reklama
Elle87
KochajacaMama87
Dziewczyny ale zrobiło się gorąco na naszym forum... wiecie że ja też dzisiaj myślałam że pomyliłam forum tyle nowych osób ;-)
Airfix spełnienia marzeń, szczególnie jednego w kolorze pink :-)
Nuuska Kochana wpisz mnie na 7.06 bo @ się rozkręciła
Manowce szanuję Twoje zdanie na temat diety bo ona faktycznie na dłuższą metę nie jest dobra dla naszego organizmu ale... np ja i chyba nie tylko ja na tym forum jesteśmy gotowe zrobić praktycznie "wszystko" by mieć tą wyczekaną dziewczynkę
Airfix spełnienia marzeń, szczególnie jednego w kolorze pink :-)
Nuuska Kochana wpisz mnie na 7.06 bo @ się rozkręciła
Manowce szanuję Twoje zdanie na temat diety bo ona faktycznie na dłuższą metę nie jest dobra dla naszego organizmu ale... np ja i chyba nie tylko ja na tym forum jesteśmy gotowe zrobić praktycznie "wszystko" by mieć tą wyczekaną dziewczynkę
macy, zakrecona, Roszpunka, Elle87 Dziekuje Wam pieknie za życzenia
Manowce To forum jest o planowaniu płci, a że jest 7 czynników do spełnienia aby ta płeć zaplanować, jednym z nim jest właśnie zakwaszanie organizmu i dieta białkowa Ale czego sie nie robi dla spełnienia marzeń. Wiadomo że każda chce zdrowe dziecko, ale skoro można sobie jeszcze spróbować zaplanować płeć to czemu nie Szczególnie kiedy nie ktore z nas maja samych synków, albo same córki A po naszych wynikach starań na razie jest skuteczność 100% przy spełnieniu 5 czynników
Macy mój też jest taka papla że szok Papla wszystko to co nie trzeba, a to o co pytam- czyli-co było w przedszkolu? to nie wie, nie pamieta. A jak robili niespodzianke dla mam, to od razu wiedzialam ze jakies korale mamy dostać
Manowce To forum jest o planowaniu płci, a że jest 7 czynników do spełnienia aby ta płeć zaplanować, jednym z nim jest właśnie zakwaszanie organizmu i dieta białkowa Ale czego sie nie robi dla spełnienia marzeń. Wiadomo że każda chce zdrowe dziecko, ale skoro można sobie jeszcze spróbować zaplanować płeć to czemu nie Szczególnie kiedy nie ktore z nas maja samych synków, albo same córki A po naszych wynikach starań na razie jest skuteczność 100% przy spełnieniu 5 czynników
Macy mój też jest taka papla że szok Papla wszystko to co nie trzeba, a to o co pytam- czyli-co było w przedszkolu? to nie wie, nie pamieta. A jak robili niespodzianke dla mam, to od razu wiedzialam ze jakies korale mamy dostać
Ostatnia edycja:
WITAM NOWE KOLEŻANKI !!!
Airfix kochana STO LATEK....spełnienia wszystkich marzeń !!!
Macy ja również jestem osobą wierzącą ...nie zawsze praktykującą i również często odwołuję się w wypowiedziach do Boga ... więc uważam że powinnam się wypowiedzieć w tej kwestii...
Dlaczego odwołujemy się do Boga i jego obwiniamy o niepowodzenia...bo on nami kieruje ...on wybiera co będzie z naszym życiem ( tak mówi nasza wiara , że Bóg nad nami czuwa i nami kieruje ) To do niego wznosimy modły, jemu dziękujemy ,prosimy itp. Więc kiedy dwoje zdrowych ludzi nie ma upragnionego dziecka ...cóż innego nasuwa się na myśl ......
A i potocznie się mówi "Bóg im nie dał dziecka " "Bóg ich pokarał " więc czasami odruchowo mieszamy w to wszystko Najwyższego.
Zgodzę się z Tobą oczywiście że Bóg to nie "złota rybka" ale w co innego pozostało nam wierzyć kiedy wszystkie "ludzkie" rzeczy zawodzą ... jak nie w jego "cudowną moc" ???
I bardzo proszę chciałabym więcej nie poruszać tego tematu ...teraz jakoś "wewnętrznie" czułam że muszę napisać to co napisałam
Baaardzo Was wszystkie lubię niezależnie od Waszej wiary, przekonań czy ...koloru włosów !!! Jesteście dla mnie "przyjaciółkami " i tak pozostanie ...KONIEC KROPKA !!!
A i odniosę się do zdania że dzieci rodzą się tam gdzie są niechciane , bite , poniżane , głodzone itp. I to jest prawda ...nie chodzi tu o zdrowych ludzi który nawet nie mając pieniędzy godnie wychowają dziecko, czy o "wpadki"....chodzi tu o patologię !!!
Naprawdę mam wiele przypadków w mojej miejscowości takich rodzin...dwie rodziny z chorobami umysłowymi i dziewięcioro dzieci w domach dziecka , rodzina pijacka i szóste dziecko urodziło się w kwietniu ...i wiele innych.
Ależ się rozpisałam .... ehhhhhhh
Nuuśka ja nie potrafiłabym być DT....nie umiałabym się rozstać później z podopiecznymi !!! Mój sierściuch znowu ma to zapalenie...i kolejny antybiotyk ... mam już dość !!!
Pozdrawiam wszystkie kobiałeczki !!!
Airfix kochana STO LATEK....spełnienia wszystkich marzeń !!!
Macy ja również jestem osobą wierzącą ...nie zawsze praktykującą i również często odwołuję się w wypowiedziach do Boga ... więc uważam że powinnam się wypowiedzieć w tej kwestii...
Dlaczego odwołujemy się do Boga i jego obwiniamy o niepowodzenia...bo on nami kieruje ...on wybiera co będzie z naszym życiem ( tak mówi nasza wiara , że Bóg nad nami czuwa i nami kieruje ) To do niego wznosimy modły, jemu dziękujemy ,prosimy itp. Więc kiedy dwoje zdrowych ludzi nie ma upragnionego dziecka ...cóż innego nasuwa się na myśl ......
A i potocznie się mówi "Bóg im nie dał dziecka " "Bóg ich pokarał " więc czasami odruchowo mieszamy w to wszystko Najwyższego.
Zgodzę się z Tobą oczywiście że Bóg to nie "złota rybka" ale w co innego pozostało nam wierzyć kiedy wszystkie "ludzkie" rzeczy zawodzą ... jak nie w jego "cudowną moc" ???
I bardzo proszę chciałabym więcej nie poruszać tego tematu ...teraz jakoś "wewnętrznie" czułam że muszę napisać to co napisałam
Baaardzo Was wszystkie lubię niezależnie od Waszej wiary, przekonań czy ...koloru włosów !!! Jesteście dla mnie "przyjaciółkami " i tak pozostanie ...KONIEC KROPKA !!!
A i odniosę się do zdania że dzieci rodzą się tam gdzie są niechciane , bite , poniżane , głodzone itp. I to jest prawda ...nie chodzi tu o zdrowych ludzi który nawet nie mając pieniędzy godnie wychowają dziecko, czy o "wpadki"....chodzi tu o patologię !!!
Naprawdę mam wiele przypadków w mojej miejscowości takich rodzin...dwie rodziny z chorobami umysłowymi i dziewięcioro dzieci w domach dziecka , rodzina pijacka i szóste dziecko urodziło się w kwietniu ...i wiele innych.
Ależ się rozpisałam .... ehhhhhhh
Nuuśka ja nie potrafiłabym być DT....nie umiałabym się rozstać później z podopiecznymi !!! Mój sierściuch znowu ma to zapalenie...i kolejny antybiotyk ... mam już dość !!!
Pozdrawiam wszystkie kobiałeczki !!!
Vivienka
Fanka BB :)
Airfix WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZINEK ♡♡♡♡♡Oczywiście duzo zdrówka i spełnienia marzeń! ! Dziekuje za twoja pomoc przy tabl. na tarczyce.Zrobilam juz termin na pon w pl do endo. ciekawa jestem co powie.
Witam nowe staraczki ;-)
Niusia ale ten czas leci.... Olcia juz niedługo wybywa z domku.Przeurocza jest :-)
Witam nowe staraczki ;-)
Niusia ale ten czas leci.... Olcia juz niedługo wybywa z domku.Przeurocza jest :-)
macy
Fanka BB :)
Dorcia, Nuska, podstawowe dogmaty religii katolickiej a to co się do niej dopowiada, to dwie różne sprawy. Bóg nie kieruje naszym życiem, bo sama nasza wiara mówi, że człowiek jest istotą wolną, ma sumienie i wolną wolę. To od nas samych wiele zależy, którą ścieżką się idzie. Właśnie w tym rzecz, że na końcu to Ty będziesz osądzona/y. Ja rozumiem Waszą frustrację, uwierzcie. Nie jestem dewotką, która klepie różańce, ale też trochę inaczej na wiarę patrzę. Tak, jak napisałam - człowiek w momentach trudnych szuka winowajcy - wszystkie te powiedzonka - Bóg chciał czy Bóg dał, Bóg zabrał - przecież to bzdura. Odniosę się Nuska do tego, co napisałaś - właśnie Jan Paweł II szkielet swojego widzenia świata, Boga i człowieka oparł na tomizmie, a św. Tomasz mówił, że Bóg tak urządził świat, że dał człowiekowi wolną wolę działania. Bóg zna ogólną przyszłość świata, ale nie steruje przyszłością człowieka, nie ingeruje w jego przyszłość, działania. I o tym też mówił Jan Paweł II i Benedykt XVI - zarówno Bóg i człowiek są istotami wolnymi. Bóg jest wszechmogący, ale jego granicą jest wolna wola człowieka i jego sumienie. Nie chcę nikogo urazić, bo naprawdę rozumiem Wasz punkt widzenia. Ja ludzi "wierzących, ale nie praktykujących" wolę nazywać poszukującymi, bo chyba tak właśnie jest. Wiara to temat bardzo delikatny i naprawdę nic mi do tego, czy ktoś wierzy w Boga, w Buddę czy w krasnoludki. Ale jeśli ktoś mówi, że Bóg chciał, to trochę mnie to dotyka, bo przecież jeśli ktoś w Boga wierzy, to zna fundamenty swojej wiary. Mnie też łatwo nie było i też błądziłam. Też ciężko zgodzić mi się z niesprawiedliwością świata, wydarzeń. Nikt jednak nam nie obiecuje, że świat jest sprawiedliwy. Dorciu - jeszcze króciutko - piszesz To do niego wznosimy modły, jemu dziękujemy ,prosimy itp. Więc kiedy dwoje zdrowych ludzi nie ma upragnionego dziecka ...cóż innego nasuwa się na myśl Tylko czy zawsze musimy usłyszeć tak na swoje modły, prośby? Czy nie za często oczekujemy cudu właśnie? Czy jeśli to, o co prosimy, nie spełnia się, znaczy, że Boga nie ma? że jest nie sprawiedliwy? Może mówi nie albo nie teraz?
Ostatnia edycja:
Dorcia dziękuję
Vivienka To w poniedziałek daj koniecznie znać co i jak uzgodniłaś z lekarzem
A ja dzis wykupilam lek w aptece na serce ( z powodu problemow z sercem przy niedoczynnosci tarczycy ) , a tam ulotka - ze leku nie wolno brac w ciazy i planujac ciaze, ze moze powodowac powiklania u plodu, poronienie i porod przedwczesny , malo tego obniza glukoze we krwi u matki i u płodu i moze powodowac uszkodzenie sercowo-plucne u plodu i niemowląt. I co ja mam teraz zrobic? Z sercem co raz gorzej, ale ja nie chce skazywać dziecka na jakieś uszkodzenia czy siebie na poronienie. To ze obniza glukoze we krwi to na plus przy dziewczynkowych staraniach, ale w ciazy juz nie za fajnie i to jeszcze dziecko cierpi:/ Karmienie odpada przy tym leku, ale akurat to mi nie przeszkadza. Dla mnie wazne jest urodzenie zdrowego dziecka. A na termin do kardiologa znow pol roku bede czekac zeby zmienil lek, a bez niego dlugo nie pociagne czuje
Vivienka To w poniedziałek daj koniecznie znać co i jak uzgodniłaś z lekarzem
A ja dzis wykupilam lek w aptece na serce ( z powodu problemow z sercem przy niedoczynnosci tarczycy ) , a tam ulotka - ze leku nie wolno brac w ciazy i planujac ciaze, ze moze powodowac powiklania u plodu, poronienie i porod przedwczesny , malo tego obniza glukoze we krwi u matki i u płodu i moze powodowac uszkodzenie sercowo-plucne u plodu i niemowląt. I co ja mam teraz zrobic? Z sercem co raz gorzej, ale ja nie chce skazywać dziecka na jakieś uszkodzenia czy siebie na poronienie. To ze obniza glukoze we krwi to na plus przy dziewczynkowych staraniach, ale w ciazy juz nie za fajnie i to jeszcze dziecko cierpi:/ Karmienie odpada przy tym leku, ale akurat to mi nie przeszkadza. Dla mnie wazne jest urodzenie zdrowego dziecka. A na termin do kardiologa znow pol roku bede czekac zeby zmienil lek, a bez niego dlugo nie pociagne czuje
reklama
Dorcia no nie mow...znowu ????? Matko moja a jemu co znowu ??? Byliscie na tych badankach krwi ?? Kochana powiedz mi czy Ty Oliwke bedziesz zaopatrywac w cos na kleszcze ? w piatek rozmawialam z Nasza lekarka, i ona zalecila mi szczepionke na odkleszczowe zapalenie opon mozgowych, niestety teraz juz za pozno na szczepienie bo zeby byla jakas tam juz w miare pelna ochrona musza byc podane dwie dawki w odstepie miesiecznym, ale polecila zaszczepienie jej na przyszlosc. Koszt jednej dawki - okolo 100zł i zastanawiam sie co zrobic...co myslisz ?
roszpunka hehe ja sie zastanawiam co ja zrobie ?? Ł . mowi ze bedziemy sie dzielic jej lozkiem, jednego dnia on bedzie z Nim spal - drugiego dnia ja
zakrecia no pewno ze da rade, choc powiem Ci, ze troche denerwuje mnie to, ze nie beda mogli miec przy sobie telefonow komorkowych, bo to jednak zawsze jakis kontakt, a tak to tylko do opiekunow bedzie mozna dzwonic
Elle pewnie kochana, przepisuje juz, a jak sie czujesz lepiej ??
Vivienka strasznie leci !! jak ja sobie uswiadamiam ze za miesiac koniec roku i ona juz do 4 klasy bedzie szla to ja kochana nie wiem kiedy to zlecialo !
macy rozumiem Twoje przekonania, ale na prawde nie chce o tym wiecej pisac, kazda z Nas ma wlasne zdanie i uwazam, ze kazda ma prawo je wyrazac tak jak i Ty - tak i ja i Dorcia, Jan Paweł II uczyl wiary w Boga, uczyl milosci do Niego, mnie jednak nauczyl milosci i wiary w siebie samego i Niech tak juz zostanie
Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 14
MAJ 2014 :
ilaczek - termin @ 10.05 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.05 ( 12 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 27.05 ( 13 cykl starań )
Vivienka - termin @ 29.05 ( 1 cykl starań )
CZERWIEC 2014 :
Roszpunka - termin @ 04.06 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 07.06 ( 2 cykl starań )
W OCZEKIWANIU NA STARANKA :
milla ( maj 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
Justi_ ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
Dorcia ( wrzesień 2014 )
roszpunka hehe ja sie zastanawiam co ja zrobie ?? Ł . mowi ze bedziemy sie dzielic jej lozkiem, jednego dnia on bedzie z Nim spal - drugiego dnia ja
zakrecia no pewno ze da rade, choc powiem Ci, ze troche denerwuje mnie to, ze nie beda mogli miec przy sobie telefonow komorkowych, bo to jednak zawsze jakis kontakt, a tak to tylko do opiekunow bedzie mozna dzwonic
Elle pewnie kochana, przepisuje juz, a jak sie czujesz lepiej ??
Vivienka strasznie leci !! jak ja sobie uswiadamiam ze za miesiac koniec roku i ona juz do 4 klasy bedzie szla to ja kochana nie wiem kiedy to zlecialo !
macy rozumiem Twoje przekonania, ale na prawde nie chce o tym wiecej pisac, kazda z Nas ma wlasne zdanie i uwazam, ze kazda ma prawo je wyrazac tak jak i Ty - tak i ja i Dorcia, Jan Paweł II uczyl wiary w Boga, uczyl milosci do Niego, mnie jednak nauczyl milosci i wiary w siebie samego i Niech tak juz zostanie
Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 14
MAJ 2014 :
ilaczek - termin @ 10.05 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.05 ( 12 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 27.05 ( 13 cykl starań )
Vivienka - termin @ 29.05 ( 1 cykl starań )
CZERWIEC 2014 :
Roszpunka - termin @ 04.06 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 07.06 ( 2 cykl starań )
W OCZEKIWANIU NA STARANKA :
milla ( maj 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
Justi_ ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )