reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

roszpunka pytala alesmy jej powiedzieli ze bylismy w sklepie ogladac kwiatki na balkon :-D

ivf ??? No co Ty a po co Ci ono ???? Ja to o tym mysle raz na czas, ale Ty ??? kochana Tobie uda sie szybciej niz myslisz !!! :tak:

reklama
Nuska ale jajca!!! Ha ha! Wy łobuzy!! Oczywiście na plus!!!! Teraz trzymam kciuki co by sie powiodło! No !
Fiołek witaj:-) opowiadaj co to za metoda, ja tez chętnie "poslucham" :-)
Mój mały tak sie kręci ze ho ho, zjadlam chleb z nutella i mu chyba zasmakowało :-)
Zakręciu czujesz już ruchy?
Dorcia biedne kociątko, pogłaszcz go ode mnie:)
Dobranoc :-) lecę ziuziu :-)

Zakręciu ależ wstydliwa ta Twoja dziewczynka :-) czekamy do poniedziałku zatem
Nuuuśka no to poszaleliście i super to teraz kciuki !!!
Dorcia biedny kotek
Fiołek witaj i podziel się tu z nami wiedzą
Mamakaja buziaczek w bruszek :-)

Fiołek witaj :) my tu wszystkie chcemy zrobić co w naszej mocy, żeby zwiększyć prawdopodobieństwo urodzenia dziewczynki/chłopczyka, żadna z nas na pewno źle nie oceni i twoich prób, możesz być pewna :). Jestem strasznie ciekawa tej metody o której piszesz - jakoś zawsze omijałam ten wątek na in-gender. Napisz proszę coś więcej i jakbyś mogła też opisać dokładnie wasze wcześniejsze starania - np. stosowaliście odstęp 2-3 dniowy od owu, czy może O+12?

Nusia, w takim sensie, żeby "wybrać" płeć ;-) Nie no, liczę jednak na nasze metody :tak:
A co do kwiatów, to rozumiem, że wybrałaś "ciulipana", jak to mój m mawia :-D:-D:-D

Vivienka, dzięki kochana, odpukać wszyscy zdrowi choć okazji do złapania zarazków jest wiele: sklepy, place zabaw, Kinder Planety :-)

Dorcia, u mnie cytrusy były bardziej kłopotliwe jak storczyki (te drugie to całkowicie bezproblemowe rośliny, nic przy nich nie robię a jedynie podlewam miękką wodą z filtra RO jak dobrze przeschną :-)), co chwilę dopadały je przędziorki. Biedny ten Twój kociak :-(, dużo zdrówka dla niego!

aljul, gdy byłam w Arbotreum w Wojsławicach to zakupiłam za 60 zł całkiem sporą sadzonkę klona palmowego, na razie klonik trzyma się dobrze :-) Roślina z wklejonego przez Ciebie zdjęcia to też klon palmowy ale odmiana "Dissectum Garnet", cudny jest. Rozumiem, że zimował już u Ciebie? Okrywałaś go? ...jeśli dał radę to chyba też takiego zakupię :-)

Nuuuśka, Ty to zawsze nie szczędzisz nam emocji hahaha :-D, trzymam kciuki by z tego wariactwa były dzieci (liczba pojedyncza też może być) :-p

maran-atha, u mnie też palmy kiepsko rosły i często atakował je przędziorek, odpuściłam.

zakręcona, ależ mały Wstydzioszek rośnie Ci w brzuchu :-), oby w poniedziałek Twoja ciekawość została wreszcie zaspokojona :-)

Airfix, Twój syn po prostu dobrze wie czego chce, da sobie chłopak radę w życiu hehehe :-) Z Krzysiem i Kają na szczęście bez problemu robię zakupy w markecie, dają sobie przetłumaczyć, że nie ma pieniążków na zabawki. Powiem Ci, że ja też boję się, że Krzyś stanie się ofiarą w przedszkolu czy szkole, zdaję sobie sprawę, że jest nieco inny, pani w przedszkolu to potwierdziła :-( ...na razie jego nawiązywanie kontaktów z dziećmi na placu zabaw to gonienie ich i wydawanie dziwnych okrzyków.

Fiołek, witaj! Napisałabyś coś więcej o swoich staraniach? Jakie łykałaś suplementy i jaki miałaś poziom hormonów? Jak udało Ci się zapanować nad pH? Ja bym w EGS nie szła ale to już chyba sprawa indywidualna, dla mnie jest to za wiele a dla innych może to nie być żadną barierą :-) Będę trzymać kciuki by zadziałało u Ciebie powiedzenie "do 3 razy sztuka" :-)

Dziękuję za takie miłe przyjęcie .
Małe liski przy pierwszym odstęp 2 dni przy drugim teoretycznie O+12 nie robiłam monitornigu tylko na podstawie testów bólu i twardości szyjki tak wiec mogło mi się mylnąć:-)
Roszpunka starszy 4 latka młodszy 9 miesięcy
Piranha ja właśnie też mam duuuuuże opory, nawet myślenie o tym jest trochę abstrakcyjne dla mnie, nie mówiąc już o ogarnięciu tych wszystkich sprzętów. Ale mysle ze chyba więc u mnie da fakt ze mogę pogadać bez wysłuchiwania ze mam się cieszyc ze mam zdrowe dzieci. I oczywiście kocham te moje baki i ich w zyciu bym nie zamieniła, ale marzenia zostały…:zawstydzona/y:
Zaznaczam ze ja tego nie praktykuje. Po prostu po przeczytaniu tego wątku zaczęłam myśleć… może za dużo

W skrócie są trzy kroki Turkey Baster Method (TBM), Swim Up (SU), Gradient Density Centrifuge (GDC). Poszczególne metody łączymy w następującej kolejności GDC łączymy z SU i na koniec TBM. Lub tylko SU z TBM.
TBM Polega na uzyskaniu odpowiedniego ph spermy… w kubeczku:szok:, Do próbki dodajemy ciepły roztwór limonki tak żeby ph było 4-4,5
SU : założeniem tej metody jest fakt ze plemniki Y kochają ph 9-9,9 wiec jeśli zapewnimy to ph to y zgromadzą się wyżej a x pozostaną na dole. Do probówki ze spermą dodajemy białko jaja tak żeby utrzymywało się na powierzchni. Probówkę umieszczamy w inkubatorze na 1 godziną w temp 36,7. Po tym czasie widać2 warstwy. strzykawką odciągamy mieszaninę z białkiem która zawiera dużo plemników Y. A na dnie próbówki powinna zostać sperma wieksza zawrtoscią X.
GDC probówkę ze spermą umieszczamy w wirówce.:confused: Po wirowaniu x powinny być na dole probówki.
Oczywiście to jest mega skrót tu jest link do orginalu
Object moved
Po wszystkim aplikujemy sobie strzykawką z biodrami do góry albo próbkę wlewamy do kubczeka menstruacyjnego i do środka i skaczemy góra dół… Kosmos co nie??
Teraz jak to napisałam to wydaje się jeszcze bardziej hardcorowe.
Moje poprzednie starnia opisze dokładniej tylko musze wygrzebac wszystkie badania;-)

Fiołek rzeczywiście kosmos, ale wcale się nie dziwię że dziewczyny stosują taką metodę by mieć upragnionego bąbla danej płci. A napisz mi jeszcze - jakie zakwaszacze stosowałaś przy chłopcach: sylk, replens...zaraz po stosunku, odczekałaś jakiś czas...? A czy mogłabyś napisać dokładnie jak wyglądała twoja dieta?

Piranhiu a jakie ty środki stosowałaś w cyklu w którym poczęliście Kaję? I w jakim odstępie po stosunku? jakbyś miała też chwilę, czy napisałabyś o swojej diecie dziewczynkowej, czy np starałaś się też ograniczyć i zmniejszyć kalorie w ciągu dnia, czy dużo węglowodanów jadłaś..?

...zastanawiam się ile i co mogę użyć żeby jak najbardziej zakwasić środowisko w pochwie ale jednocześnie dać sobie szanse na ciąże. Ewelin która wybrała metodę O+12, użyła od razu po kochaniu tampon z limonki albo cytryny - zaszła w ciąże bez problemu, gdzie wydawałoby się chyba że za szybko i za mocny zakwaszacz bo tampon po 4 godzinach powinnyśmy zastosować. Ma córeczkę

Ostatnia edycja:
Fiołek wow !
Przy tym sposobie rownież sie stosuje dietę dziewczynkowa?
I co kobietki na in gender zachodzą tak w ciąże?
MoZe już pisalas ale mogłam nie doczytac:)
Maggie dla Ciebie tez buziaki :*

reklama
Fiolek,rzeczywiscie domowe laboratorium.ja tez jestem ciekawa czy udaje sie tak zajsc w ciaze.i jaka jest skutecznosc tej metody.mysle,ze jakby wszystkie inne metody zawodzily,to taki eksperyment by nie zaszkodzil.a noz by sie udalo.

Maleliski,nawet nie wiedzialam ze ewelin zastosowala o+12.tak w ogole,dawno nie chwalila sie coreczka.
Obmyslilas juz strategie dla siebie? Ja dalej sie waham co robic.jedno tylko stosujemy,codzienne oslabianie,ale bez "finalu" ;-)

Do góry