reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, ale nie wydaje Ci się dziwne, że kobiety przyjmują wapń i jednocześnie stosuja dietę, która je odwapnia? rozumiem chęć posiadania dziewuszki, ale nie za wszelką cenę. a na pewno nie wtedy, kiedy ceną jest zdrowie mamy, które przekłada się na zdrowie fasolki.

no ale mi na konkretnej płci nie zależy, więc po prostu nie rozumiem może tego wyczekiwania niestety :)

reklama
Mar-chew Powiem Ci ze ja zawsze mialam przeboje z cisnieniem :) Od szkoly sredniej mialam wysokie ok 160/90, 170/90 i puls 90-99, chodzilam do lekarki rodzinnej to stwierdzala ze ja nie mam nadcisnienia bo jak mi mierzy to jest dobre, a przeciez nacisnienie nie polega na tym ze masz ciagle takie, tylko sa epizody,wiem o tym teraz jak zmienilam lekarza, bo mojej tarczycy tez leczyc nie chciała, bo uwazala ze wynik ponad norme to nic zlego, ze jak bede miec wynik 10razy wiekszy to wtedy mi da skierowanie do endo. No ale bylam madrzejsza, zmienilam przychodnie, do endo chodze prywatnie bo kolejki mnie dobijają :) Od kad lekarz zaczal leczy tarczyce to to pierwsze cisnienie mi tak spadło, skonczyly sie bole głowy :) przy takim 120/90 to normalnie funkcjonuje, gorzej jak spada nizej to pierwsze. kazdy lekarz twierdzi ze skoro to pierwsze jest niskie to jest dobrze, a drugim sie nie przejmowac, bo ze niby to od nerwow i stresu. takze ja jestem dobrej mysli ze wszystko sie unormuje jak tarczyca sie uspokoi:)
Mar-chewcia A jak Ty sie czujesz??

manowce Uwierz, robimy tu wiele rzeczy na które normalny czlowiek popukał by się w głowe :) Ale ja wierze że warto. Co do diety i suplementów- po to robimy badania aby sprawdzic co sie dzieje w organizmie, i na jakis poziomie sa wapn i magnez, nie jest to branie suplementow w ciemno .
Dieta ma zakwasic organizm i tego trzeba sie trzymać jeśli chce się spelniać marzenia.
Jeśli zależałoby Ci na konkretnej płci tak bardzo jak nam, uwierz że zrobiłabyś wszystko, nawet rzeczy które graniczą z rozsądkiem :) typu kąpiele we wrzątku przed staraniami- na dziewczynke, albo lód na klejnoty męża- na chłopca ( Elmo, Ilaczek uwielbiam Was za to :* ), albo wcieranie sody w miejsca intymne lub irygacje z wody i cytryny, wszystko to uszkadza naturalna flore w pochwie , ale- czego się nie robi :)

Ostatnia edycja:
Hej babeczki.

Kiraa buziaki :*
Elle szkoda :( &&& za nowy cykl!
Kate dzieki ze pytasz. Dzieciaki zdrowe i mam nadzieje ze tak pozostanie juz do poznej jesieni :) Co poza tym, Zuza weszla w etap "nie chce chodzic do przedszkola bo mama siedzi w domu z bratem" wiec walczymy co rano i odliczamy do wakacji. Pogoda sie cos nie moze wyklarowac, jak juz slonecznie i niby cieplo to wietrznie i przygania chmury, nie wiem jak u was ale u nas jakos tak niejednostajnie, no ale w koncu to wiosna a nie lato :) jak juz pisalam rozpoczelam tez walke z pociazowymi kg i zamierzam byc fit :) no a jako kura domowa ostatnio czuje sie nie doceniana wiec strajkuje czyt. nie gotuje i nie sprzatam. I mam spokoj swiety heh :) Tobie zycze duzo duuuuuzo zdrowka :*

A gdzie Pirania ???

Manowce witaj. Jestem jedna z tych której niejedna osoba pukała zapewne w glowe widzac co wyprawiam zeby miec wymarzonego synka. Dieta jest jedna z zasad ale kazda z nas wie jakie sa zagrozenia i sama decyduje sie na diete bardziej lub mniej restrykcyjna, wazne jest aby taka restrykcyjna dieta nie trwala dluzej niz pol roku wlasnie ze wzgledu na zdrowie. Wiekszosc z nas zna swoj organizm i tak np. Dorcia ze wzgledu na nerki nie stosowala scisle diety i wszystkich suplementow. Trzeba umiec podejsc do tego z glowa choc wierz mi to jest trudne kiedy tak bardzo pragnie sie dziecka okreslonej plci. Nie zrozumie tego ktos komu plec jest obojetna :)

Milego dnia babeczki!

dziękuję dziewczyny:-)
ale testować będę jutro, jak tempka w dół nie poleci.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Nuuska tak my dostalismy zielone swiatlo I mimo moich licznych obaw ktore pewnie bede miec juz zawsze zaczelismy starania w tym cyklu teraz tylko czekac czy @ przylezie ...oby nie.

Ilaczek to bedziemy jutro trzymac kciuki za pozytywny tescik.

Ja mimo ze medycyna to moja pasja to wspieram Kobietki ktore staraja sie o wymarzonego synka czy corcie pod warunkiem ze robia to w taki sposob ze nie zagraza to zdrowiu ich ani fasoleczek :tak:
Nie wydaje mi sie zeby dieta az tak mogla zaszkodzic...no ale Ile ludzi tyle opinii

Gesendet von meinem HTC One V mit Tapatalk

Ostatnia edycja:
witam
u nas znowu leje, szaro, nie cierpie takiej pogody, plus jeden, dzieci długo spały rano

Nuska to strasznie długo 2 -tyg, ale wytrzymasz,
ja te opaski miałam kupowac ale babka w aptece mi mówiła, ze nie warto

Manowce to jest watek o planowaniu płci, więc prawie każda z nas planuje płeć,
robi jak najwięcej , zeby mieć wymarzoną płec dziecka, i jak na razie z bardzo dużą skutecznośćią

Elmo dziękuje,
u Nas pogoda też nie może się wyklarować, taka sama jak u Ciebie,
w sumie blisko mieszkamy, to pogoda taka sama,
miałam pytać jak Zuzia, ale juz czytałam, zę chce być w domu, nie jest zazdrosna o Michałka??
mówisz, ze walczysz z kg, ile Ci zostało?? bo wiesz waga do pół roku po porodzie sama leci w dół,
a ja dzisiaj wziełam się za generalnie porządki, ale z pomocą kuzynki, bo sama nie dam rady

miłego dnia dla Wszystkich !!!!

ELmo2 nie obraziłabym się za dziewczynkę, może dlatego, że akurat mam już imię, ale raczej bym nie ryzykowała dla konkretnej płci. wiadomo, marzenie,, mieć po jednym z każdego rodzaju (; ale nie szkodziłabym sobie w tym celu.

no ale wierzę, że każdy z rozsądkiem planuje.

Witam Babeczki,

Kate, Elmo, dziękuję. :*
Manowce, masz sporo racji pisząc o złym wpływie diety białkowej na organizm, ale tu nie chodzi o to, żeby doprowadzić swój organizm do ruiny. Nie wiem, jak tutaj trafiłaś i ile przeczytałaś, ale jest to wątek o planowaniu płci właśnie. Można kazać się pukać innym w głowę, ale każdy ma prawo do marzeń. Poza tym głośno i wyraźnie mówi się też o tym, że dieta prodziewczynkowa nie powinna trwać więcej niż 6 miesięcy ze względu na zdrowie właśnie. Obawiam się, że Twoja krytyka niczego nie zmieni, bo jeśli ktoś naprawdę czegoś pragnie, to będzie do tego dążył.
Elmo, co Ty opowiadasz, że coś Tobie jeszcze po ciąży zostało czy się przytyło. Przecież lachonik jesteś nie z tej ziemi. :-)
Ilaczek, no to za jutro &&&&!!
Airfix, nie masz możliwości zadzwonić do tego kardiologa? Albo może skonsultuj lek z farmaceutą? Podpowie, jaki zamiennik możesz brać a lekarz pierwszego kontaktu wypisze receptę?
Nuska, a ta zielona szkoła nie koliduje z normalną szkołą Olci? Co do chorób - teoretycznie, jeśli Olcia szczepiona, to nie powinnaś się obawiać świnki czy różyczki. A swoją drogą myśmy te wszystkie choroby po kolei przechodzili.
Aschlee25, Ty lekarzem jesteś? :-)

reklama
Airfix - przesyłam Ci nieco spóźnione, ale nadal szczere, życzenia urodzinowe: zdrówka, różowych sukieneczek, szybkiego zakończenia budowy domu i pieniążków :-D wszystkiego naj... Kochana!
Co do prądu na działce, to ja niestety nie mam słupa, więc u mnie wniosek o przyłącze był konieczny. Też słyszałam, że najpierw trzeba złożyć wniosek o jakiś prąd konieczny na czas budowy (podobno jest kilkukrotnie droższy od normalnego - chociaż to ten sam prąd), a dopiero potem ten wniosek o prąd normalny. Jeszcze przez to nie przechodziłam - jak coś będę wiedzieć więcej to dam Ci znać.

Ilaczek
- &&&& za jutrzejsze testowanie

witam nowe dziewczyny na naszym wątku :happy:

Do góry