reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Vivienka, u mnie np. taki test nie oznaczałby, że pik będzie w ciągu najbliższych godzin, a raczej dnia następnego, ale u każdej z nas może być inaczej
Zakręciu, kciuki zaciśnięte :) Koniecznie daj znać, jak będziesz coś wiedziała :)
Miłego dnia!

reklama
hej dziewczynki.

Nie bylo mnie wczoraj bo ciezki dzien na maxa, po poludniu jeszcze zakupy, wrocilam tak sciorana do domu,ze dzis ledwo sie obudzilam,a na dodatek zapomnialam zmierzyc temperatury :baffled:

kate..ja Ci powiem kochana ze oni odradzaja te bransoletki, wczoraj kupilam Oli taki spray na komary, kleszcze i meszki, zobaczymy ile to jest warte :blink:

macy no wlasnie, ale ..tylko sie nie smiej ze mnie. Jesli Olcia byla szczepiona na rozyczke itp to znaczy ze nie powinna w ogole na Nia zachorowac ?
Wczoraj kupilismy Oli bluzeczke, buty do latania tam, skarpetki, stroj kapielowy, japonki i krotkie gacie.
A sobie wreszcie kupilam nowe okulary :happy2:

co do piranhy ona chyba zalatana, ale pisalam z Nia wczoraj wiec tak ogolnie to wszystko u Niej w porzadku :-)

kate, Airfix odpisze kochane po pracy, choc blizej wieczorka. Dzis Ola ma rocznice Komunii Sw. no i na 16.30 smigamy do Kosciola, a po mszy jedziemy ja zawiesc do mojej Babci, bo juz placza sa soba obydwie ( nie widzialy sie dwa tygodnie przeszlo ) , a jak Olcia na Zielona pojedzie to juz beda kolejne dwa :-pBardzo sa zzyte ze soba, moze dlatego ze uwielbiaja obydwie wszystkie pierdo** swiata, wypady po okolicznych marekatch i w ogole wszystko wszystko ;-)

aljul Slonce, bylam wczoraj w Castoramie i na gieldzie kwiatow, widzialam nowa odmiane pelargonii, dzis chyba pojade kupic to wkleje zdjeciucha :-)i w ogole mialam Ci pisac, nie wiem czy Ty jestes storczykowa, ale ja bardzo, mam w domu trzy wlasne, z czego dwa ciagle kwitnace, i kurcze storczyk kupiony w oryginale jako ciemny roz, teraz mi zakwitl bialymi kwiatami w rozowe kropki :-D wyglada komicznie !!

Lede do pracy :*

Hej hej :)
Antosia gratuluje synusia!!!!!!!
Zakreciu po spełnieniu tylu czynnikow nie ma innej opcji, będzie córeczka, trzymam kciuki rownież za zdrowie malutkiej
Ana dokładnie tak jak dziewczyny piszą, ogranicz sie tylko do delikatnego założenia luteiny:) lepiej tam za dużo nie grzebać :)
Nuska jejku to ja bym idealnie pasowała do Twojej babci i Olenki, tez uwielbiam wszystko dotknąć, obejrzeć podczas wyprawy na zakupy :)
Vivienko to masz bidaczko stresa przed samym wyjazdem, na moje testuj jeszcze dziś, niech to rozwiąże sprawę:) miłej i bezpiecznej podróży tak na marginesie :)
Ilaczek kciuki za porannego testa, czekam z niecierpliwością co pokaże :)

Miłego dnia kobietki:)

witam
ANTOSIA gratulacje!
Vievienko rób dalej testy, u mnie takie kreski jeszcze piku nie zapowiadały.ale lh może rosnąć, robiłaś jeszcze w nocy???

dzięki Wam dziewczyny za kciuki, ale to jeszcze nie ten cykl. niestety, ale test negatywny:-( szkoda, ale to by było zbyt piękne, żeby po spasowaniu wszystkich czynników udało się jeszcze w ciążę zajść:-(
także czekam na @.

u nas pogoda paskudna, pozdrawiam

Manowce akurat bzdura mowisz jezeli chodzi o diete dukana. Wlasnie przez osoby ktore nie doczytaja, wychodzi ze 2 tyg na samym białku. Je sie tam warzywa normalnie ale w systemie 1dzien białka, 1 dzien bialko plus warzywa lub 5/5. ja stosowalam 1/1 schudlam 10 kg i wyniki mialam lepsze niz przed. Sa osoby ktore nie przeczytaja ksiazki i cuduja potem po 2 tyg na samym białku i potem chore. niedziwie sie. :baffled:

Pierwsza faza, czyli tzw. "faza ataku", w której nie spożywa się warzyw ani owoców, a dieta oparta jest na chudym mięsie i nabiale, trwa do 10 dni. W drugiej fazie na przemian stosuje się dietę z 1. fazy i z 2. fazy (w której można jeść warzywa), aż się dojdzie do upragnionej wagi. Nie rozumiem tego atakowania i oskarżania, skoro z innymi forumowiczkami temat przebiegł na spokojnie :confused:

dziewczyny, mam dwa pytania, niestety jedno głupie (; jako że dopiero zaczynam wchodzić w temat.

1. czy temperaturę mierzy się w okresie owulacji jakąś specjalną metodą? (; czy po ludzku zwykłym termometrem?
2. jakie są standardowe badania zlecane przez ginekologa w przypadku przygotowań do ciąży? moja zleciła mi takie na początek:

Glukoza na czczo we krwi żylnej
TSH (s)
P.ciała przeciw różyczce IgG
P.ciała przeciw toxoplazmozie IgG
Witamina D-25(OH)D

zastanawiam się po jakim czasie starania się powinnam zbadać prolaktynę czy wysłać chłopaka na badanie nasienia.

Ilaczek nosz kurka !!!!a wydawało mi się, że się udało. Specjalnie dla Ciebie &&&&&&&&&& ~~~~~~~~~~Manowce ja już jestem w ciąży więc nie będę wypowiadała się na temat diet itp. Napiszę tylko, że z mojej perspektywy wygląda to tak jakbyś to Ty atakowała dziewczyny:tak: Cokolwiek napiszą o planowaniu Ty krytykujesz, jeśli masz jakąś wiedzę na ten temat( diety białkowe i inne) milej byłoby gdybyś doradzała a nie krytykowała. To tyle ode mnie na ten temat.
Jeśli chodzi o badania przed rozpoczęciem starań, ja robiłam:
TSH,
prolaktyna,
morfologia,
mocz,
.:tak:
Maggie dziś na przerwie do mnie dzwonisz, wiesz o tym? :-D

Manowce ja już jestem w ciąży więc nie będę wypowiadała się na temat diet itp. Napiszę tylko, że z mojej perspektywy wygląda to tak jakbyś to Ty atakowała dziewczyny:tak: Cokolwiek napiszą o planowaniu Ty krytykujesz, jeśli masz jakąś wiedzę na ten temat( diety białkowe i inne) milej byłoby gdybyś doradzała a nie krytykowała. To tyle ode mnie na ten temat.

cokolwiek napiszą? wspominałam tylko o diecie białkowej, w dodatku dlatego, że myślałam, że dziewczyny stosują coś na wzór Dukana, dopóki któraś z nich (przepraszam, nie pamiętam kto) nie wyjaśniła, że na dziewczynkę nie jest dieta wyłącznie białkowa. wtedy się wycofałam z tematu. moim zamysłem nie jest nikogo atakować, więc może zostawmy to za nami? :tak:

Manowce musiałam to napisać bo takie było moje zdanie, i tak jak dodałam więcej nie chce na ten temat pisać;-)

reklama
dzięki Dziewczyny:) obiecuje że dziś ostatni raz dotknęłam szyjki:) i nadal jest dość nisko:) ale tam jest wszystko mega napuchnięte:szok:
Vivienko- mi test owu był mega pozytywny 15 kwietnia koło godziny 16.00 a owu wystąpiła 0 7.30 rano. więc po moich wyliczeniach owu wystąpiła po niespełna 16 h od pozytywnego testu. myśle że to dość szybko. myśle że to u każdej jest indywidualne ile od piku wystąpi owu. dobrze by było jak by jeszcze jakiś inny symptom wskazywał u Ciebie owulacje. u mnie to był mega silny ból lewego jajnika.i wtedy bym zadziałała na chłopca&&&&&&
Antosia- gratulacje za zdrowego synusia.

Do góry