reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kira ty Kochana juz nie czytaj tyle tylko odpoczywaj i nie nakrecaj sie Kazda kobieta na rozne objawy i z różną intensywnością Ja czuje sie dobrze tylko rosne :-) wwczoraj byliśmy na grillu u znajomych i powiedzirli ze juz nie ukryje a jeden kolega powiedział ze nawet widac bojuz przybylo mi w nogach i w tylku :-) pewnie jutro w pracy sie jeszcze naslycham bo tydzień mnie nie widzieli a przez ten tydzień brzuch wyskoczyl jak ta lala :-)

Male liski gratuluję NNaprawdę szybko poszlo Msly zuch z Twojego synka:-)

Piranhu a jak wyjazd? Odpoczelas trochę?

reklama
Piranho,dziekuje.teraz owu byla ok 21 dc,wiec pozno,bo i tempka i sluz i szyjka na to wskazywaly.niestety nie czuje juz bolu owu ani przy @.to byl dopiero drugi cykl od ciazy,wiec moze jeszcze wszystko musi sie uregulowac. Jak patrzyjam na te normy,to mieszcze sie w nich. Kiedy zrobic progesteron? Martwie sie tez fl,bo trwala tylko 11 dni :-/

Airfix,super ph :-) u mnie bylo na poziomie 4,5-4,7. Zastanawiam sie nad strategia zakwaszania,czy tampon,czy sylk czy moze witamina c z rana. Nie chce wykonczyc zolnierzykow,bo bardzo mi zalezy zeby sie udalo.

Airfix, no niestety fortuna na to idzie, pamiętam jak sobie myślałam, że jeśli w tym cyklu w ciążę nie zajdę to po prostu zbankrutuję, na szczęście się udało :-) Super, że udało Ci się załatwić taką pomoc, ja panią psycholog też wspominam fatalnie a panią logepedę jako jednego z lepszych lekarzy jakich dane mi było poznać, niesamowita babka z super wiedzą i podejściem do dzieci.

Nuuuśka, myślę, że warto spróbować najpierw z Femarą, jest o niebo lepsza od CLO :tak: Też uważam, że potrzebujesz prawdopodobnie wspomagaczy, przysadka coś szwankuje i stąd kłopoty z FSH, LH a tym samym z estradiolem i endo.

zakręcona, przypomnij kochana kiedy kolejna wizyta, pod koniec przyszłego tygodnia? :-) Wyjazd udany ale standardowo za krótki, jednego dnia przyjazd a kolejnego już wyjazd. Jak wracaliśmy to widziałam śnieg na zboczach gór i stado muflonów :-)

Roszpunka, te wyniki wskazują właśnie na to, że FF będzie wydłużona, krótka FL wskazuje na prawdoppodobnie niski poziom progesteronu, wszystko po prostu musi się uregulowac i owulki z cyklu na cykl będą coraz lepsze.

Ostatnia edycja:
Co do szczepien to Maks byl zaszczepiony pierwszy raz szczepionka,ktora doslownie za pare dni zostala wycofana.zrobila mu sie gulka na szyi. Mial brzydki ropien na rece,i zostala mu duza blizna.ale ja jestem z tych co szczepia. Robilismy rotawirusy i oplacilo sie,bo kiedy zalapalismy jelitowke,to corka kolezanki 3 dni nie wstawala z lozka,ja meczylam sie tydzien,a Maks mial lekka goraczke i jedna brzydka kupke.ostatnio zaszczepilam go na ospe,a po urodzinkach idziemy na pneumokoki. Na meningo tez go zaszczepie.ostatnio 6-klasista ze szkoly,w ktorej uczylam zmarl przez zakazenie meningokokami.

Piranju
dzieki kochana, ze pytasz;-), lepiej sie czuje jesli chodzi o przeziebienie. Odliczam godziny do wtorku ;-)
a Wy jak ze zdrowkiem?

zakreciu
niech ta lala tez rosnie :-D

airfix
objawow nie mialam zadnych.ale bralam Dostinex i jak widac cos tam pomoglo z wielkiego wora lekow od Piranji :-D

I LOVE YOU PIRANJA:-) Mam nadzieje, ze wybaczysz ciezarnej, ale rycze ze szczescia jak mysle o Tobie:zawstydzona/y:

Kiraa, u nas na szczęście na razie (odpukać) wszyscy zdrowi :-), ja już kciuki intensywnie trenuję więc we wtorek usłyszysz same radosne wieści, zobaczysz! Jesteś kochana, aż się wzruszyłam nieziemsko, mega buziak dla Ciebie!

smiley-7.gif

Zakrecona to jak widac w nogach i tyłku to na bank dziewczynka :-D Na chlopaka brzuch idzie w przod , a w tylek i nogi nic, tak jakby sie w ciazy nie bylo, z tylu u mnie ciazy nawet nie bylo widac ;) Z tyłu byłam laska do końca haha A na dziewczynke idzie w biodra, tyłek, nogi... tyle z moich obserwacji u znajomych ;)
Piranhu ja mysle ze ta logopeda z poradni PP tez sie nim zajmie fajnie ( bo jeszcze chodze do drugiej logopedki innej raz w tygodniu ) tyle ze raz na 2 m-ce, ale widac ze chce pomoc dziecku, i nawet poprosi pania psycholog o napisanie opinie na papierze-czego nie chciala zrobic dla mnie jak prosilam. W szkole ma nauczycielka czesciej siedziec z nim, pracowac wiecej niz z innymi dziecmi. Bedzie dobrze:) Najwazniejsze ze idzie drugi raz do "0" a nie do "1klasy"
Kiraa chyba kazdej ktorej sie udaje zobaczyc dwie kreseczki z pomoca Piranhy, a jeszcze zaplanowac płeć to łezki leca ze wzruszenie :) Więc to normalne .
Ja jak usłysze że udało się, a potem że dziewczynka to tak z 3 dni będe ryczeć ze szczescia , a Piranhi bym oddała wszystko co najpiękniejsze za takie szczęście

My tu fan club Piranhy musimy założyć :)

Ostatnia edycja:
piranha a jak to najlepiej sprawdzic ? powtorzyc FSH i LH ( badania ) ? Czyli mowisz, ze moge sie w Nia zaopatrzyc ? :happy:

Co do Fan Club-u to ja juz dawno mowilam :-Dairfix !!!

Lece na film :* Do jutra kochane :*

Kurcze,pelnia jest 15 maja.jak owu bedzie jak w poprzednim cyklu to bedzie tydzien po pelni,a jak bedzie szybciej to zaraz po... :-(

reklama
Piranhu jutro zadzwonie i sie umowie na piątek 9 maja :-) ach te wyjazdy zawsze sa za krótkie ale zawsze ciesza :-) troszke odskoczni sie przydaje . Jak w sobotę czy w niedzielę usłyszałan ze w Unijowie snieg pruszyl to az zaniemowilam :-) masakra Spokojnej nocy

Airfix właśnie tak sobie wczoraj pomyślałam ze na dziewczynke to niech tam ida kg a po porodzie bede sie martwic ;-) to fakt idzie sporo kasy ja mojemu k juz nie mówiłam dokładnie co i jak ;-)

Nuuska glowa do gory :-) bbędzie dobrze Slonik juz gotowy do drogi :-)

Kirusia kazda z nas jest bardzo wdzięczna nasze cudownej Piranhy za pomoc :-) to kjest wspaniała i dobra kobietka:-)

Milej nocki

Do góry