reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

WITAJCIE
NUSIA
ależ, ależ piękny skok:-)
u mnie niestety burza przyszła, jak chlusnęło......hehehehe:-D
także nowy cykl rozpoczęty. pisz mnie Kochana na @ na 11 czerwca.
u mnie pewnie staranka przypadną na NÓW:wściekła/y:

ja z córcią już po kościółku, śniadanku i teraz piję zieloną herbatkę. za dwa tygodnie mamy komunię św. mojej najstarszej latorośli:-)

pozdrawiam i życzę miłej nidzieli

reklama
Airfix, biedny synek :-(, współczuję bardzo i życzę z całego serducha by choroba szybko odpuściła i nie wymęczyła Was mocno. Co do pH to jeśli jest tak niskie to nie należy zakwaszać, przynajmniej przed staraniami. Na in-gender zaznaczają, że bardzo ważne jest pH na godzinę przed staraniami, być może chodzi tu o wpływ na polaryzację komórki jajowej. Mi po diecie i suplementach również przed owulacją pH nie rosło, EWCM całkowicie zanikł :-)

ilaczek, będziesz sprawdzać hormony i minerały w tym cyklu czy też wolisz nie stresować się tym razem wynikami? Udało Ci się zakupić testy na eBay?

Piraniu raczej nie będę sprawdzać hormonów, może zrobię minerały jak mi się uda. biorę DHEA 50mg na razie, za dobry tydzień zwiększę do 75 mg. czy zostać na 50mg? bo mój estradiol był mega wysoki. myślisz, że hormony mogły się dużo zmienić???
nie kupiłam tych testów, bo też nie mam obecnie nic kasy na koncie, żeby Ci przesłać. nie wiem czy zdążą przyjść?
mam w domu 6 testów owu:-(trochę za mało.
no i testy ph muszę kupić, bo mój phmetr zrobił wysiadkę.

Fiołek- a
mogłabyś powiedzieć czy te domowe testy co robiłaś na płeć to się sprawdziły że będą chłopcy?????

Airfix matko biedny maly :( niech szybko wraca do zdrowka, Olka na szczescie po wycieciu migdalow anginy ani razu nie miala :zawstydzona/y:

roszpunka ta pizza wychodzi pyszna a ciasto robi sie w 5minut ostatnio dawalam linka do stronki : Pizza - Ciasto na pizzę - przepis, domowa pizza blog prowadzi facet, a przepisy ma na prawde super,duzo juz robilam i wszystko zawsze pysznie wychodzi :tak:

ilaczek szkoda,aaaaale nowy cykl na pewno bedzie owocny - trzeba wierzyc :*

attachment.php

Starających się : 7
Oczekujących na staranka : 14

MAJ 2014 :

Nuuuśka - termin @ 24.05 ( 12 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 27.05 ( 13 cykl starań )
Vivienka - termin @ 29.05 ( 1 cykl starań )

CZERWIEC 2014 :

Roszpunka - termin @ 04.06 ( 1 cykl starań )
czarna_perła - termin @ 06.06 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 07.06 ( 2 cykl starań )
ilaczek - termin @ 11.06 ( 2 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

milla ( maj 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
Justi_ ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Fiołek... ( lipiec 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
Dorcia ( wrzesień 2014 )

odpowie mi któraś jak jest z tą dentystką???czy musze mówić że jestem w ciąży? jak chcem zaleczyć zęba???

Czarna perła kciuki za rozpoczęte starania :) proszę podeślij mi linka do bransoletki jonizującej
Ilaczek szkoda, ale kolejny cykl i kolejna szansa na Ilaczka. Wierzę mocno że wam się uda - taka motywacja, przygotowania na 6tkę...
Airfix zdrówka dla syncia - bidulek angina...ostatnie "podrygi" choróbsk, idzie lato, odpoczniemy wszyscy od chorowania
Nusiu staraniowy cykl powinnam zacząć 7 czerwca, owu 22 czerwca
Piranhiu od dłuższego czasu miałam o tym wspomnieć, my to inną sprawa, ale mam właśnie podobne przemyślenia a propos in-gender, już od dłuższego czasu śledzę różne wpisy nt starań dziewczynkowych i też mam takie wrażenie, że ktoś by komuś skrzydła podciąć, pisze a moja koleżanka miała perfect sway i jest chłopczyk - jaką mamy pewność, że to było rzeczywiście perfect sway, że dieta i hormony rzeczywiście sprzyjały dziewczynce, może i tak było, może nie.

Maran-atha, staraczki dziewczynkowe
- ja też uważam, że dieta, hormony są bardzo ważne. Trzecie dzieciątko będzie naszym ostatnim - kończymy reprodukcje na trójce :) dodatkowo stresuje mnie trochę fakt, że w rodzinie m. są naprawdę praktycznie same chłopaki i czuję, że coś jest na rzeczy, że łatwiej spłodzić chłopca niż córkę w rodzinie m., więc staram się zrobić dużo żeby zwiększyć prawdopodobieństwo urodzenia córci, na pierwszym miejscu są te najważniejsze czynniki, ale jeśli wiem, że może pełnia zwiększać szanse na chłopca, to chcę to wziąć pod uwagę. Mam nadzieję, że nie uważacie mnie szaloną...po prostu bardzo pragnę córci, im bliżej starań tym bardziej się cieszę ale jednocześnie też stresuję

Dzięki dziewczyny z amiłe słowa a propos balkonu - stary balkon :), w starym budownictwie mieszkamy, ale niech trochę będzie przyjemny dla oka :)

Ostatnia edycja:
Piranho, mam pytanko o to ph godzinę przed staraniami. Czyli jeśli wtedy byłoby wysokie, to trzeba by obniżyć? Kurczę, zagmatwane to ;-)

reklama
Nusia,ja zawsze robię pizzę z przepisu ewy wachowicz na margeritę,ale chętnie spróbuję nowego,czemu nie :-)

Maleliski,nie wiem jak bedzie w tym cyklu ze sluzem,czy pojawi sie plodny.wtedy dopiero bede znow mierzyc i zobacze.4,7 to nie taki idealny... na razie taka posucha,ze nawet nie mam czego sprawdzac ;-)

Do góry