reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Powiedzcie mi jeszcze czy taka zurawina moze byc Vimont Żurawina Plus 60kaps. +1 Opakowanie GRATS! (4197227136) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ja ją pije od tamtego roku-identyczna tylko w tabletkach, ta jest w kapsulkach,ale sklad taki sam. Wydaje mi sie ze jest lepsza niz ta polecana z Puritan Pride ZURAWINA CRANBERRY 4200mg KONCENTRAT 100kaps PP (4192719224) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

w Puritan Pride jest w 1kapsulce 4200mg zurawiny a w 2 kapsulkach jest 8400mg ,a w tych tabl co ja pije jest w 1 tabl 8000mg . Wiec pozostac przy tych moich? Bo wlasnie dzis mi sie skonczyla zurawina i musze kupic jutro

reklama
Nusiaczku, kurcze, ściskam mocno, ja wierzę, że za chwilkę Twoja owulka nas mile zaskoczy. A testy te same robisz co zawsze? Może też tak jest, że wiesz, organizm potrzebuje z jednego cyklu żeby dojść do siebie po stymulacji i ten teraz cykl jest nadal ciut ciut przekłamany. choroba no...

Airfix, myślę, ze spokojnie możesz zostać przy tych swoich żurawinkach :)

lilly Dziękuje Ci bardzo. W takim razie raczej zostane przy niej, bo mam na miejscu w aptece, choć korci mnie na allegro za 15,50zl - 2 op, a ja za jedno w aptece place 17zł.

A powiedzcie mi jeszcze czy jest sens robic prolaktyne po obciazeniu? Wynik prolaktyny mam w normie .
Czy u Was te badania tez sa takie drogie? progesteron,estradiol,prolaktyna kazde z nich 26zł, po obciazeniu prolaktyna kolejne 26zl, Lh i Fsh - po 22zl, TSH 18zl....wychodzi mi 166zl.....Bardzo duzo

Hej Laseczki :-)

Nuuska
nosz kurka Ale ja czuje ze owulka,przed Tobą:* Moze to ten spadek przed ppięknym skokiem
Elle to kciuki za jutrzejszy test&&&&

Kirusia jak sie czujesz dzisiaj?

Maran dużo zdrowka dla Was :*

Ostatnia edycja:
Airfix
tak trzeba nawet, bo oze byc na czczo ok, a dopiero byc bardzo wysoka po metoklopramidzie, ja tak mialam.....

zakreciu
a tak sobie leze i czytam w necie , troche sie martwie bo objawow malo.... Byle do wtorku...a
Ty jak sie czujesz???

dziewczyny co u matika?!??????

Cześć dziewczyny,

Ja mam dziś ten jeden z gorszych dni...może też pogoda nie sprzyja lepszemu nastrojowi.

maran-atha twoją córcie znowu męczy paskudztwo :( bidulka. Jak teraz się czuje? Ty też pewnie zmęczona po nieprzespanej nocy
nusia spokojnie, czekamy dalej, może jest drugie podejście do owu. Pokazywałaś może wykresy twojemu lekarzowi? Może warto żeby zerknął na nie
elle KCIUKI za jutro :)

...Mogę się wam pochwalić :)? Odpieluchowałam mojego młodszego synka w tydzień - jestem tak dumna z niego, bardzo ładnie załapał, ładnie woła, żebym mu pomogła zdjąć spodnie i majteczki, a jak biega bez majtek to już sam się obsługuje :) Na pewno będą zdarzały sie jeszcze wpadki, ale naprawdę szybko tym razem poszło, w ciągu tego roku i też wcześniej podejmowaliśmy kilka prób ale widziałam że zupełnie nie był na to gotowy, cieszę się bardzo

Hejka! Już jestem i niestety standardowo nie dam rady Was doczytać, przerzuciłam w pośpiechu 3 strony (Kaja nie daje poczytać niestety) i przeczytałam tylko posty skierowane bezpośrednio do mnie :zawstydzona/y:

małe liski, ja akurat często robiłam zakupy w Piotrze i Pawle a tam ta Cola (Light bezkofeinowa) była. Jeśli owu jest pomiędzy pełnią a nowiem to pół biedy, gorzej jak jest w pełnię lub zaraz po niej :-) Poza tym pamiętaj, że latem jest w atmosferze więcej jonów ujemnych a zimą dodatnich, sprzyjać więc Ci będzie teraz pora roku :tak: Mi akurat kalendarz księżycowy sprzyjał bo owulacja była 3 dni po nowiu. Postaram się jak najszybciej odpisać na priv.

Roszpunka, wyniki hormonów i minerałów bardzo dziewczynkowe. Estradiol bardzo niski, testosteron też, nie masz problemów z owulką albo długich FF? Pytam bo LH też niskie, tak jakby FSH nie stymulowało odpowiednio wzrostu pęcherzyków, oczywiści w kolejnych dniach cyklu mogło to się zmienić. Trzeba teraz poczekać na badanie progesteronu, ono dużo powie, jeśli progesteron będzie wysoki to Twoje hormony pracują dobrze a wyniki masz wybitnie dziewczynkowe :-). Przy niskim estradiolu warto sprawdzić grubość endometrium w okolicy owulacji.

Kiraa, jak się dziś czujesz, choróbsko w odwecie?

Elle, od rana trzymam kciuki i czekam na mega newsa :-)

Nuuuśka, według mnie owulki nie było i zbliża się wielkimi krokami, trzymam kochana kciuki! Liczę, że lekarz przepisze Ci gonadotropinę, myślę że Ci pomoże.

maran-atha
, współczuję Ci bardzo :-(, życzę Wam dużo zdrówka i by ta paskudna choroba już nigdy nie odwiedziła Twojej rodziny.

Airfix, super ta żurawina ...choć zawsze lepiej brać częściej mniejsze dawki niż rzadziej większe. Przy prolaktynemii czynnościowej najczęściej prolaktyna spoczynkowa jest w porządku (może być nawet bardzo niska) a po obciążeniu rośnie za dużo.

Ostatnia edycja:
Kiraa No to dobrze że spytałam, bo myślalam ze jak jest dobra na czczo to juz nie trzeba sobie głowy zawracać . A miałas jakies objawy swiadczace o tym z prolaktyna jest cos nie tak? ja nie mam nic, przynajmniej tak mi się zdaje, kolezanka mi mowila ze wyciek z piersi miala- ja nie mam.... a jak juz mi sie cos dzieje to zwalam na tarczyce :)

male_liski Gratulacje dla synka :) Moj tez jak przyszla pora na niego to szybko sie odpieluchował i od pierwszego dnia nie chcial pieluchy zakladac nawet na spacery :)) pierwsze 3 noce pozwolil sobie zalozyc jeszcze pieluche a potem juz nie :) I powiem Ci ze moze raz mu sie zdarzylo zsikać w nocy..o i ze dwa razy w wozku ahha

Piranhu Witaj :) W takim razie zrobie ta prolaktyne po obciazeniu i bede miec czarno na bialym :) Tylko mąż się oburza już na ilosc pieniedzy ktora wydaje na suplementy , a teraz na badania ;) Jak dzieciaczki?? Ja ostatnio bylam z moim na diagnozie psychologicznej ( do bani, wiem wiecej niz ta Pani ) i logopedycznej ( tu super :) i synek dostanie pomoc w szkole :) )

Ostatnia edycja:
małe liski, mega brawa dla synka! :-)

Airfix
, ja nie miałam żadnych objawów (a już na pewno żadnych wycieków), po prostu widać było w FL że praca ciałka żółtego jest zaburzona.

reklama
piranha a czy femara na poczatek nie wystarczy ? pytam bo z tego co pisalas, i co sama sie orientowalam, to gonadotropiny to tanich nie naleza, 70zł za najtansza,jedna ampulke , gdzie w jednym cyku trzeba np przyjac trzy to duza suma :-( wiem, ze femara to nie gonadotropina, ale jednak efekty po niej sa ladne, wiec moze moglabym na poczatek zakupic od airfix i brac rowniez ? co myslisz ? Chcialabym sie zaopatrzec w cos zeby miec juz w razie czegos, a kiedys sama kochana polecalas femare :)
Poki co czekam do polowy maja i dzwonie do gina, w sprawie histeroskopii bo tak kazal, mam nadzieje, ze uda sie ja zrobic jeszcze przed wakacjami i ruszyc dalej z planem dzialania, bo takie czekanie niczemu nie sluzy, ja z tych co lubia cos robic, niz czekac tak bezproduktywnie :wściekła/y:

liluś tak kochana, testy te same co zawsze, tej samej czulosci, te same co cykl i dwa cykle temu i widze ze cos jest nie halo, bo krecha z kazdym dniem zamiast ciemniec - blednie :zawstydzona/y: ja wiem, ze moze tez byc tak ze organizm musi sie na nowo zaprogramowac na pewne rzeczy, jednak przy wspomaganiu jest inaczej a na pelnym naturals to jednak nie wiadomo co gdzie i kiedy tak na dobra sprawe, no chyba ze zna sie oczywiscie swoje cykle na wylot, ja jednak mysle ze mnie to nie grozi :-p

małe liski wlasnie nie pokazywalam mu jeszcze,ale na nastepna wizyte na pewno je wezme, bo uwazam ze u mnie chyba ogolnie ciezko bedzie bez stymulacji, wyraznie jest tak jak pisze piranha ze FSH i przysadka nie dzialaja jak powinny, i zdecydowanie lepiej bylo na cyklach wspomaganych chocby ziolkami, chyba jednak wroce do Nich i reszty w przyszlym cyklu, noo chyba ze lekarz zaleci inaczej :zawstydzona/y:

zakrecia no wlasnie, choc martwia mnie te testy, watpie w to, zeby owu zawitala a testy tego nie wykryja :-( no nic, nie ma co sie zamartwiac, zobaczymy co kolejne dni pokaza. Na pewno jednak powiem o tym ginowi, bo jednak mimo wszystko dziwne jest to, zeby FF sie tak wydluzala bez powodu.

Ostatnia edycja:
Do góry