reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam się niedzielnie:-)
my z mężem od czwartku mieliśmy wolne od pracy, codziennie na obiadek grill, jeden dzień goście, ale tak to mega odpoczynek, nadrobiliśmy oglądanie filmów, dziewczynki dały pospać nawet do 8mej, a dzisiaj niestety już o 6.30. były u nas w łóżku:-)
u nas dzisiaj przymrozek, weekend nie należał do ciepłych, zimno i dzisiaj w nocy było -4. szok.
życzę Wam miłego dnia;-)

reklama
dziewczyny jeśli będę starała się o dziewczynkę to jakiej czułości testy ovu lepsze? 30mIU/MI czy 20mIU/MI? Chciałam zamówić te polecane przez Piranhe One Step Ovulation Test.

czesc
Maja znowu ma jelitowke... w nocu była masakra zwracała I rozwolnienie na zamiane... już druga pralka chodzi prania... spałam może 3 godziny reszta na czuwaniu I w takim półśnie...

Ilaczek &&&& :*

iwet
powiem Ci, że musisz na sobie spraktykować które lepsze, dla mnie 20 lepsze a kupiłam w pierwszym sorcie 100 30stek, później dokupilam sobie 50 20ml. Dla mnie lepsze bo ja duzo pije i mam jakis słaby ten pik zwykle nie tak mocny jak miała np Nuska wiec 20 u mnie lepiej sie sprawdzaja...

Dzień dobry niedzielnie kochane. Ale wczoraj u nas była paskudna pogoda, lało prawie cały dzien, a taki mieliśmy plan, żeby pojechać do Uniejowa, w końcu przesiedzieliśmy w domu nadrabiając zaleglości w serialach, a wieczorkiem wpadli znajomi. dziś jestem słomianą wdową, do wieczora sama, muszę jakoś wykorzystac ten czas :)
a w ogóle mój małżonek wczoraj powiedzial, że jak już będziemy w okolicach wakacji wracać do staranek, to może by tak w dniach okoloowu wyjechać gdzies na wakacje!! powiem, że zszokował mnie, ze sam to wymyślił :))

Nusia, no niee, co ja widzę, u Ciebie tempka w dół? już myślałam, że tak jak szła wolniutko w górę, to było po owu. a testy nadal negatywne?

Kiruniu, kuruj się i nie stresuj, na pewno fasolce nic nie zaszkodzi, jest silna i Twoje przeziębionko jej nie rusza!

Maran, zdrówka dla Mai, szkoda dziewczynki

iweet, tak jak Marantha mówi, musisz na sobie sprawdzić jak duze masz stężenie LH i które testy będą ładnie wyłab=pywać pik, myślę, że najlepiej zacząć od tych średnio czułych czyli 30

ok. w takim razie kupię na próbę te o czułości 30. A jeszcze jedno, kupiłam ten Lactacyd Femina plus o ph 3,5 do higieny intymnej i mam pytanie czy facet też się może tym myć, czy może za niskie ph dla niego? Pytam bo mój mąż od zawsze używał moich płynów do higieny intymnej, a teraz się zastanawiam czy dla niego nie kupić takiego o ph 5?

Dziękuje dziewczyny za miłe słowa i macie rację jutro zatestuję ;-) wyjechaliśmy na weekend i niestety zapomniałam zabrać termometru więc nawet nie wiem co z tempką :-( ale zrobiłam test owulacyjny i kreseczka jest dosyć ładna, widać że ciemniejsza niż 2 dni temu. trzymajcie kciuki za jutro ;-)
test.jpg

Załączniki

• test.jpg
    test.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 44
elle hehe zanim doczytalam ze to test owulacyjny juz chcialam Ci gratulowac :-D trzymam kciuki za jutro kochana !!

lilly no wlasnie juz tez myslalam, ze moze jednak owu byla ale widac nie :-( do tego testy caly czas negatywne wychodza, malo tego, krecha jest tak slaba ze nie wiem czy w ogole bedzie owulacja w tym cyklu :zawstydzona/y: do bani.. odstawilam leki i myslalam ze cos sie polepszy a tu wychodzi na opak jak zwykle.

attachment.php

Starających się : 7
Oczekujących na staranka : 13

MAJ 2014 :

Elle87 - termin @ 05.05 ( 1 cykl starań )
ilaczek - termin @ 10.05 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.05 ( 12 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 27.05 ( 13 cykl starań )
Vivienka - termin @ 29.05 ( 1 cykl starań )
Annette - termin @ ?? ( 7 cykl starań )

CZERWIEC 2014 :

Roszpunka - termin @ 04.06 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

milla ( maj 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
Justi_ ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Dorcia ( jesień 2014 )

Ostatnia edycja:
Elle, czuję, ze coś jest na rzeczy. Piękny wykres i ten test... Trzymam kciuki za jutro.
Nuśka, prosze mi się tu nie dołować. Spokojnie. Może własnie chodzi o to, żeby odpuścić?

Elle zapowiada się że lada dzień będzie owulka :) Kciuki trzymam :)

Nuuusia a moze jednak jeszcze będzie owulka, wykres nie jest taki zły jak porownuje z moimi wczesniejszymi, dziś masz ladny spadek na wykresie, tylko kurcze te testy negatywne..hmmm zagadka. A moze będzie tak jak u mnie po odstawieniu wszystkiego organizm sie przestawial i w jednym cyklu nie mialam owulki w ogole. Potem wkroczylam z castagnus'em i ksiazkowe owulacje mam , tyle ze w 18dc . Wczesniej pecherzyk pekal 15-16dc i z monitoringow przy clo wynikalo ze jest za maly, wiec mi raczej na plus wyszlo z ta pozna owulacja. Nuusia najwazniejsze jest to ze jestes pod opieka lekarza i zapewne On wie co robi i na pewno za nie dlugo zaradzi coś na te Twoje cykle z archiwum X :)) i bedziemy gratulowac dwoch kreseczek :)

Roszpunka ja prawie rok temu staralam sie o corcie i bralam suplementy, trzymalam diete, ale ciezko bylo z PH bo ciagle 6,5..potem 6.0 po ok 2 miesiacach zaczelo spadac i dobilam do 4,5 i powiem Ci ze do tej pory Ono sie tak trzymalo 5,0-4,5 , moze dlatego ze zmienilam diete , a raczej odrzucilam rzeczy ktore mi szkodzily i chyba dlatego to tak sie trzyma teraz pomimo tego ze ja nic specjalnego nie jem,ani sobie nie odmawiam wszystkiego . PH zaczelo mi spadac na pewno jak odrzucilam sól ( nie calkowicie, bo ziemniaki, ryz, kasze sole ) , bo wczesniej ziemniaki dosalalam na talerzu az bialo było, nie jem warzyw i owocow, ani nie pije sokow przecierowych ktore uwielbialam , z pol roku temu odrzucilam chleb bo bardzo bolal mnie brzuch, wiec i odpadla mi wedlina. Moze raz w tygodniu jem bulki pszenne z serem bialym, albo drozdzowki z serem w poludnie, bo rano nie mam czasu jesc ostatnio.
Od pol roku codzien wypijam z 1,5 Pepsi, teraz sie przezucilam na Coca Cole light - i chyba ta pepsi mi tak Ph obnizyla wraz z suplementami.

Ilaczek Jak samopoczucie??

Ana87 Jak się czujesz??

Maran-atha współczuje Ci :( Biedna córcia, niech zdrowieje kwiatuszek mały..kurcze lata teraz tego wszystkiego w powietrzu, moj juz kaszlec zaczyna bo go na szczepienie zapisalam...juz 6 -ty raz..i za kazdym razem jest chory:/ Jeszcze maz mnie namawia zeby mlodego nie szczepic i powiem Ci ze taka rozdarta jestem, bo cos mi mowi w srodku zeby nie szczepic, ale jak to kurcze tak-dziecko bez szczepień? :/ A mam obawy bo po jednej szczepionce wyszly mu takie duze wezly chlonne na szyji i ma takie góry na szyji, malo tego-ja tez bylam tym szczepiona przed wyjazdem za granice i mam to samo..malo ze na szyji to jeszcze pod obojczykiem i ciagle to obserwuja bo moze byc grozne, znajomej corcia to samo ma na szyji i nie jest to zwiazane z infekcja . Po kolejnej szczepionce zaczely sie problemy u niego wlasnie z zachowaniem , z mową i to kurcze dalo sie zauwazyc , ale ktory lekarz uwierzy. U kolezanki tez dziecko ktore rozwijalo sie prawidlowo do 2 r.z po szczepionce jakby szatan w niego wstapil, dziewczyna jezdzi od poradni do poradni, nawet u genetyka byla, a dziecko ma adhd i nie wiadomo co jeszcze. I ja zaczynam miec obawy po prostu ale przeciez jak pojde do pediatry ze nie chce szczepic, to powie ze- nie powazna jestem. Choc Ona sama mu odwleka ta szczepionke, nawet jak lekko chory to nie szczepi bo mowi-ze u niego woli sie wstrzymac, a szczepionka nie ucieknie. A jak chodzilismy gdzie indziej to dziecko z katarem i kaszlem mi szczepili.

reklama
Do góry