reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elle, pewnie, że tak. Mój wykres na enpr jest w sygnaturce, ten symbol obrazka.
Mam 7dc, poprzedni trwał 35 dni, owu była ok 24 dnia, więc tak na prawdę równo idziemy ;-)
Ja chyba zaryzykuję i będę próbować do pozytywnego testu, albo nawet dalej. Mam taką sytuację w pracy, że ciąża byłaby dla mnie wybawieniem. Gdyby nie to, to mogłabym eksperymentować. Wiele dziewczyn starało się w owu i mają dziewczynki, a z tego wynika, że odstęp nie ma tak wielkiego znaczenia.

Elle, airfix, piąteczka alergiczki;-) Może ktoś mądrzejszy się wypowie na temat wpływu tych leków,

Airfix, tak zrób. Idź do gina, niech ci coś poradzi, on powinien wiedzieć najlepiej.

Zakręcona, czujesz już jakieś kizianie w brzuchu?

reklama
Dorcia podobno te bransoletki wogóle nie działaja , tak słyszałam,

Macy zgadzam się z Tobą całkowicie

Nuska jak długo córka będzie na zilonej szkole, pewno pisałąś
ale przeoczyłam

Airfix 100 lat, spełnienia marzen

Maranatan pytałaś jak moje zdrowie, dziękuje, ale póki co kiepsko, czekam na wyniki i zobaczymy
co dalej, mam dzwonic do lekarza, jak juz bede miec,

Elmo co u Ciebie?? dzieci zdrowe??

Airfix - bardzo "ciekawe" masz ciśnienie... w ciąży to na bank będziesz miała wyższy puls... a w ogóle jest wskazane przy Twojej sytuacji abyś zachodziła w ciążę? Nie chce podcinać Ci skrzydeł... ale jak ma to zagrażać Twojemu życiu?

Airfix - bardzo "ciekawe" masz ciśnienie... w ciąży to na bank będziesz miała wyższy puls... a w ogóle jest wskazane przy Twojej sytuacji abyś zachodziła w ciążę? Nie chce podcinać Ci skrzydeł... ale jak ma to zagrażać Twojemu życiu?

Airfix od mnie również przyjmij najlepsze życzenia.
Witam sie z nowymi dziewczynami.
Iliaczek i jak tam u ciebie? Kiedy testujesz? Ja to wyjatkowo trzymam kciuki.po sasiedzku ;)

Zamówiłam testy owu na allegro, na zdjeciu z niebieska koncowka zobaczymy co przyjdzie i czy beda dobre.
U mnie dziwne te tempki w tym cyklu. Zobaczymy jak to bedzie.

Zakreciu Ty z 18 maja a ja 18 czerwca, tylko ze ja rocznik 88:)
Ilaczek to już jutro? Tez czekam na testa:)
Przesyłam fluidy (niebieskie) dla potrzebujących ~~~~~~~~~~~
Dobranoc:)

Cześć dziewczyny,

Airfix Sto lat!!! i spełnienia tego różowego marzenia :)

Bada m., Ilaczek - czekamy jutro na wieści w sprawie testów - kciuki dziewczyny!

Witam nową dziewczynę - przepraszam, przejrzałam te wszystkie posty które wygenerowałyście dzisiaj :) i zapomniałam twojego nicku, dziś w ogóle nie mam głowy do wielu rzeczy... Jeśli chodzi o dietę dziewczynkową będę jej broniła trochę :) jedna szkoła dietetyków nie uznaje w ogóle nabiałowych produktów, druga - wręcz zaleca spożywanie nabiału codziennie...nie stosujemy długo takiej diety i każda z nas "z głową" postępuje, sprawdzamy minerały, hormony...poza tym, właśnie dziś o tym myślałam, takim dużym plusem który na pewno korzystnie wpływa na organizm jest brak cukru i soli. Jak widzę co kupuje, jak żywi się przeciętna rodzina na co dzień, latami, to wydaje mi sie, że w takim porównaniu dieta dziewczynkowa jest całkiem dobra ;))

Lilly pytałaś się kochana o moje wyniki. Skonsultowałam je z szefową bo byłam mocno zmartwiona poziomem estradiolu, ale na razie jest wszystko ok i Pirahnia piszę, że jest bardzo dziewczynkowo i tego będę się trzymała :) Skontrolowałam sobie poziom wapnia, progesteronu i estradiolu w drugiej fazie cyklu. Zaraz poprawię sygnaturkę

Kiraa myślimy tu o Tobie - trzymaj się..

Male liski wow jak Ty to zrobilas ze tak Ci ladnie wapn poszedl w gore ;-)? Wyniki masz super, nic tylko dzialac :tak: a progesteron masz podany w ng/ml? Jak tak to mega wysoki... dziewczynkowy :-)

Witam nową dziewczynę - przepraszam, przejrzałam te wszystkie posty które wygenerowałyście dzisiaj :) i zapomniałam twojego nicku, dziś w ogóle nie mam głowy do wielu rzeczy... Jeśli chodzi o dietę dziewczynkową będę jej broniła trochę :) jedna szkoła dietetyków nie uznaje w ogóle nabiałowych produktów, druga - wręcz zaleca spożywanie nabiału codziennie...nie stosujemy długo takiej diety i każda z nas "z głową" postępuje, sprawdzamy minerały, hormony...poza tym, właśnie dziś o tym myślałam, takim dużym plusem który na pewno korzystnie wpływa na organizm jest brak cukru i soli. Jak widzę co kupuje, jak żywi się przeciętna rodzina na co dzień, latami, to wydaje mi sie, że w takim porównaniu dieta dziewczynkowa jest całkiem dobra ;))

zakładam, że chodzi o mnie (; nadmiar nabiału osłabia układ pokarmowy ze względu na dużą zawartość kazeiny i laktozy, bo u wielu osób organizm nie wytwarza enzymu, który je trawi. nadmiar nabiału w diecie może też doprowadzić do odwapnienia kości - organizm nie może magazynować dużych ilości białka, więc wątroba zamienia je w węglowodany i tłuszcze, co odbywa się z użyciem wapnia, które organizm pobiera z kości.

sorry za mędrkowanie, ale sporo czytałam o tej diecie i naprawdę nie warto się na nią decydować.

tak przy okazji, to spożywanie nabiału codziennie to nie to samo, co dieta białkowa, w której każdy posiłek jest nabiałem.

reklama
manowce ale dziewczyny tu juz Ci pisaly ze to jest watek planowania plci, gdzie wiadomo co daje jaka skutecznosc, wiec wiele jest sie w stanie zrobic wszystko dla tej upragnionej dziewczynki :happy2: Kazda jest dorosla i swiadoma tego co robi, i na co sie pisze wiec uwazam, ze to indywidualna sprawa kazdej z Nas,i nie mnie osadzac czy to zdrowe czy nie, bo ja rowniez w pewnym momencie stosowalam stricte zasady chlopczykowe, i gdyby nie pewne okolicznosci staralabym sie pewnie nadal realizowac wszystkie czynniki jak najlepiej potrafie :blink:

Dorcia no co Ty...nie bierze telefonu, bo nie moze :-( Co do bransoletek to tak jak napisala kate - one w ogole nie dzialaja !! badziew straszny. W zeszlym roku zaopatrzylismy sie wszyscy i myslisz ze cos daly ? nic nic zupelnie :zawstydzona/y:
A badaliscie happy-emu w koncu to siku czy wet zadecydowal inaczej ?

kate Olcia jedzie na 2 tygodnie, wyjezdzaja 16-do rano, wracaja 31-go. hah i pomyslec ze potem niecaly miesiac i wakacje :sorry2:

elle u Nas ospa panuje :-) przedwczoraj przyszlo 6 osob ze soba zupelnie nie powiazanych do Poradni, wszyscy zarazeni wiec cos jest na rzeczy.A w zeszlym tyg. znajomy 40-letni ze swinka...:baffled: A Olci nie umiem zarazic, ze tak powiem.Chcialabym zeby te wszystkie najwazniejsze choroby przeszla jeszcze w tym mlodszym wieku,bo jednak latwiej, bezpieczniej, no ale kicha. Na razie miala wlasnie ospe i szkarlatyne, zostala swinka, rozyczka i odra :blink:

Lece do pracy, milego dnia kochane :*

Ostatnia edycja:
Do góry