reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam się niedzielnie:-)
my z mężem od czwartku mieliśmy wolne od pracy, codziennie na obiadek grill, jeden dzień goście, ale tak to mega odpoczynek, nadrobiliśmy oglądanie filmów, dziewczynki dały pospać nawet do 8mej, a dzisiaj niestety już o 6.30. były u nas w łóżku:-)
u nas dzisiaj przymrozek, weekend nie należał do ciepłych, zimno i dzisiaj w nocy było -4. szok.
życzę Wam miłego dnia;-)

reklama
dziewczyny jeśli będę starała się o dziewczynkę to jakiej czułości testy ovu lepsze? 30mIU/MI czy 20mIU/MI? Chciałam zamówić te polecane przez Piranhe One Step Ovulation Test.

czesc
Maja znowu ma jelitowke... w nocu była masakra zwracała I rozwolnienie na zamiane... już druga pralka chodzi prania... spałam może 3 godziny reszta na czuwaniu I w takim półśnie...

Ilaczek &&&& :*

iwet
powiem Ci, że musisz na sobie spraktykować które lepsze, dla mnie 20 lepsze a kupiłam w pierwszym sorcie 100 30stek, później dokupilam sobie 50 20ml. Dla mnie lepsze bo ja duzo pije i mam jakis słaby ten pik zwykle nie tak mocny jak miała np Nuska wiec 20 u mnie lepiej sie sprawdzaja...

Dzień dobry niedzielnie kochane. Ale wczoraj u nas była paskudna pogoda, lało prawie cały dzien, a taki mieliśmy plan, żeby pojechać do Uniejowa, w końcu przesiedzieliśmy w domu nadrabiając zaleglości w serialach, a wieczorkiem wpadli znajomi. dziś jestem słomianą wdową, do wieczora sama, muszę jakoś wykorzystac ten czas :)
a w ogóle mój małżonek wczoraj powiedzial, że jak już będziemy w okolicach wakacji wracać do staranek, to może by tak w dniach okoloowu wyjechać gdzies na wakacje!! powiem, że zszokował mnie, ze sam to wymyślił :))

Nusia, no niee, co ja widzę, u Ciebie tempka w dół? już myślałam, że tak jak szła wolniutko w górę, to było po owu. a testy nadal negatywne?

Kiruniu, kuruj się i nie stresuj, na pewno fasolce nic nie zaszkodzi, jest silna i Twoje przeziębionko jej nie rusza!

Maran, zdrówka dla Mai, szkoda dziewczynki

iweet, tak jak Marantha mówi, musisz na sobie sprawdzić jak duze masz stężenie LH i które testy będą ładnie wyłab=pywać pik, myślę, że najlepiej zacząć od tych średnio czułych czyli 30

ok. w takim razie kupię na próbę te o czułości 30. A jeszcze jedno, kupiłam ten Lactacyd Femina plus o ph 3,5 do higieny intymnej i mam pytanie czy facet też się może tym myć, czy może za niskie ph dla niego? Pytam bo mój mąż od zawsze używał moich płynów do higieny intymnej, a teraz się zastanawiam czy dla niego nie kupić takiego o ph 5?

Dziękuje dziewczyny za miłe słowa i macie rację jutro zatestuję ;-) wyjechaliśmy na weekend i niestety zapomniałam zabrać termometru więc nawet nie wiem co z tempką :-( ale zrobiłam test owulacyjny i kreseczka jest dosyć ładna, widać że ciemniejsza niż 2 dni temu. trzymajcie kciuki za jutro ;-)
test.jpg

Załączniki

• test.jpg
    test.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 43
elle hehe zanim doczytalam ze to test owulacyjny juz chcialam Ci gratulowac :-D trzymam kciuki za jutro kochana !!

lilly no wlasnie juz tez myslalam, ze moze jednak owu byla ale widac nie :-( do tego testy caly czas negatywne wychodza, malo tego, krecha jest tak slaba ze nie wiem czy w ogole bedzie owulacja w tym cyklu :zawstydzona/y: do bani.. odstawilam leki i myslalam ze cos sie polepszy a tu wychodzi na opak jak zwykle.

attachment.php

Starających się : 7
Oczekujących na staranka : 13

MAJ 2014 :

Elle87 - termin @ 05.05 ( 1 cykl starań )
ilaczek - termin @ 10.05 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.05 ( 12 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 27.05 ( 13 cykl starań )
Vivienka - termin @ 29.05 ( 1 cykl starań )
Annette - termin @ ?? ( 7 cykl starań )

CZERWIEC 2014 :

Roszpunka - termin @ 04.06 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

milla ( maj 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
Justi_ ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Dorcia ( jesień 2014 )

Ostatnia edycja:
Elle, czuję, ze coś jest na rzeczy. Piękny wykres i ten test... Trzymam kciuki za jutro.
Nuśka, prosze mi się tu nie dołować. Spokojnie. Może własnie chodzi o to, żeby odpuścić?

Elle zapowiada się że lada dzień będzie owulka :) Kciuki trzymam :)

Nuuusia a moze jednak jeszcze będzie owulka, wykres nie jest taki zły jak porownuje z moimi wczesniejszymi, dziś masz ladny spadek na wykresie, tylko kurcze te testy negatywne..hmmm zagadka. A moze będzie tak jak u mnie po odstawieniu wszystkiego organizm sie przestawial i w jednym cyklu nie mialam owulki w ogole. Potem wkroczylam z castagnus'em i ksiazkowe owulacje mam , tyle ze w 18dc . Wczesniej pecherzyk pekal 15-16dc i z monitoringow przy clo wynikalo ze jest za maly, wiec mi raczej na plus wyszlo z ta pozna owulacja. Nuusia najwazniejsze jest to ze jestes pod opieka lekarza i zapewne On wie co robi i na pewno za nie dlugo zaradzi coś na te Twoje cykle z archiwum X :)) i bedziemy gratulowac dwoch kreseczek :)

Roszpunka ja prawie rok temu staralam sie o corcie i bralam suplementy, trzymalam diete, ale ciezko bylo z PH bo ciagle 6,5..potem 6.0 po ok 2 miesiacach zaczelo spadac i dobilam do 4,5 i powiem Ci ze do tej pory Ono sie tak trzymalo 5,0-4,5 , moze dlatego ze zmienilam diete , a raczej odrzucilam rzeczy ktore mi szkodzily i chyba dlatego to tak sie trzyma teraz pomimo tego ze ja nic specjalnego nie jem,ani sobie nie odmawiam wszystkiego . PH zaczelo mi spadac na pewno jak odrzucilam sól ( nie calkowicie, bo ziemniaki, ryz, kasze sole ) , bo wczesniej ziemniaki dosalalam na talerzu az bialo było, nie jem warzyw i owocow, ani nie pije sokow przecierowych ktore uwielbialam , z pol roku temu odrzucilam chleb bo bardzo bolal mnie brzuch, wiec i odpadla mi wedlina. Moze raz w tygodniu jem bulki pszenne z serem bialym, albo drozdzowki z serem w poludnie, bo rano nie mam czasu jesc ostatnio.
Od pol roku codzien wypijam z 1,5 Pepsi, teraz sie przezucilam na Coca Cole light - i chyba ta pepsi mi tak Ph obnizyla wraz z suplementami.

Ilaczek Jak samopoczucie??

Ana87 Jak się czujesz??

Maran-atha współczuje Ci :( Biedna córcia, niech zdrowieje kwiatuszek mały..kurcze lata teraz tego wszystkiego w powietrzu, moj juz kaszlec zaczyna bo go na szczepienie zapisalam...juz 6 -ty raz..i za kazdym razem jest chory:/ Jeszcze maz mnie namawia zeby mlodego nie szczepic i powiem Ci ze taka rozdarta jestem, bo cos mi mowi w srodku zeby nie szczepic, ale jak to kurcze tak-dziecko bez szczepień? :/ A mam obawy bo po jednej szczepionce wyszly mu takie duze wezly chlonne na szyji i ma takie góry na szyji, malo tego-ja tez bylam tym szczepiona przed wyjazdem za granice i mam to samo..malo ze na szyji to jeszcze pod obojczykiem i ciagle to obserwuja bo moze byc grozne, znajomej corcia to samo ma na szyji i nie jest to zwiazane z infekcja . Po kolejnej szczepionce zaczely sie problemy u niego wlasnie z zachowaniem , z mową i to kurcze dalo sie zauwazyc , ale ktory lekarz uwierzy. U kolezanki tez dziecko ktore rozwijalo sie prawidlowo do 2 r.z po szczepionce jakby szatan w niego wstapil, dziewczyna jezdzi od poradni do poradni, nawet u genetyka byla, a dziecko ma adhd i nie wiadomo co jeszcze. I ja zaczynam miec obawy po prostu ale przeciez jak pojde do pediatry ze nie chce szczepic, to powie ze- nie powazna jestem. Choc Ona sama mu odwleka ta szczepionke, nawet jak lekko chory to nie szczepi bo mowi-ze u niego woli sie wstrzymac, a szczepionka nie ucieknie. A jak chodzilismy gdzie indziej to dziecko z katarem i kaszlem mi szczepili.

reklama
Do góry