reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

By się przydała,ale w mojej rodzinie to jak wygrana w totka :-Dsame chłopy
A co do diety i suplementów to Was podczytuje stale i powiem,że aż tak jak wy nie byłam wytrwała,dieta białkowa owszem,suplementy też,ale na pewno za krótko :tak: ale najważniejsze zdrowe dzieciątko

reklama
bada m. nie trać wiary - u mojej koleżanki męża od strony taty od 60 lat nie było żadnego potomka płci żeńskiej - a im się udało - ich metodą było działanie 3 dni przed owulacją

manowce pewnie ze to wazne, choc nie do konca wszystko wyglada tak jak to opisalas,ale mam nadzieje, ze w koncu pojawi sie swiatelko w tunelu.

Manowce, co do diety masz rację, że białkowa to dla wątroby zabójstwo, ale właśnie po to dziewczyny się zakwaszają, żeby łatwiej im "ustrzelić" córeczkę.
Airfix, sto lat! Fajny prezent dostałaś od dziecka. :tak: Moja córka zapowiedziała mi już, że ma dla mnie na Dzień Matki koszyczek z kwiatkami, ale to jest niespodzianka i siostra z przedszkola powiedziała, że nie mają o tym mówić. :-D Ta moja córka to jest taka papla jakich mało. Dzisiaj dostała w nagrodę lizaka od innej nauczycielki, bo... była cicho. :-D To się rzadko zdarza.
Bada m., to kciuki za test wkrótce!
Ilaczek, jak u Ciebie?
Nuska, Ty wiesz, że ja Ciebie bardzo lubię i cenię, ale z jednym się nie zgadzam i jakoś przeszkadza mi to w Twoich wypowiedziach. Sama jestem osobą wierzącą i dlatego dziwnie mi się czyta, kiedy masz pretensje do Boga o to, co się dzieje. Stety lub niestety, Bóg to nie jest złota rybka i nie jest od spełniania naszych życzeń. Nie ma wpływu na głupotę ludzi, którzy się nie zabezpieczają, a dzieci mają, na ich skręconą psychikę, na to też, że ktoś w ciążę zajść nie może, a inny ją traci. Rozumiem, że najłatwiej szukać winowajcy, bo taka jest natura ludzka, ale chyba nie o wszystko można Boga winić, prawda? Nie rzecz w tym, że jestem jakąś dewotką i zaraz z krzyżem się na Ciebie rzucę, ale spróbuj spojrzeć na to trochę inaczej. Każdy z nas ma swoje życie i rzecz w tym, żeby przeżyć je godnie i dobrze, żeby w godzinie śmierci odejść w pokoju do Boga czy tego, w kogo się wierzy lub też nie. Kiedyś przeczytałam coś takiego - kiedy nie spełnia się to, o co prosimy Boga w modlitwach, nie znaczy to, że Bóg nie słyszał. Bóg powiedział nie. Ja też sporo w życiu przeszłam - może nie chodzi o starania się o dziecko czy o jego stratę, bo każdy z nas nosi inne brzemię, ale najważniejsze pogodzić się z samym sobą. Mam nadzieję, że zrozumiesz, o co mi chodzi. ;-)

Hej:-)
wieci. ze myślałam ze pomylilam forum ;-)

Nuuska u mnie na osiedlu jest Pani ktora co jakis czas ma koty wwłaśnie taki dom tymczasowy Kurcze ja jakos nieprzepadam za,kotami Pewnie dlatego,ze koedys bardzo mocno mnie podrapal A Olcia kiedy jedzie? Bo skleroza atakuje ;-)

Manowce
Witaj

BadaM To kciuki zaciskam

Ostatnia edycja:
AIRFIX !!!:-)
Wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen (córci) i duzo zdrówka :-*

Załączniki

• wszystkiego_najlepszego_232.jpg
    wszystkiego_najlepszego_232.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 28
ale po co sobie niszczyć organizm złą dietą? to potem dziecku nie wyjdzie na plus, nawet jak będzie ta wyczekana dziewczynka.

zakrecia ja tez kiedys bylam psia ale teraz kocia chyba do konca zostane :-pkiedy Olcia jedzie.??? Matko moja za tydzien i 2 dni !! Czyli juz prawie zaraz !! :szok: Wczoraj mi powiedziala, ze plakac nie bedzie ale mamy jej dac Nasze zdjecie, jak jej bedzie smutno bedzie sie przytulac i spac z Nim na poduszce :-D

macy ja rozumiem o co Ci chodzi, tu chyba wszystko zalezy jaka ktos ma wiare, tzn jak silna i z czym jest w stanie poradzic sobie sam a z czym nie.Wiem ze natura ludzka jest taka a nie inna, ze czesto obwiniamy kogos kto w ogole nie jest temu winien, ale wierzy sie, ze kazdy z Nas ma swoje zycie zapisane gdzies na gorze i przezyje je tak a nie inaczej, ja nie potrafie sie pogodzic z paroma rzeczami, moze dlatego w domu nie modle sie do Boga tylko do Papieza, bo on od zawsze byl w moim domu i rodzinie, ochrzcil mnie, kiedy urodzila sie Ola, dostalismy specjalnie poswiecony dla Niej rozaniec, i to jedyny Swiety ktory na zawsze pozostanie w moim sercu i modle sie do Niego codziennie, jesli natomiast chodzi o Boga..wole tego tematu nie poruszac, bo z tym jest ciezko.Ale oczywiscie szanuje Twoje zdanie kochana, jestem osoba tolerancyjna i kazda wiara ma znaczenie, bo zawsze jest ktos w kogo sie wierzy w ten czy inny sposob :blink:

Ostatnia edycja:
reklama
Mamakaja,kate,nikt nie uwaza ze wy nie zaslugujecie na swoje dzieci,tylko chodzi o kobiety,ktore np topia,dusza,glodza,chowaja dzieci w zamrazarce... nie rozumiem dlaczego doszukujecie sie ataku na siebie,przeciez nie o was chodzi i zupelnie nie w tym rzecz...

Nusia,ja tez caly dzien mam glowe pelna mysli... :-( slodka twoja coreczka :-) ciekawe kto za kim bedzie berdziej tesknil ;-)

Do góry