reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha - fajnie,że jesteś znowu z nami :tak: tak jakoś smutno bez Ciebie.

małe liski - myślę, że truchtanie w miejscu też będzie ok. Ja na bieżni przecież też się nie przemieszczam, tylko biegnę w miejscu - jedynie taśma się przesuwa ;-)

Dorcia - ja mam tak jak Ty z tymi kwiatami ;-) kiedyś (jeszcze w liceum) zasuszyłam nawet kaktusa ;-) ale ogólnie kwiaty bardzo mi się podobają :-D

reklama
Dziewczyny ja juz w drodze mamy jeszcze jakies 400km przed nami

dziekuje wam bardzo za wasze odpowiedzi robilam wczoraj a raczej jeszcze dzis w nocy testy i o 3 wyszla jeszcze jaśniejsza kreska niz ta z wczoraj o 21 a o 6 rano byla taka sama jak wczoraj o 21 takze dalam sobie spokoj z dzisiejszym serduszkowaniem.Wzielam ze soba olejki, kadzidelka, laptopa, kadzidelka, worki na lody, testy, suplementy, sode, ASG nawet prostownice i suszarkę wzielam ;-)
Takze zrobie z sytuacji to co najlepsze ;)

Troche jestesm rozczarowana bo ph mam odpowiednie na chlopczykowe staranka.. wczoraj wieczorem 8,5 a dzis rano 8,7...
bez zabwa i szczytu ;-)

Pisze przez tel.. i szlag mnie zaraz trafi.. skasowała mi się cala wypowiedz..:wściekła/y:

male liski zdrwiej nam kochana i uwazaj bo staranka juz za rogiem :)

Katrin moim zdaniem 40min biegania to juz ladny wynik. Ile razy w tygodniu chcesz biegać? Ja przed ciaza biegalam od pon do pt qstawalam o 5 biegalam 45-60min a później do pracy ♡♡ czułam się jak nowo narodzona.

ilaczku nosz kurka wodna!!!! Dzis mialy byc dwaie kreski!!! Ale dopóki @ jeszcze nie ma to jeszcze nic strasznego.

zaraz dopisze reszte bo musze corcie nakarmic

jestem po 5 próbach wysłania postu... jak nie brak internetu to tel. mi sie zawiesza

Dorcia[/B] u mnie wlasnie storczyki/Orchidee ladnie rosna bo tak jak u Ilaczka nie narzekają jako jedyne kwiaty ze nie dostaja wody. Najlpeszym miejscem dla nich jest sloneczny parapet wtedy kwitna bez problemow ;)
Ostatnio zauważyłam ze zaczely sie mnozyc i puszczaja nowe korzenie z liscmi na lodygach ;) popstrykam fotki jak bede w domku ;)

Piranho nie ryzykowałam i wstrzymalam sie od zlotego strzalu i dalej czekam na prawdziwy pik.
Ale juz jakieś oznaki sa bo szyjka sie otwiera no i jak napisalam wyzej ph ladnie rosnie ;)
Jak tam kochana dzieci zdrowie?

Ostatnia edycja:
Airfix to prawda, on jest farbowany. ja miałam takiego, był piękny, kwitł z pół roku, a teraz kwitnie od grudnia i jest biały, ma tylko lekko pręciki niebieskie, moje storczyki teraz wszystkie pąki popuszczały, kwitną jak szalone:-D
żaden inny kwiat się u mnie nie utrzyma, a storczykom nie przeszkadza to, że za często ich nie podlewam:-D

u mnie @ nie ma, w ogóle mnie podbrzusze nie boli, szyjka bardzo wysoko, ledwo ją dałam radę dotknąć:-) zobaczymy jutro co będzie;-)

hej hej :)

Doooorcia a Ty co wolne dzis masz ???? :D Jak tam moje male kociate amore ???

zakrecia Slonce mocno trzymam kciukaski za wizytke i prosze o eska po !!

mamakaja haha ale one to czasem przesadzaja...kiedys juz pisalam, ze one wszystkie sklepy w okolicy zwiedzaja kiedy chodza na spacer, tak jak Ola z tesciowa wszystkie lumpy w Katowicach :-D sie smieje, ale cieszy mnie to pewnie bo nie ma nic wspanialszego dla dziecka jak to, kiedy z kazdym ma wspolny temat, kiedy wszystko razem sie robi od A do Z wlacznie z tym ze Ola z Babcia razem spia w lozku, ogladaja bajki, i sadza kwiatki :-)

manowce z mojej perspektywy wyglada to niestety podobnie jak dziewczyny sie wypowiadaja. Tu nie chodzi o kolko wzajemnej adoracji, ale wchodzisz na konkretne forum tak ? na konkretny watek tak ? Tu spotykaja sie dziewczyny ktore plec planuja od poczatku do konca, zyja watkiem od poczatku do konca a wiedze jaka przekazuje chlona jak gabka. Wszystko w jakims stopniu szkodzi, wiekszym lub mniejszym, ale jesli przychodzi sie na watek dotyczacy stricte jednego tematu to ciezko sie spodziewac tego, ze bedziemy plec planowac na podstawie kolorow kapusty i dlugosci bocianich skrzydel :blink: Dlatego nie pisz, ze watek to nie kolko adoracji, bo badz co badz piszesz nie prawde - MY ZE SOBA JESTESMY STRASZNIE WSZYSTKIE ZZYTE I PRZEZYWAMY WSZYSTKO JAKBY BYLO NASZE WLASNE :happy2: I Kochamy sie Wszystkie od A do Z. Koniec kropka.A jesli komus sie to nie podoba to trudno, plakac z tego powodu nie bede, ale dziewczyn bede bronic, bo glowe kazda ma na miejscu i nie biora sie na cos co moze spowodowac wady plodu czy zagraza zdrowiu przyszlej mamy....zwlaszcza ze nad wszystkim czuwa ktos na kogo zlego slowa powiedziec nie mozna, a Ty przyszlas tu zaledwie dwa dni temu jesli dobrze pamietam a wyglada na to ze zaczynasz wszystkich po kolei pouczac...:confused:

piranha Ty wiesz ze ja zapomnialam dzis zmierzyc tempki ? :no: ale zaczyna mnie bolec lewy jajnik i to tak dosc konkretnie moze to to ???? heee ??

Airfix haha 9 ??? no nie gadaj :p:p nie kupuj niebieskiego...blee one farbowane sa. Wiesz skad sie biora ? Stad skad moj storczyk zmienno-kolorowy.Biale storczyki podlewa sie atramentem i kiedy kwitna kwiaty z bialego przyjmuja kolor niebieski, fakt sliczne sa na pewno, ale jednak sztuczne, ja uwielbiam rozowe a jedenego mam w domu Ci powiem nie wiem jakiego koloru :-D zielono -zolto-rozowy, wkleje Ci zdjecie wieczorkiem.
A Ł. tylko fuka jak nadety kot, ze to badziewie bo jak nie kwitnie to tylko lyse badyle widac :p no ale kiedy one ciagle kwitna wiec ja nie wiem czemu on tak gada !

Ostatnia edycja:
MY ZE SOBA JESTESMY STRASZNIE WSZYSTKIE ZZYTE I PRZEZYWAMY WSZYSTKO JAKBY BYLO NASZE WLASNE :happy2: I Kochamy sie Wszystkie od A do Z. Koniec kropka.

to fajne, mówię to bez cienia sarkazmu :) ale jednak we wcześniejszej fazie rozmowy z niektórymi dziewczynami się sprawa wyjaśniła, bo na spokojnie wytłumaczyły mi co i jak, przeprosiłam zresztą za to swoje mędrkowanie. a potem kilka osób zareagowało agresją. niestety jestem w mniejszości i poczułam się osaczona, wiem, że się dobrze znacie, ale takie sieroty "nowe" też potrzebują pomocy czasem, wytłumaczenia :tak:

edycja:
w każdym razie postaram się przewalczyć to złe wrażenie z początku i mam nadzieję, że dziewczyny mi wybaczą chwilowe zaćmienie umysłu :happy2:

Ostatnia edycja:
Dorcia ja mam tak samo storczyki sa piekne ale u mnie padaja jak muchy...jak kaktusy sie u Ciebie trzymaja to moge Ci pokazac fajnego kwiatka ktory dziala na podobnych zasadach a do tego kwitnie.Sa takie dwa kwiatki I syrasznie mi sie podobaja :tak:

Gesendet von meinem HTC One V mit Tapatalk

manowce tu na pewno nie chodzi o to ze jestes nowa czy sierota :blink: Po prostu ja czasem nie wypowiadam sie na pewne tematy, bo wiem ze moge sie mylic, lub tez kogos nieswiadomie urazic, a nie lubie tego, wiem ze nie do konca to dobre rozwiazanie, ale staram sie jednak jak najwiecej wyniesc z bycia tu, zarowno wiedzy jak i dobroci, i ciepla jakie jest tu okazywane, bo kontakt mamy nie tylko na BB, i kazda ma na prawde duza wiedze na temat planowania dlatego czasem warto posluchac do konca i uwierzyc ze to rzeczywiscie dziala :blink:

manowce tu na pewno nie chodzi o to ze jestes nowa czy sierota :blink: Po prostu ja czasem nie wypowiadam sie na pewne tematy, bo wiem ze moge sie mylic, lub tez kogos nieswiadomie urazic, a nie lubie tego, wiem ze nie do konca to dobre rozwiazanie, ale staram sie jednak jak najwiecej wyniesc z bycia tu, zarowno wiedzy jak i dobroci, i ciepla jakie jest tu okazywane, bo kontakt mamy nie tylko na BB, i kazda ma na prawde duza wiedze na temat planowania dlatego czasem warto posluchac do konca i uwierzyc ze to rzeczywiscie dziala :blink:

ja niestety czasem nie wiem kiedy się zamknąć :sorry:
a im bardziej czytam forum, tym bardziej chcę dziewczynkę. tak na marginesie.

reklama
Witajcie,

Mam dziś jeden z tych szalonych dni gdzie nawet ciężko znaleźć moment żeby się po ....głowie podrapać:-)

Nuuusiu czekam na fotki kwiatków:tak:. Co do storczyków to uwielbiam je - po ślubie mieliśmy sporo różnych kwiatów w domu które stały na parapecie i kupiliśmy storczyki które najpierw obchodził mój M i postawił je w pokoju w którym do godz 12 jest mnóstwo słońca a później jest go już mniej i niestety storczyki padały, no więc ja przejęłam inicjatywę nad opieką nad nimi i przeniosłam do pokoju na parapet gdzie jest zdecydowanie mniej słońca i ...rosną - mam ich w tej chwili 7 szt (cały parapet zastawiony:-)) ale pewnie jak bym znalazła jakiś fajny to bym go jeszcze przyciągnęła do domu:-):-):-) - wariuję na ich punkcie

Dorcia może spróbuj też znaleźć właściwe miejsce w domu dla storczyków żeby rosły

Piranhiu
.....fajnie że jesteś. Jak ma się klon? Zapomniałam napisać że my w zeszłym roku zaopatrzyliśmy się w palmowiec (poleciła nam go Pani u której zawsze kupujemy krzaczki) bo mąż marudził że mu się ten klon podoba ale że u nas on padł i Pani poleciła nam ten krzaczek też z bordowymi liśćmi i ciekawa jestem co z niego wyrośnie. Zapomniałam o nim - że go mamy - i jak pojechaliśmy na działkę to przypomniała mi się jego historia. Wygląda mi ten krzaczek na coś takiego
4222997861

Kochana jak znajdziesz chwilkę to napisz proszę coś o minerałach - jakie i kiedy badać?

małe liski jak dobrze pamiętam to przeziębienie dobrze wpływa na starania o dziewczynkę:tak:

Zakręciu &&&& za córeczkę

Nuuusiu
ale to fajne....taki kontakt babci i wnusi - też mi się tak marzy - moja mama i moja własna prywatna :-) córcia na zakupach - nikt także dobrze nie rozumie kobiety na zakupach jak...druga kobieta - moja mama cały czas mi kręci dziurę w brzuchu żebym walczyła o swoje marzenia (nigdy do niczego mnie tak nie namawiała) - ona tez bardzo marzy o wnusi:tak:

Airfix też z reguły tak mam że jak podjadę pod sklep to najchętniej bym nie wysiadała z samochodu bo wiem co będzie się działo - mały wszystko ładuje co sięgnie do swojego wózka że przy kasie to :szok: ile on tego nazbierał, starszy co chwila " mamo mogę to? a to za to mogę zamienić? Kupimy? itp. " i do tego M ze swoimi pytaniami i ja z listą zakupów w głowie na już do kupienia - wracam z nich i padam z bezsilności

Do góry