reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Elmo,a nie karmisz Michalka? Mi od karmienia duzo spadlo,a teraz przez diete dziewczynkowa jeszcze wiecej ;-) ciagle sobie mysle o tobie,jaka z ciebie sliczna mama i szczesciara :-) a pamietam jak dzis twoj szczesliwy cykl,jak pisalas,ze nie przyjmujesz do wiadomosci,ze mogloby sie nie udac tamtym razem :-) czas leci :-)

Manowce,ta dieta nie jest stricte bialkowa,mozna jesc okreslone pieczywo,ryz,kilka rodzajow warzyw,truskawki,maliny. Wiadomo,ze kazda po zafasolkowaniu przechodzi na zdrowa ciazowa diete. Wapn lykamy w postaci siplementow,jemy zolty ser,jogurty,robimy badania krwi,wiec o niedoborach nie ma mowy

Aljul,masz racje,szkola jest darmowa,podreczniki do 1 klasy od przyszlego roku rowniez.w porownaniu z przedszkolem na pewno wychodzi taniej. Ja chcialam poslac Maksia jako 3-latka,ale jesli sie uda zafasolkowac,to bedzie siedzial w domu dopoki nie wroce do pracy.

Dzis pracuje do 17:30,buuu :-(

Vivienka,musi nam sie udac i tego sie trzymajmy ;-)

Bada m,wielkie gratki :-) nudnych 8 miesiecy ;-)

Manowce, albo przy dwóch chłopcach córkę. ;-) Kiedy zamierzacie się starać? Ja do diet ewidentnie się nie nadaję. Lubię warzywa i owoce i jak pomyślę, że musiałabym zrezygnować, to chyba wolałabym głodówkę. :-p No ale to raczej zdrowe też nie jest. Poza tym wszystko co w życiu przyjmne, jest albo niemoralne, albo nielegalne, albo tuczące. ;-)
Ilaczek, nie myśl tak. Pewnie Twój mąż bardziej drży na samą myśl o lodzie czekającym na niego, więc mocno kciuki zaciska. :-D

Manowce,ta dieta nie jest stricte bialkowa,mozna jesc okreslone pieczywo,ryz,kilka rodzajow warzyw,truskawki,maliny. Wiadomo,ze kazda po zafasolkowaniu przechodzi na zdrowa ciazowa diete. Wapn lykamy w postaci siplementow,jemy zolty ser,jogurty,robimy badania krwi,wiec o niedoborach nie ma mowy

Od razu pomyślałam o diecie Ducana, która jest tylko białkowa (tam nie można nawet owoców i warzyw jeść przez pierwsze dwa tygodnie chyba), dlatego się przeraziłam (; nie wątpię w wasz rozsądek, no!

Bada m. Wielkie, Wielkie Gratulacje :) Napisz potem co i jak było u Ciebie z planowaniem i czy robiliście odstęp od owu:)

Ilaczek Kochana mysl pozytywnie :) No musisz:) My kciuki trzymamy za synusia :)

No i sie podłamałam ;) Z tego formularza który dała Iweet Formularz z pierwszym dzieckiem sie sprawdziło , wychodzi chłopiec i jest chłopiec, a kolejne dziecko też wychodzi chłopiec..... No wszystko mi nie sprzyja w tym roku:) Zadne formularze, ksiezyce, jonasy i ogolnie zaczynam czuć ze sie nie uda. Gdzies tam w srodku czuje ze bedzie drugi chłopiec :)

Ostatnia edycja:
Pochwalę się testem
asset.php

Co do diety i suplementów to gdzieś tak od połowy marca,od kiedy tu trafiłam,ale nie sugerujcie się mną,bo nie robiłam minerałów itp.,nie byłam tak zawzięta jak wy :-D a owu w tym miesiącu miałam bardzo wcześnie-ból owulacyjny,który obserwowałam był już w 10 dc ,a owu w 12-serducho w 10.
Wszystkim bardzo dziękuje,naprawdę jesteście kochane

reklama
Manowce, czasami potrzeba trochę więcej czasu. A robisz jakieś testy owulacyjne czy po prostu maraton serduszkowy robicie, żeby ustrzelić?
Airfix, nie wierz w to, proszę. Pewnie trzeba maila wysłać, żeby potem mogli dane sprzedawać. Ja w coś takiego nie wierzę. Na jakiej podstawie. To takie bawienie się we wróżkę zza siedmiu mórz. Kalendarze chińskie tez bywają różne. Masz dobre wyniki. Tu chemia się liczy, a nie jakieś dziwactwa. Daj mi swojego maila, to prześlę bardziej odpowiednią wróżbę. ;-) Głowa do góry. Jak w dawnych czasach (bardzo dawnych) pisywałam dla gazetki szkolnej horoskopy, to też się niektórym sprawdzały. :-D Dlatego nie wierz w bzdury.

Do góry