reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuusia , Maran-atha...to byc moze wydluzac czas do owulacji, bo mi to Castagnus robi...ale ja akurat sie z tego ciesze, bo ostatnio mam ja zawsze w 18dc a nie tak raz w 14dc, raz 16dc raz inaczej jeszcze. Nuuusia to sa chyba jakies granulki...jakies cusik takiego. Moze jak bedziesz miec chwilke to poszukaj na necie

reklama
Kira one nie biora tego na wydluzenie fazy folikularnej to jest czesto skutek uboczny a biora to glownie na lepsza owulacje itp.

Maran
ale popraw mnie jesli sie myle :-D
pozniejsza nie znaczy chyba lepsza?
Czytalam ze wiecej jest poronien z pozniejszych owu, i niestety u mnie tez tak bylo, ze komorki jajowe sa wowczas przejrzale, gorszej jakosci...

Kira ja szczerze powiem nie znam sie na tym... wiem ze babki z in gendre biora ten false unicorne na uregulowanie cykli na lepsza owuclacje itp. Ale wiem, ze ten specyfik niektorym kobietom przedluza pierwsza faze cyklu i np. Maja 2 podejscia do owu i wlasnie przy drugim podejsciu pecherzyk peka, to stwierdzaja glownie po pozytywnych testach owu, po ktorych nie wystepuje owu tylko dopiero po kilku dniach przy drugim podejsciu... ja tego nie zamierzam praktykowac na sobie bo u mnie owulacja wystepuje wiec nie bede swirowac... ;)

Unicorn root (Aletris Earinosa) wykazuje podobne działanie na organizm jak estrogeny, żeńskie hormony płciowe i jest używany do leczenia bezpłodności. moc tego zioła potęguje się w trakcie suszenia, skuteczne jest w przypadkach wzdęć i kolki, ponadto wzmacnia pracę żołądka. Ze względu na niektóre podobne do estrogenów właściwości, podobne jest w działaniu do żeńskiego hormonu płciowego. Stosowane w przypadkach bezpłodności i niektórych chorób kobiecych.

Wiec chyba na dziewczynke nie wskazany zbytnio ze wzgledu na te niby estrogeny...

Maran
wiem wiem tez tak mialam dwa podejscia do owu,1sze podejscie za niski poziom lh i dusza blada i dopiero za drugim. Musze poczytac o tym specyfiku

kolorowych snow babencje, bo wiekszosc juz spi, albo baluje, majowkuje

Ja sama bo maz w pracy wiec siedze i czytam cos caly czas... a dziewczynki grzecznie spia... jutro rano beda mnie znowu budzic od rana ;)

reklama
Do góry