reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Powiem Ci manowce że u mnie jest ten sam problem co u ajlul i uwierz że to co odkładam w "lepszym sezonie" z wielkim trudem starcza na zime, kiedy maz nie pracuje -gdzie prócz normalnego życia, rachunkow, trzeba kupić 5 ton węgla, a i dziecko wtedy choruje raz za razem. Nie rozliczam nikogo z dochodów bo na pewno każda z nas inaczej zarabia, ale my naprawde oszczedzamy kase latem jak jest praca, żeby miec za co zyc zimą. U nas jest tak trudno o prace że to jest tragedia, a ja z uwagi na to ze dziecko jest non stop chore nie moge podjac pracy, bo bym musiala siedziec non stop na L4, a do pomocy nie mam nikogo, jestesmy sami z mezem zdani na siebie.

ależ! nie zamierzałam rozliczać, to raczej taki luźna myśl, wiadomo, że jak się stoi z boku sytuacji, to łatwo powiedzieć. żałuję, że nie wiem, czym się zajmujecie, bo czasem mi wpadają różne fajne zajęcia do robienia w domu, bez chodzenia do biura, to może mogłabym was polecić przynajmniej :)

reklama
manowce A zostajesz z nami tu? :) Ja to się zajmuję wszystkim i niczym ;) Ja to wszechstronna jestem i naiwnie wierze że kiedyś mi się uda pracować w sądzie ;) albo przynajmniej z osobami uzaleznionymi . A póki co to pracowałam w roznych branzach :) Ja się wszedzie odnajde hehe tyle ze teraz z uwagi na chorobe syna nie jestem w stanie nigdzie pujść...

manowce A zostajesz z nami tu? :) Ja to się zajmuję wszystkim i niczym ;) Ja to wszechstronna jestem i naiwnie wierze że kiedyś mi się uda pracować w sądzie ;) albo przynajmniej z osobami uzaleznionymi . A póki co to pracowałam w roznych branzach :) Ja się wszedzie odnajde hehe tyle ze teraz z uwagi na chorobe syna nie jestem w stanie nigdzie pujść...

o ile mnie nie pogonią, to zostaję (; fajnie mieć babskie wsparcie, a wiadomo, że facet to wszystkiego nie zrozumie. właśnie dlatego, jak nie można wyjść z domu, to dobrze jest mieć zajęcie, które można wykonywać przez internet. jak coś mi wpadnie w oko, to wam tu po prostu napiszę. sama pracowałam z domu przez rok, więc zapewniam, że można! :)

manowce dziękuję za radę:tak: ...właśnie z tej formy jak Allegro korzystam od kilku lat:tak: bo gdybym nie korzystała to inaczej naprawdę kiepsko by było :tak:
Airxif widzę że znowu u nas identyczna sytuacja - też odkładamy latem żeby można było jakoś funkcjonować zimą;-)

Airfix rozumiem Cię doskonale,mój m też pracuje jak jest pogoda,jakia była radość w tym roku bo u nas zimy nie było prawie w cale:-pwięc pracował cały czas,ja pracuje na 5/8 etatu za grosze,ale poszłam do tej pracy,żeby spokojnie dostać świadczenia w przyszłej ciąży. Pozdrawiam
Za wszystkie trzymam nieustająco kciukasy &&&&&&

manowce ja nie umiem szukac ofert pracy w domu.... po prostu co znajduje to sie lipa okazuje, naciągacze i tyle, no ale skoro Ty masz sprawdzone to mozesz smialo cos tu od czasu do czasu zapodac . Nikt Cie nie pogoni stąd no co Ty ;) My kulturalne jestesmy :) A zalezy Ci na planowaniu płci? I kiedy chcialabys sie starać?

bada.m Ale Cie nie było :) Co tam ? jak tam u Ciebie ? :) No wlaśnie, zimy nie było a moj chłop i tak robote mial znikomą od wrzesnia do grudnia..latem to jest ok, nie narzekam...

hej dziewczynki...

Jakos tak zdolowana sie czuje.

kate, mamakaja popieram to co napisala Vivienka. Mowiac, ze ktos nie zasluguje na dziecko nie chodzilo i te z Nas ktorym sie udaje, za pierwszym , drugim czy trzecim razem, tylko o te co cpaja, chleja, o dzieci nie dbaja w ogole, a maja ich cala gromade. Do Nas przychodzi taka jedna kobieta...zal. Na prawde nie mam slow. Ma swoich 5 dzieci chyba z pierwszego malzenstwa, 2 z drugim facetem, najstrarsza corka ma chyba z 19lat i tez ma juz swoja dwojke..no i tak chodza wszyscy razem, dzieciaki klna jak szewcy, pala, 'rodzicow'czesto widuje na osiedlu pijanych, a dziecko obok prowadzone pod reke. Tu nie chodzi o to, ze oceniamy komu sie dzieciatko nalezy a komu nie tylko o to, ze czesto jest tak, ze matki ich nie chca, nie maja na Nie warunkow a za przeproszeniem robia jedno po drugim, a potem glodza, bija, niejednokrotnie niestety dzieje jakas tragedia, a mnie sie noz w kieszeni otwiera ze ktos taki ma prawo wedlug tego na gorze do posiadania dziecka od reki,a my staramy sie latami i czesto nic z tego nie wychodzi...:no:
Strasznie to wszystko niesprawiedliwe.

zakrecia łoj...mam nadzieje, ze bedzie lepiej. A mnie dziewczyny z Fundacji mecza od paru dni o pomoc w wykarmianiu kociakow, bo jak pewnie wiesz okres wiosenno-letni to okres mnozenia sie kociow, i pelno takich malenstw na smietnikach laduje :-( chyba zdecydujemy sie pomoc, bycie Domem Tymczasowym to fajna rzecz, a moze dzeki temu bede o krok blizej do kociego nieba, bo w tym ludzkim po smierci nigdy nie chcialabym sie znalezc.

Airfix :*

manowce nikt stad na pewno Cie nie wyrzuci, tylko jesli pojawiasz sie to milo by bylo gdybys napisala cos o sobie bo dziewczyn ktore pisza pare postow zupelnie z przypadku a potem znikaja przewija sie na watku duzo..:zawstydzona/y: Takze jesli chcesz zostac na stale, to zapraszamy,choc chyba poki co atmosfera u Nas nie bedzie zbyt wesola..

Ostatnia edycja:
aljul ​też ostatnio opchnęłam parę rzeczy na allegro, nawet jeśli miałam z tego 20 zł, bo z drugiej strony po co mam to trzymać, jeśli mi niepotrzebne (; a jeśli chodzi o opał, to moi rodzice prowadzą pensjonat i kupują tego mnóstwo, podpytam gdzie są dobre ceny, bo wiem, że tata ma jakieś sekretne źródła q;

A ja Wam się "pochwalę" :) Mój synuś wiecie co mi kupił dzis na urodziny?? :) Bańki mydlane :-) Lepsze to niz ta lalka monster high która chciał mi kupić hehe Acha i żeby jasne było.. ja diety dziś nie zamierzam trzymać, ale bez bicia się przyznaje- tylko ten jeden jedyny dzień :) I dziele się z Wami wirtualnie tym co mam tu w planach na wieczór :)

Załączniki

• pobrane.jpg
    pobrane.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 33
reklama
manowce ja nie umiem szukac ofert pracy w domu.... po prostu co znajduje to sie lipa okazuje, naciągacze i tyle, no ale skoro Ty masz sprawdzone to mozesz smialo cos tu od czasu do czasu zapodac . Nikt Cie nie pogoni stąd no co Ty ;) My kulturalne jestesmy :) A zalezy Ci na planowaniu płci? I kiedy chcialabys sie starać?

no niestety w internecie pełno oszustów:dry: ale ze sprawdzonego źródła warto spróbować. na pewno dam znać!

my próbujemy od lutego, na razie niestety bez powodzenia. wyniki mam w normie, przyjmuję tylko witaminę D, ale jeszcze planuję się zapisać na bezpłatne badania w programie Płodna Polka. chciałam, żeby A. też się przebadał, więc poszedł do przychodni i powiedział co i jak, a lekarz mu na to, że "w takim wypadku nie wystawiamy skierowań na badanie" :crazy: ja mam prywatnie Medicover z pracy, ale A. niestety nie ma i zastanawiam się gdzie go wysłać z NFZ lub czy po prostu nie zapłacić prywatnie i zrobią bez łaski, ale to kosztuje ):

Do góry