reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Justi najlepsze jak dotad sa testy z zielona i niebieska koncowka ( nawet te najtansze kupowane na allegro ), kompletna kiszka to te z rozowa i biala koncowka z niebieska strzalka. Do tego bron Boze testy Rossmanowe, bodajze Pink Test, dwa cykle temu totalnie Nam namieszaly, bo teoretycznie napisane bylo ze sa czulosci 40, ale nie wiem czy nawet 20 mialy, przez bite 5 dni pokazywaly mi pik ktorego w ogole nie bylo :zawstydzona/y:Ja w tej chwili od 3 miesiecy stosuje One Step Ovulation Test ( mam nadzieje, ze nie przekrecilam nazwy), testy o czulosci 30 i jak dla mnie rewelacja, a troszke juz tego przetestowalam na sobie :)
Mielismy jechac na wies dzis, ale rodzice wzieli auto ( a mamy z nimi na pol ) no wiec mielismy dojechac pociagiem, ale stwierdzilismy ze to kompletnie bez sensu bo dzis juz pociagu nie ma, bylby dopiero jutro wiec pojechalibysmy na 24h, a bilet dla nas dwojga w jedna strone kosztuje 80zł wiec kompletnie sie nie oplaca, jeszcze gdybysmy jechali na pare dni to co innego, ale na jeden to juz wole tu gdzies smignac polazic, no trudno. W czerwcu planujemy wziasc 2 dni urlopu przed weekendem i jechac na wies z Ola na 4 dni wiec juz niedlugo :happy:
Co do wagi to chyba kazda z Nas tak ma...ja zawsze bylam szczupla, ale od 3 lat od kiedy stwierdzono u mnie niedoczynnosc niestety zaczelam tyc :zawstydzona/y: Teraz przy wzroscie 173cm waze 68kg, za duzo, zle sie z tym czuje, choc oczywiscie nie moge powiedziec, ze jestem gruba, ciuchy nosze caly czas w rozmiarze M - 38 no ale jednak troszke wolalabym zeby bylo mnie mniej ;-)

reklama
DZIĘKUJE dziewczyny Nusia , aljul :) za pomoc przy wyborze testów :) w takim razie zamówie te które Nusia proponujesz , bo wlaśnie liczyłam na twoje doświadczenie z teściorami :)

Marathan :)
moze jesteś wyjątkiem ?? hehe nie no żartuje , ale naprawde wczoraj byl w Parku rodzinny piknik i było mnóstwo rodzin z dziecmi i takie wyciągnełam wnioski z moich obserwacji :) kiedy pomyślałam o swojej najbliższej rodzinie i znajomych to w sumie też w 90 % by się to zgadzało :) wiesz Ja wolałabym by w moim przypadku sie nie spawdziło , bo bliżej mi do osoby z nadwagą niż niedowagą :)

Nusiu
no to rzeczywiscie wasz wypad mijałby się z z celem - namęczylibyście się tylko podczas podróży, ale może tak miało być ,że macie mieć ten czas dla siebietylko dla siebie :) wiesz nic nie dzieje się bez przyczyny :) &&&&

Ostatnia edycja:
witam
Kira pamietam mdłości jakie miałam w drugiej ciąży, jeszcze dzisiaj pamietam
Piraniu zdjęcie wysłane :tak:
Nuśka za owulke &&&&&

u nas burzowo się robi, chyba konic ładnej pogody
aa co do wróżb z obraczki zawsze wychodziło mi 2 synów i córka a mam 3 synów,
a ostatnio mi wyszło 2 synów i blixniaki parka

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja to chyba nie umiem robic tej wrózby z obraczką, albo bede miała jeszcze dzieci 5 szt. Bo mi wyszło tak: kólko, kółko, wahadło, wahadło kółko wahadla wahadło I później już sie tylko obraczka obkrecała na nitce, jak robiłam kolejny raz to znowu mi wychodza najpierw 3 wahadła a później jeszcze ze 2 kólka, na bank ja nie potrafie takich rzeczy robić ;) albo porostu na niektórych to nie działa ;-) w kazdym razie za kazdym wróżeniam wychodzi mi cos innego.... a ile trzeba tak trzymać na tej nice jak sie kreci lub wahadłuje np 10 sekund czy 30sekund zanim sie od nowa zacznie kolejną probe na kolejne dziecko no I jakiej długosci ta nikta bo może to ma tez jakies znaczenie ;-)

miłego popołudnia Babeczki :)

Maran dziekuje za objasnienie,To znaczy ze olej z wiesiolka nie bierze sie normalnie przez caly cykl??Tylko od @ do qoulki a pozniej przerwa??Ja biore przez 8 tyg non stop. Nie chce przedobrzyc.

Dziewczyny ratujcie prosze,niewiem co mnie tknelo ale postanowilam pobuszowac w necie i poczytac o niedoczynnosci bo mnie troche zmartwilyscie ze mam jednak za wysoki wynik TSH.
I co mnie zmartwilo pisalo ze niedoczynnosc moze wystapic np. Jak sie dostarcza organizmowi za duzo jodu… a jak by nie patrzec jod jest w soli moze przez ta diete chlopczykowa sobie zaszkodzilam..
Co o tym myslicie,prosze wypowiedzicie sie.
Kurcze staram sie o chlopczyka a jeszcze bedzie tak ze wogole nie bede mogla zajsc w ciaze bo bede miala problemy z tarczyca…
Jak to jest z tymi wynikami TSH powyzej 3? Sa wtedy problemy w utrzymaniu,owulacji,implantacji czy jak to wyglada?

jak ktos potrzebuje testy z ebay to dajcie znac mam konto moge kupic:tak:

vivienka olej z wiesiołka przyjmuje sie tylko do owulacji poniweaz po owulacji może powodowac mikroskurcze macicy, które moga prowadzić do poronien, ja biore ten olej na razie cały czas bo sie nie staram wiec nie mam co poronic, ale podczas starania na pewno nie bede brac po owulacji. Co do jodu I tarczycy to nie wiem jak to jest bo ja sie niestety na tarczycy nie znam...

Cześć dziewczyny :)

Ale temat się rozkręcił :)) Nusiu byłam byłam - jak o Reni Rączkowskiej rozmawiałyście :)

Pirahniu dziękuję za odpowiedź. Już od kilku cykli jak i w tym objawy owu mam 16 dc. W tym cyklu miałam znów dwa razy ból owulacyjny (?) - w nocy z 15/16 dc i kilka godzin później około południa. Obstawiam, że owu była we wtorek 29 kwietnia, więc na badanie ruszam po weekendzie, we wtorek rano - zrobię tak jak radzisz progesteron i estrogen.

Dziewczyny w każdym sklepie jest cola light bezkofeinowa? Ja piłam do tej pory z kofeiną :)

I drugie pytanie: poinstruujcie mnie proszę, gdzie, jak mam sprawdzić z tym nowiem i pełnią księżyca...Podrzućcie proszę linka - co jest na dziewczynkę, co na chłopca?

Iweet my jesteśmy chyba z tego samego rocznika - mi też wychodzi że przez całe lato do października czy listopada mogę spłodzić tylko chłopca :). Nigdy nie wierzyłam w kalendarz chiński, we wróżby wszelakie...ale im bliżej starań tym bardziej właśnie takimi rzeczami się stresuję..:) jony, pełnia, znaki żeńskie, męskie, jonasy nie jonasy....tego stanowczo jest za dużo! :)

Zakręcia już niedługo kochana :) a propos niedopinania się i za małych spodni - zawsze bawił mnie ten skecz :)) Kabaret Hrabi-Ciąża - YouTube

Elle takie objawy jakie opisujesz jak najbardziej mogą świadczyć, że już się udało :) trzymam kciuki

Nuuska to na pewno ten z gory zaplanowal dla Was romantyczny wieczór;-) Olcia pobedzie ttroszkę z dziadkami a Wy będziecie mieli czas dla siebie ;-) wiec nie ma wyjścia uda sie &&&& w poniedziałek wysle Ci coś Mialam takie postanowienie przed szczęśliwym cyklem i musze sie podzielić tym szczęściem :-*
jak test?
Iwet moj K przed staraniami tp wrog tabletek byl ale tak to wwszystko ładnie lykal co mu dawalam.:-) ja mam ten mikroskop Afrodyta i mi.sie sprawdzal z testami choc wiem.ze na niektore nie dziala Ja na początku za dużo sliny dawalam i nie wychodzilo Jak chcesz to mozemy sie dogadać :-) mam jeszcze paski ph od 0 do 14 okolo 70 szt

justi ciesze sie ze moglam pomoc :) co do wyjazdu, nie wiem kochana bo test negatywny ze hej, wiec nie bardzo wiem o co kaman...moze cykl bezowu po prostu ? :confused2:

vivienka wynik masz kochana wysoki, u mnie jest nakaz utrzymywania go na granicy 1,50-2 gdzie 2 to gorna granica i lepiej by bylo ponizej. Jesli chodzi o jod, mnie osobiscie lekarka zapewniala ze przyjmowanie jodu w tak malych ilosciach nie moze powodowac wzrostu TSH, ale to indywidulna sprawa organizmu bo na dobra sprawe, wiele jest powodow niedoczynnosci, jednym z nich jest niedobor jodu i wtedy zaleca sie przyjmowanie jodu w malych ilosicach glownie wlasnie w formie jodowanej soli.
Wiele sie na ten temat naczytalam i mam wrazenie, ze im wiecej czytam tym mniej wiem, na pewno glowna role gra dobry lekarz ktory Cie poprowadzi, mowie tu o endokrynologu, bo na wlasna reke nie warto nic robic, mozna sobie bardziej zaszkodzic a u mnie w pewnym momencie TSH skakalo tak wysoko, ze nie wiadomo bylo czy to po prostu nie ze stresu.

zakrecia no wlasnie ja nie wiem kochana jak to jest z tym u gory, bo testy pokazuja co chca w sumie to nic nie pokazuja :| krecha dwa dni temu byla mocniejsza a dzis to jak kot naplakal :angry: kurczaczki chyba nici z weekendowej owulacji. Co wyslac ???? Nie wyglupiaj sie Slonko ja juz z konczynek i Pascalkow sie cieszylam jak nie wiem i wystarczy !! :*

Ostatnia edycja:
reklama
male lisk z ksiezycem to jest tak.... na dziewczynke jest od nowiu do pelni a na chlopca jest od pelni do nowiu
poprawcie mnie jezeli sie myle :tak:
a stronke zaraz ci zapodam
Kalendarz księżycowy - Czary.pl
masz odrazu na tej stronie znaki zodiaku:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry