reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nusia tylko u mnie jest ten problem ze mieszkam za granica a tutaj lekarze moj wynik ktory jesz powyzej 3 uznali za dobry..
A co mnie martwi ze jak to juz napisala PIranha przechodzi z jednej skrajnosci w druga... jak to teraz rozumiec?

Napewno zrobie na wlasna reke jeszcze raz badania w Pl i jestem ciekawa na wynik.

Jakie moze mies skutki takie wysokie TSH jak moje?Ze moge wogole nie zajsc w ciaze??

reklama
Nuuska co za,owulka zlosliwa:-( pewnie jutro będzie pik &&&& ale nic niestoi na przeszkodzie z romantycznym wieczorem ;-) pamiętasz jak kiedyś znalazlam słonika na chłodniku (po tym jak okazalo sie ze @ przyszla i szlam taka smutna ulica i go znalazłam) i przy następnym cyklu sie udalo Wszyskie pisalyscie ze tp na szczęście i przyrzeklam sobie ze kak sie uda to wysle dalej tego słonika na szczęście A jak juz Tobie sie uda to przesliesz slonila dalej ok?:-)

Nuska
za pik!!!&&&&&&

vivi
nie widze Twojego wyniku tsh???? W stopce jest inny....:eek:

zakreciu
na kiedy masz tp? Udzielasz sie gdzies na ciazowkach??

Dzięki Vivienka. W tym cyklu owu była dokładnie w dniu w nowiu. Nie widzę kalendarzy na następne miesiące...?

super pomysł z tabelką motywującą :) właśnie widziałam na priv. Zestresowałam sie mocno, bo mój m. nie jest na diecie nabiałowej...poprosiłam go właśnie o to żeby każdego dnia po dwa kubeczki jogurtu naturalnego wypijał, jadł trochę żółtego sera (to akurat może spełnić bo bardzo lubi..). Fajnie, że tylu dziewczynom po spełniały się marzenia :)

Pirahniu gdzie kupowaliście colę light bezkofeinową? Na razie znalazłam w Piotrze i Pawle...i jeszcze jedno pytanie, pewnie głupie, może to najmniej ważna rzecz ze wszystkich, które bierzemy pod uwagę, ale od czerwca, przez następne miesiące pewnie aż do zimy, kalendarz księżycowy mi nie sprzyja - owu wypada między pełnią a nowiem. U ciebie kalendarz księżycowy sprzyjał? ...mam zrezygnować z tego powodu ze starań i przełożyć na jesień/zimę:)? głupie pytanie wiem ;) ale widzę, że tyle osób zwraca na to uwagę...już sama nie wiem. W mojej rodzinie po stronie m. jest bardzo duża przewaga mężczyzn - nawet w linii teścia nie ma żadnej dziewczyny: my mamy chłopców, brat m. ma chłopców, teść miał brata, dziadek m. miał 5ciu braci, pradziadek też miał braci i prapradziadek tak samo kilku..U nas dziewczynka to jak cud nad Wisłą :) Bylibyśmy pierwszym małżeństwem które od 1890 któregoś roku, w linii teścia, mają córkę. Chciałabym zrobić w 100% wszystko co możemy żeby zwiększyć prawdopodobieństwo...pomogłabyś mi ustalić plan na starania, skoro kalendarze chińskie, księżycowe mi nie sprzyjają ;)? Napisałabym na priv co myślałam żeby zrobić, jak to zaplanować, jakbyś mi pomogła ten plan udoskonalić :)

Ostatnia edycja:
kira zapomnialam zmienić w stopce wyniku
aktualny wynik mam 3,39 normy 0.27-4,20
niusia mowila ze aby zajsc trzeba miec miedzy 1 a 2

male liski niestety ten adres jest tylko do sprawdzania na bieżący miesiac niestety

male_liski Widze ,że nie tylko ja mam taki dylemat :) Mi zadne ksiezycowe sprawy nie sprzyjaja w tym roku, owulacje mam dwa dni po pełni ksiezyca, chinskie kalendarze pokazuja tez chlopca , jonas w dniu owulacji rowniez mi nie sprzyja. U mnie dopiero za rok by sie pokrywało :)
male_liski chyba Ty dawalas pare dni temu linka do zagranicznego artykulu o wplywie diety na plec? Z tego co ja tam wyczytalam- to najwazniejsza byla dieta matki? Tam w ogole nie brano pod uwage diety ojca. Dobrze wyczytalam?

no a ja nie wiem czy mi bedzie sprzyjał czy nie bo u mnie owulacja róznie wypada od 17 dc do 22/23 wiec to róznica dosyć spora... :zawstydzona/y:

vivienka nie nie nie !! to nie tak kochana ze jak masz powyzej 2 to nie zajdziesz w ciaze :happy: Po prostu endokrynolodzy i wiekszosc ginekologow zalecaja by wynik nie przekraczal 2, wtedy jest najbardziej dla Nas korzystny, i ponoc najlatwiej wtedy zajsc w ciaze, ale widzisz na moim przykladzie ze nie zawsze jest tak jak mowia, bo wiele dziewczyn u Nas na watku nawet zaszlo majac TSH powyzej 3, a ja majac ostatnimi czasy na poziomie takim jak teoretycznie miec powinnam i tak nie zafalkowalam :zawstydzona/y:

zakrecia a to jesli tak to sie zgadzam :D !! Mozemy uznac to za szczesliwy omen i przekazywac sobie nawzajem jak w slynnym filmie o szczesliwych dzinsach :-)

attachment.php

Starających się : 7
Oczekujących na staranka : 13

MAJ 2014 :

Elle87 - termin @ 05.05 ( 1 cykl starań )
ilaczek - termin @ 10.05 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.05 ( 12 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 27.05 ( 13 cykl starań )
Vivienka - termin @ 29.05 ( 1 cykl starań )
Annette - termin @ ?? ( 7 cykl starań )

CZERWIEC 2014 :

Roszpunka - termin @ 04.06 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

milla ( maj 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
Justi_ ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Dorcia ( jesień 2014 )

Ostatnia edycja:
A rzeczywiscie co z ta Cola light bezkofeinowa?? Wlasnie mnie to zastanowilo dzis...ze kawy nie wolno...a tu cola przeciez kofeina ma.. U mnie nie ma bezkofeinowej:( ja nawet takiej nie widzialam...To co ja w koncu mam zrobic..pic czy nie pic ta ktora mam ? Oto jest pytanie

reklama
Do góry