reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kiraa obrączką wróżyłam sobie w zeszłym roku jak moja siostra zaszła w ciąże.
skopiowane z innego forum:
"zawieszasz obrączke na nitce wkładasz ja trzy razy miedzy kciuk a reszte palcó lewej dłoni, obracasz dłoń i nad nią trzymasz nitke z obrączką(nie bujaj nią). Ruch na około symbolizuje dziewczynke, ruch pionowy-chłopiec.
pwtarzamy to samo, czyli obraczka trzy razy między kciuk, znowu obracamy dłoń i patrzymy jak się rusza, robimy tak do momentu gdy obraczka stanie nad nasza dłonią i ani nie drgnie. Tyle razy ile musiałyśmy wykonać te czynnośći tyle będziemy miec dzieci, o wskazanej wcześniej płci". Za każdym razem wychodzi mi chłopiec, dziewczynka a potem obrączka się nie rusza. Robiłam wszystkim możliwym znajomy i wszystkim się sprawdzało. Robiłam mojej bratowej jak nie wiedziałam że jest w ciąży i wyszło jej 3 chłopaków i się śmiałam że będą mieć jeszcze jednego syna (a oni zawsze zastrzegali że już więcej nie) i się zdziwiłam że nic nie mówią tylko oczy wielkie zrobili (a już wiedzieli że wpadła) i za tydzień bratowa mówi: "Wiesz co jestem w ciąży, miałama nadzieję że to dziewczynka, ale po tej wróżbie chyba nie ma co się łudzić" no i całkiem niedawno urodził im się trzeci syn. Natomiast siostrze która była wtedy też w ciąży zawsze wychodził pierwszy syn i druga córka (a ona juz wtedy wiedziała z usg że będzie dziewczynka) i cała rodzina czekała jak urodzi i czy czasem nie okaże się że jednak chłopak, ale urodziła córeczkę, czyli w jej przypadku się nie sprawdziło.

Dziewczyny czy te witaminy b to się bierze cały cykl? czy tylko do owulacji?

Ostatnia edycja:
reklama
Kirra mi dodało 2 lata. Jak zaszłam w ciaze to miałam 23 lata a mi pokazuje sie napis ze chinka majaca 25 lat w 6 cyklu ksiezyca powinna miec dziewczynke.

Iweet
no to mi wyszlo
dziewczynka
chlopiec
dziewczynka

i potem sie nie ruszalo....:-) Ale jestem swirnieta :happy2:

Kiraa ten kalendarz przelicza wiek na wiek chiński (oni jak się rodzą to już mają 1 rok) i miesiąc u nich ma chyba 28 dni, dlatego to tak wychodzi. Hmm nie wiem jak tasiemka, ale jak nie miałam nigdzie nitki to brałam swój włos (mam długie),aaa i obrączka nie musi być własna.

Iweet
czyli ten wiek jest prawidlowy??

wzielam taka tasiemke i zrobilam drugi raz i wyszlo identycznie..... Matko boje sie.... Nitki nie mam w tej chwili, wyrwe se wlosa :-) i zobacze jak wyjdzie na wlosie :-)

..... Bez slow, ja chyba naprawde jestem swirnieta, ale ciagle wychodzi tak samo...... Na wlosie tez ....

Ostatnia edycja:
Kiraa prawidłowy. ja obrączkę sprawdzałam na wszystkich możliwych ciotkach i sąsiadkach. Jedna ma 4 córki i syna i tak jej wyszło z obrączki i kolejność też się zgadzała. No ale tak jak pisałam wcześniej, mojej siostrze wychodził chłopak i urodziła córkę.

Ostatnia edycja:
Dzien doberek, wstawaaaaccc:-)

nuska jak tam juz owuuluujesz? :-)

Zycze wszystkim takich mdlosci jakie wlasnie mnie wziely:eek:
buzka

Ja tam w kalendarz chiński nie wierzę. Też mogę taki kalendarz ułożyć i połowie osób się sprawdzi, a połowie nie ;-)

Też kiedyś robiłam test z obrączki i wyszedł mi pierwszy chłopiec, a później dziewczynka ;)

Kiraa, a robiłaś test z sody? Ja przy Maksiu zrobiłam i rzeczywiście wyszedł. Koleżanka też robiła i nie wyszedł :no:

Dziewczyny, a te wszystkie badania to z moczu???? Muszę iść do lab, ale nie wiem z czym ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczyny

Roszpunka nie wiem :confused2:chyba z krwi ? na wszelki wypadek weż też kubeczek z zawartośćią :)

Ja też nie wierzę w kalendarze chińskie w końcu jest ich kilka ja nie kilkanaście więc jak w nie wierzyć ? :)
Ja będę stosowała metodę , która najbardziej spoda się mojemu S. najpierw wymęczymy plemniki przez codzienne baraszkowanie i sprobujemy 3 dni przed owulką - polecał tą metodę również mój gin, oraż doświadczona znajoma położna ;)
do tego suplementy, dieta, mam nadzieje, że hormony z jonami to nie wiem jak bedzie :)

co do prysznicowania to My mamy dość sporą wanne, raz czy dwa pluskaliśmy się razem,ale to zdecydowanie nie dla mnie :) wolę mieć przestrzeń i bąbelki dla siebie :) heh:-D

Ja dziś w pracy Wojtuś u Babci , bo przedszkole zamknięte ..
Miłego dnia dziewczyny
jakoś nie mogę sie pozbierać po wiadomościach z grupy... muszę zebrac myśli ...

Ostatnia edycja:
Do góry