porażki) Jeśli jeszcze nie jestem spisana na straty to mam nadzieje że z Wami uda mi się ustalić momenty ewentualnych pomyłek i okrślenie wg etyki EGS i nie ukrywam wyznaczenie nowe strategii:tak: A ja tak jeszcze myślałam czy farmakologiczna modyfikacje hormonów ( nie mowie o supl) np duhpastonu w takiej ilosci co by nie zatrzymał owu wpłynie na płeć, a leki obnizajace estrogeny?? macie próbu w tej kwestii?? jest gdzies podany zalecany poziom hormonów przy dziewuszce?? bo nigdzie nie moge znaleźć, forum ogarniam ale idzie mi to powoli.:zawstydzona/y:

Fiołek, nie miałam na myśli Ciebie, przeczytaj jeszcze raz mojego posta :-), miałam jedynie na myśli wpisy niektórych dziewczyn z in-gender, o których opowiadałaś (m.in. ten o EGS i 7 czynnikach, czasem wydaje nam się, że zrobiliśmy więcej bo np. założyliśmy, że dieta wpłynęła na nasz poziom hormonów, minerałów i pH), Tobie wierzę całkowicie, naprawdę nie miałam Ciebie na myśli. Pisałam niejednokrotnie, że nasze forumowe statystyki mają na razie te 100% skuteczności ale to kwestia czasu kiedy ta skuteczność spadnie bo za mało osób na razie jest wziętych pod uwagę, widać jednak zależność w rodzaju: więcej czynników = większa skuteczność, tak więc coś w tym jest. Raz jeszcze podkreślę - nawet przez ułamek sekundy nie miałam kochana Ciebie na myśli, wierzę, że zrobiłaś bardzo dużo i ani przez chwilę w to nie wątpiłam, miałam na myśli jedynie to, że nawet w statystykach na in-gender zdarzają się zapewne osoby, które piszą, że zrobiły więcej niż zrobiły (nawet nieświadomie z wymienionych powyżej powodów) bo tak czasem działa natura ludzka, pisałam też że potwierdzam, że biją z Ciebie pozytywne wibracje i wierzę, całkowicie, że zrobiłaś niemal wszystko, przeczytaj raz jeszcze mojego posta wyżej ;-) (gdybym miała Ciebie na myśli to bym się tego nie wypierała bo ja z tych szczerych do bólu :-p). A najśmieszniejsze jest to, że napisałam o tym by właśnie Tobie dodać skrzydeł (byś uwierzyła, że Tobie też się uda, zwłaszcza z naszymi kciukami), no bo statystyki na in-gender mogą być zaburzone przez niektóre wpisy a w naszych statystykach ujęte są osoby, które naprawdę tyle zrobiły by mieć upragnioną płeć (odejmowałyśmy nawet punkty gdy ktoś nie robił badań hormonów i minerałów) ...być może źle słowa dobrałam, było już późno a ja mega zmęczona i miałam tylko malutką chwilkę na kompa (M już czekał na swoją kolej ;-)).

Ostatnia edycja:
hej hej dziewczynki :*

ilaczek a ja tam po cichu trzymam kciuki zeby zadnej burzy nie bylo !! Wlasnie, jak dzis tempka ? :-)

ania_g u mnie tez wczesniej owu nie zapowiadala sie jakos znacznie, czesto w ogole jej nie odczuwalam, na prawde mocno zaczela sie ujawniac od poczatku roku, z takim natezeniem ze i bez testow wiem kiedy jest ( dlatego w piatek od razu jak zaczely sie bole, polecialam zasikac testa dla pewnosci,ale bylam pewna ze to owu ). Trzymam kciuki za ladny skok dzis :tak:

Fiolek ok, wprowadzam Cie wiec na Nasza magiczna liste;-) Ty dziewczynkowa, dobrze pamietam ? :)

piranha a Ty co ???spac w niedziele nie moglas ?? :-D

Ja to wczoraj zrobilam bardzo madra rzecz...mianowicie zrobilam pizze na kolacje, i obawiam sie ze zbyt szybko po zdjedzeniu poszlam spac, bo brzuch bolal niemilosiernie w pewnym momencie, na bank te drozdze mi jeszcze w brzuchu urosly bardziej :wściekła/y::-D

milla co u Ciebie kochana ? czy staranka rozpoczete ?? Bo mi wisisz w tabelce :p

attachment.php

Starających się : 7
Oczekujących na staranka : 14

MAJ 2014 :

ilaczek - termin @ 10.05 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 24.05 ( 12 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 27.05 ( 13 cykl starań )
Vivienka - termin @ 29.05 ( 1 cykl starań )

CZERWIEC 2014 :

Roszpunka - termin @ 04.06 ( 1 cykl starań )
czarna_perła - termin @ 06.06 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 07.06 ( 2 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

milla ( maj 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
Justi_ ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Fiołek... ( lipiec 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
Dorcia ( wrzesień 2014 )

Nuuuśka, hehehe, ano jakoś mi się wstało za wcześnie a potem stwierdziło, że przesadziłam ;-) Jak tam dzisiejsza tempka? :-)

zakręcona, to już jutro, mam nadzieję, że mały Wstydzioszek odpuści już sobie :-), będę mocno trzymać kciuki!

Imprezkę urodzinową przełożyła przed chwilą siostra z 15-tej na 13-tą więc wcześniej Was opuszczę, życzę wszystkim udanego i słonecznego weekendu ....może jeszcze uda mi się przed wyjściem pozaglądać na BB, zależy od wyrozumiałości dzieci ;-)

piranha ja tez jakos spac nie moglam, wstalam po 8. Tempke wlasnie nanioslam, ladna ladna :-) kochana moja czy Ty bys mi mogla na FF zaznaczyc te magiczne linie jak w poprzednim cyklu po nie pamietam jak to sie robilo :-p?

Nuuuśka, WOW, jakie Himalaje! :-) Zaraz Ci wstawię na wykresik :-)

edit: zrobione :-D

Ostatnia edycja:
piranha dziekowac :-) zastanawiam sie gdzie naniose jutrzejsza na FF jak bedzie wyzej bo obawiam sie, ze miejsca juz nie ma :-D:wściekła/y:

Male liski.. Ja zamierzam zastosować odstęp 2-3 dni od owulacji, boje sie ze z tym O+12 cos pokrece i będzie :) Do obnizania PH u mnie tylko wchodzi w gre Replens i Rephresh, bo Sylk kompletnie na mnie nie działa, stąd mam cały nie używany praktycznie Sylk w domu ( uzyte 2 kropelki ) . Ja się boje tylko jednego - tego niskiego PH ktore się u mnie zrobiło od czasu przyjmowania suplementów i diety. Normalnie mialam 4,5-4,8, teraz caly czas 4,3, nawet sluz ten płodny mial PH 4,5 tylko a niby przed owulacja powininno PH wzrosnac,

Dopiero sie co cieszylam ze moje dziecko nie choruje tyle czasu, a od wczoraj po południa i calutka noc dziecko ma 40 stopni temperature, a jeszcze babcia go wziela na rower :no: jak mowil ze zle sie czuje. Sprawdzilam mu teraz rano gardło - angina jak nic :/ Musze przezyc jakos do jutra zeby isc do pediatry . A za tydzien mial miec szczepienie, juz 6-ty raz sie rozchorowal przed samym szczepieniem.

Nuuusia Ja nawet nie chce myslec co to za staranka na szybko były :-D Będzie coś z tego, oj będzie...

reklama
Nuśka, mi smaka narobiłaś tą pizzą. Ciasto drożdżowe jest zakwaszające, tak??? Myślę, że u nas na obiad też będzie pizza, a na deser drożdżowe z truskawkami.

Airfix,
jeśli masz naturalnie takie niskie ph, to może nie powinnaś zbyt mocno zakwaszać? Sylk ma ph koło 4, na mnie też nie działa jakoś mega mocno. Swoje ph mam koło 4,5-4,7 i mam zamiar sobie większą ilość zaaplikować przed i po starankach, tak aby się utrzymywało na tym "dozwolonym" poziomie. Współczuję kolejnej choroby. Mam nadzieję, że z przeprowadzką skończą się wasze zdrowotne problemy.

Ja zdecydowałam próbować przed owu (może do pozytywnego testu) i o+12.

Do góry