Hej! Kochane jesteście, że o mnie pamiętacie, naprawdę kompletnie brakowało mi czasu przez ostatnie dni, nadal z tym kiepsko.
bada, GRATULUJĘ z całego serducha!
Antosia, mega GRATULACJE dla dzielnej mamusi i jej na pewno ślicznego synka!
zakręcona, od rana mocno trzymam kciuki za zdrową dziewczynkę, nie mogę się już doczekać Twojej wizyty.
Vivienka, taki test u jednych dziewczyn ciemnieje do piku jeszcze w tym samym dniu, u innych jest w przeddzień piku (u mnie tak było) a u jeszcze innych na kilka dni przed owulką, jeśli zatem zależy Ci bardzo na synusiu to bym nie ryzykowała.
Ana, jak się czujesz? Może to utrudnienie z aplikacją Luteiny wynikało z rozpulchnienia wywołanego wysokim progesteronem? U mnie pierwsze objawy ciąży pojawiły się dopiero w 7 tygodniu, wcześniej nie było nic a nic.
Dorcia, buziaki i dzięki za smska :-)
manowce, witaj bo chyba jeszcze nie miałam okazji Ciebie poznać. Co do wapnia zalecane dzienne spożycie w naszym wieku to około 1200 mg, w diecie dziewczynkowej zalecane jest spożycie 1200-1800 mg ale należy to stosować tylko do 6 miesięcy. Niestety każda eliminacyjna dieta jest na dłuższą metę niezdrowa a wszelkie niedobory i nadmiary mogą prowadzić reakcjami łańcuchowymi do innych szkodliwych skutków. Polecam zakup testów owulacyjnych, bardzo ułatwiają sprawę. Warto też sprawdzić poziom podstawowych hormonów (a może już sprawdzałaś?) czyli LH, FSH, estradiol, testosteron i TSH w 3 dc oraz progesteron i estradiol w połowie fazy lutealnej, koniecznie też sprawdź poziom prolaktyny (może być wraz z pierwszymi lub z drugimi badaniami). Doczytałam właśnie jakie badania robiłaś, te które wymieniłam możesz zrobić sama na własną rękę, niestety odpłatnie (ja bym nie czekała bo w ciągu tego roku można w razie co podreperować hormony).
małe liski, nie to miałam na myśli, chodziło mi o to, że zazwyczaj wysokoprogesteronowe kobiety mają niższe poziomy estradiolu :-) Każdy ma dużo niższe poziomy estradiolu na początku cyklu niż w połowie FL. Faktycznie są tam 2 błędy, zaraz je poprawię :-), w ogóle te wytyczne takie jakieś "biedne", jak znajdę chwilkę to opracuję lepsze.
gdusia, dotarły może testy? Martwię się bo zawsze dostawałam z eBay informację o zakupie, wysyłce a tym razem nic. Gdy się zaloguję to jest u mnie w przedmiotach kupionych, daj kochana znać.
Airfix, ja mam kilkanaście storczyków, pisząc o niebieskim masz na myśli Vandę? :-)
maggie, jazda na rowerze to chyba ćwiczenia kardio a one sprzyjają dziewczynce