reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Katriina No to widzę że u Ciebie tak samo jesli chodzi o samopoczucie i odbieranie tego przez osoby najbliższe. Najprościej powiedzieć że nam się nie chce, że się lenimy. Ten twój lek Concor Cor to lepsza forma tego co ja mam przepisane Propranolol ( czy jakos tak ). To mówisz ze warto to wykupić? Ze serce sie uspokaja? Mi kazal to brać doraźnie kardiolog. Katriina co do budowy to ja chcialam zaczac w czerwcu, ale biurokracja i biurokracja na kazdym kroku, a jeszcze sąsiad bardzo, bardzo nam utrudnia wszystko.

Roszpunka Tak te badania które bym chciała zrobić, robi się tylko w szpitalu np. kortyzol w 24h , nie nie ma jak tego wykonac w laboratorium i różne takie zwiazane a nadnerczami, przysadką. Roszpunka my na chwile obecna nie mamy jeszcze wypowiedzenia że mamy opuścic dom ( ktory sprzedałam ) , pozwolił nam kupujący mieszkać dokąd kogos nie znajdzie na nasze miejsce , ale moze nam kazal wyprowadzic sie za miesiac, a moze za dwa, wiec pakuje wieksze rzeczy i wywoze do ciotki u ktorej mamy się zatrzymac na kilka miesiecy na czas budowy. Choc ja bym wolała uniknać mieszkania tam, ale nie mamy gdzie pujść

Elmo cudne zdjęcia :) Synuś taki kochaniutki :)

Elmo pięknoto Ty nasza ależ masz cudownego synusia ...po prostu piękne dziecko ( jak i mama ) Całuję Was mocno i rośnijcie zdrowo i bezproblemowo !!!

Nuuśka tak szczerze...ja dałabym 300 zł ( a jak dwudniowe wesele to 400 ) i filiżanki za max 30-50 zł ( chyba że filiżanki droższe to dałabym mniej w kopercie)
Oliwia kiedy byliśmy na weselu była tylko na obiedzie więc w rezultacie nie była wliczona w listę gości.
Z wielką radością proszę Cię o zmianę w tabelce na wrzesień 2014 !!! W sumie nie pamiętam jak tam wpisałyśmy !!!

Dziewczynki wszystkie Was całuję mooocno ... każdej bardzo kibicuję i za każdą trzymam kciuki !!! Podglądam i czytam cały czas... tylko na pisanie czasu brak :-(
Miłego dzionka

Cześć dziewczynki
Miłego dnia wszystkim - u mnie piękne słońce, jesteśmy po spacerze, ale popołudniu jak pogoda się nie zmieni, wybywamy jeszcze, co by sie nacieszyć słońcem (przez ost dni u nas lało i było zimno)

Katriina chyba na samym planie się skończy :) - a propos biegania :) zobaczymy, obawiam się, że dieta da w kość i nie będę miała tyle siły. Plan B jest taki, żeby chociaż w ten dzień przerwy między bieganiem, przerabiać tą samą trasę ale idąc szybszym krokiem.
Vivienka to prawda z tym uzależnieniem od interenetu - oby szybko was "podpieli" do świata :)
Elmo wyglądacie pięknie obydwoje!!! jaka radość bije z twoich oczu - chyba widać właśnie to szczęście z upragnionego wymarzonego synka!!! Tak myślę, że u ciebie była sytuacja trochę podobna jak u mnie jeśli chodzi o przewagę jednej płci w rodzinie - u mnie sami chłopcy w rodzinie m. i tak po cichu marzę, że może mi dane będzie być mamą córci i przełamię "tradycję" rodzenia synów :)
Pirahniu co u ciebie, jak dzieci - dają ci trochę odsapnąć?
Kira o której godzinie masz umówioną wizytę u gin?
Elle jak u ciebie? cały czas trzymam kciuki, mam nadzieję że @ nie przyszła..?
Ana jak ty się czujesz? cały czas pojawia się ten ciągnący śluz..? umówiłaś się do lekarza?

ja dziś się pokułam - czekam na wyniki może będą wieczorem. Najbardziej czekam na wynik Ca bo jest mocno do poprawy

Hej Dziewczyny
bardzo Wam wszystkim dziękuje za odpowiedzi:****
w
łaśnie wróciłam od pani doktor ( zmieniłam dziś lekarza w poradni państwowej) BO TEN CO DO NIEGO CHODZIŁAM TO PORZAL SIĘ BOŻE............... zostałam zbadana, pani doktor mnie uspokoiła że co ma być to będzie..... kazała myśleć pozytywnie:) zapisała mi 2 razy dziennie luteinę dopochwowo . śluz już zmienił się trochę. ogólnie jestem zadowolona:-) pierwszy raz spotkałam tak miłego i kompetentnego lekarza ( lekarke):) ale usg dopiero mam mieć 22 maja:wściekła/y: bo państwowo wszystko zawalone, masakra jakaś.
za Was trzymam &&&&&&&&&&&&&&

aaaaaa. i po zbadaniu pani doktor mi się zapytała czy wiedziałam że mam tyłozgięcie macicy?????????????? pierwszy raz to słysze, a z pierwszym synem chodziłam prywatnie do lekarza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

czesc :)
Elmo śliczni jestescie :) moje przygotowania jako tako suplementy biore od 4 tygodni, dieta nie rystrykcyjna, ale ja mam jeszcze czas ;)
Ana no I super, że jestes zadowolona z lekarza I ze dała luteine :) tyłozgiecie to nic strasznego bardzo duzo kobiet je ma I w niczym to nie przeszkadza, ja tez mam tyłozgiecie macicy ;) taka poprostu budowa narzadu ot co :)
Kiraa jak tam u Ciebie? &&&&

Dorcia kciukasy za 0 I staranka &&&&

zbieram sie po Ale, wiec teraz tylko tak na szybko doczytałam co u Was I musze leciec... ale później wlece

Ostatnia edycja:
Ana87 Bardzo fajne wieści:) Super że trafiłaś na mądrą lekarke :) Widzisz jednak luteinke zapisała, aby wspomóc:) Teraz myśleć pozytywnie trzeba :) 22 maj już nie długo , będziemy czekać na wieści :) Powiem Ci ze teraz trafic na dobrego lekarza chodzac prywatnie to tez sztuka...wszedzie liczy sie kasa i kasa, dlatego ja na razie zostaje przy panstwowej sluzbie zdrowia - u mnie to jeden pieron, wszyscy tu na okolo jacys tacy nie zyciowi ;) a wizyty od 150zl wzwyż :)

Airfix też dopadały mnie stany depresyjne wtedy, a powiem Ci że depresja ma to do siebie że odzywa się na wiosnę i na jesieni. Powiedz mi proszę jakich pasków pH używasz - ja mam te MERCK i wczoraj mazałam po nim tym patyczkiem z wydzieliną i nic mi się ten papierek na końcówce nie zabarwia - może coś robię nie tak? A Twoja mama też w USA przebywa?

reklama
Dziewczyny nie wiecie na którą Kira miała wizytkę ?
U nas jeśli chodzi o lekarzy to też kiepsko, kaskę by brali a jak problemy są to gorzej …
Airfix no właśnie ta owulka dała mi do myślenia, byłam przekonana że jej nie mam, tylko takie ćmienie 3 dni i też się zastanawiam czy mi się już tak jajniki starzeją. Jak skończyłam karmić małego to miałam bardzo czytelne cykle. Ale to chyba też nie reguła co do jakości, bo z takiej mega bolesnej owulacji i ciąża się nie udała
Elmo no ja nadal w poczekalni siedzę do lipca ale mam nadzieje że przeleci szybko. Ślicznie wygladacie z synusiem. Widać ze jesteś szczęśliwa bardzo
Ana super że trafiłaś na kompetentną fajną lekarkę, to w ciąży bardzo ważne

Ostatnia edycja:
Do góry