reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Macy foty przeklamuja rzeczywistosc :-D
Kate w ciazy przytylam 14 kg, samo z siebie spadlodlo 11, ale ze swieta, chrzciny i kg na plusie wiec mam jakos 3 kg z samej ciazy do zrzucenia. Ale ze i przed planowana ciaza sie nie oszczedzalam to w sumie do mojej takiej normalnej wagi mam do zrzucenia 5 kg. Na to ze samo spadnie nie licze bo jestem takim typem ze jak sie za siebie nie wezme to tak juz zostanie, taka uroda organizmu. Zawsze musialam sie bardzo pilnowac bo bardzo latwo nabieram kg. Ale to tez jest w mojej glowie. Kurde wychodzi na to ze jestem jakas psychiczna :-D Zuzia zazdrosna nie jest, ciagle malego przytula, caluje, ciagle powtarza jak bardzo sie z niego cieszy. Ale wymaga to duzo naszej uwagi, milosci i rozsadku. No i trzeba tez zrozumiec 5-latke ktora do tej pory byla pepkiem calej rodziny a tu nagle mama siedzi w domu z "nowym" dzieckiem a jej kaze chodzic do przedszkola. Ale jakos dajemy rade i jest dobrze. Co do porzadków fajnie miec taka pomoc :) Powodzenia w takim razie! :)

Manowce zdrowe dziecko jest najwazniejsze, wie o tym kazda matka. Zycze Ci zatem zdrowej coreczki :)

reklama
Manowce, masz sporo racji pisząc o złym wpływie diety białkowej na organizm, ale tu nie chodzi o to, żeby doprowadzić swój organizm do ruiny. Nie wiem, jak tutaj trafiłaś i ile przeczytałaś, ale jest to wątek o planowaniu płci właśnie. Można kazać się pukać innym w głowę, ale każdy ma prawo do marzeń. Poza tym głośno i wyraźnie mówi się też o tym, że dieta prodziewczynkowa nie powinna trwać więcej niż 6 miesięcy ze względu na zdrowie właśnie. Obawiam się, że Twoja krytyka niczego nie zmieni, bo jeśli ktoś naprawdę czegoś pragnie, to będzie do tego dążył.

nie każę się innym pukać w głowę ani nie zamierzam niczego zmieniać (; wyrażam swoją opinię, na tym polega dyskusja. nie krytykuję argumentuję. myśląc o zdrowiu przyszłych mam zresztą :) nie lubię takiego pasywno-agresywnego traktowania kogoś, kto ma inne zdanie.

Witam was czwartkowo

ilaczku kcoukasy na jutro zaciśnięte! ! Tylko nie trzymaj nas za dlugo w niepewności :-)

Ja jutro wybywam juz do PL bede sie modlic zeby owu mnie nie zlapala na wyjeździe:no:
bo bedzie kiepsko z tesciami za sciana i corcia w łóżku :baffled:

Elmo co ty chcesz z kilogramów gubic.Laska z Ciebie!!!

a gdzie szefowa Piranha???

Witajcie,
U nas też dziś pochmurnie:-( więc korzystaliśmy z dziećmi i zasadziliśmy kwiatki na balkonie:-)

Airfix a nie proponowali Ci na te kołatanie serca mieszanki magnezu i potasu - pytam bo ja ostatnio powiedziałam o tym swojej endo i kazała mi wykupić lek który nazywa się Aspargin (o ile dobrze pamiętam) i brać przez m-c tylko u mnie kołatanie nasilało się przed nadchodzącą @ więc wykupiłam lek jak kazała i w tym m-cu było lepiej

Małe liski piękne wyniki - realizacja marzeń jest już tak blisko:tak:. Jakie minerały trzeba zrobić, w jakim dniu cyklu (może wpisz to na grupę) i ile Cię to kosztowało. U Ciebie już 2-gi czy 3-ci m-c diety i suplementów?

Elmo, malutko przytyłaś, ja w kazdej ciąży jak wieloryb, w ostatniej coś koło 30 kg,
tylko ja na szczęście sama chudne, w ciągu kilku miesięcy po porodzie,
u mnie Alan jest takim energiczym dzieckiem, na szczęście uwielbiają sie nawzajem z bratem,
kiedy wracasz do pracy?

aljul Ja na Aspargin zle reaguje, to samo moj maz, moja mama, znajomy mojego meza- niewiem co w nim takiego tkwi:)bo to przeciez magnez i potas tylko i to chyba jest taki lek pierwszego rzutu ktory moze lekarz rodzinny zalecic, a tak pomyslalam ze skoro wyslali mnie do tego kadriologa to chyba po jakas konkretna pomoc:) U mnie sie serce napędza, czesto sie to zdarza u osob z problemami tarczycy. Ja magnez pije no bo dziewczynkowy :D a potasu nie chce teraz juz podnosic przed staraniami :D Ja na razie nie biore tego leku, jak mi sie cos dzieje to biore cos na uspokojenie i sie klade, a pujde w czerwcu do ginekologa to spytam o ten lek. Albo jak w przyszlym tygodniu pujde do rodzinnej bo ide z dzieckiem- tak bedzie jeszcze lepiej :)

Elmo jesteś dopiero trzy miesiące po porodzie to spokojnie,
Ja po 3 miesiacach z ledwością wciskałam się w dżinsy, za to po pół roku po porodzie wazyłam 10kg mniej niż przed ciążą
Ilaczek to kciuki trzymam
Nowe dziewczyny witajcie, wszystkim miłego dzionka !!!

reklama
kate powiem Ci że u nas wydatki związane ze szkołą (synek jest w 1 klasie szkoły podstawowej) są kilkakrotnie niższe w porównaniu z przedszkolem gdzie oprócz opłaty stałej było co jakiś czasy wyjście do kina, język angielski, rytmika, teatrzyk itp. dlatego teraz to się zastanawiam czy młodszego synka będę puszczała do przedszkola jako 3 lub 4 latka czy dopiero pójdzie jako 5-latek
Masz rację ta wizja dalszej przyszłości ..tej "nastoletniej" u dzieci i kontynuacji ich nauki trochę mrozi krew w żyłach:tak:

Do góry