reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej hej babolki :)))

roszpunka badanka z krwi ale ogolne badanie moczu tez mozesz sobie strzelic - a co !! ;-):-)

kiraa powiem Ci kochana, ze test z 15.00 wczoraj pokazal oczywiscie druga kreche, ale nie pikowa, ciut jasniejsza byla od tych wieczornych, no ale dzis zaczynam sie czuc @ a zawsze tak mam na dzien/dwa przed owu, wiec mam nadzieje, ze dzis Nam sie w koncu jakis pikol pokaze, no chyba ze znowu bedzie pozna owu, ale nie powinna, w koncu nie biore juz estrofemu, a to on wydluzal FF.

piranha tak dokladnie - ten przedowulacyjny wzrost progesteronu - czesto jest :tak: dzis temp. poszla lekko w gore, wiec spodziewam sie jutro spadku chocby malego ale spadku :happy: pewno ze bede pisac :*** ja na ovfr mam konto z tego powodu ze serducha bardziej czytelne, ale jak tylko na enpr. pojawi sie taka mozliwosc, od razu ovfr wywalam ! :)
poki co na enpr. pisze w komentarzach.

Wczoraj bylismy u znajomych na grillu...fajna pogoda wiec czemu nie. Tylko Ł. tak mi podniosl cisnienie, ze od wczoraj ciche dni :confused2:

Zaraz zbieram sie do pracy,dzis mam na 11-14, bez sensu troche no ale tak kazali...:confused2:

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka!

zakręcona, 3D to tak naprawdę nie bezpośredni a wygenerowany na podstawie różnych parametrów zniekształcony obraz, nie chcę więc na takiej podstawie oceniać kąta ułożenia nuba, najlepiej widać na 2D ...no a na kolejnej wizycie zobaczysz płeć już bez zgadywania i na 2D i 3D :-), czuję, że będzie córcia i już nie mogę się doczekać Twojej wizyty. Nie dziwię się, że Ciebie skręca, ja o płci Kai dowiedziałam się w skończonym 16 tygodniu (rozpoczętym 17-tym) i były to długie tygodnie czekania :-)

iweet, na opakowaniu Sylku piszą bodajże o 2 kroplach. U mnie chiński raz wyszedł a raz nie, ot 50% skuteczności :-D

Kiraa, niby blisko nowiu było ale Tamara pisała, że od pełni do 1 dnia przed nowiem (nie wiem dlaczego ;-)) sprzyja chłopcu, stąd postanowiłam dodawać 0,5 gdy jest nów lub kilka dni po nim (u mnie w Kajowym cyklu było 3 dni po nowiu - 30.09.2011). Na znaki żeńskie i męskie nie patrzę. Twojej kolejnej wizyty też nie mogę się już doczekać. Jak się pewnie domyślasz to nie wierzę we wróżby z obrączką :-D

gdusia
, dziś wyjeżdżam, pieniążki pewnie trafią do mnie dziś więc jak tylko wrócę to zrobię zakupy i podeślę Ci na maila wszystkie potwierdzenia.

ilaczek, piękny wykres!

Roszpunka, to są badania z krwi :-)

Nuuuśka, czyli będzie zapewne jak zazwyczaj - owulka w 17 dc, ależ jestem ciekawa jaki byłby cykl z gonadotropiną. Czekam na smski od Ciebie :-)

Witajcie,
Dziewczyny według mnie wróżby z obrączki nad ręką i nad szklanką z wodą to kompletna bzdura - wg nich powinnam mieć synka i córcię i chyba w pewnym momencie za bardzo w nie uwierzyłam bo one za każdym razem pokazywały to samo - dodam że wszystkie osoby które sprawdziłam to obrączka im potwierdziła płeć ....ale mi nie (może dlatego że powinien nam ją wykonać kto inny:-)). Mój teść czeka u nas na 3 syna bo jak twierdzi - na weselu nam tak wróżyli (ja tego niestety nie pamiętam chyba z wrażenie bo pod wpływem % nie byłam) - wróżba polega na tym że młodzi siedzą w odległości od siebie zwróceni do siebie plecami i cały czas gra muzyka a jak przestanie to młodzi odkręcają głowy na prawo bądź na lewo i jak są głowy lub w przeciwnych kierunkach - w 1 stronę obrócone to będzie płeć jednego rodzaju a jak w przeciwne to innego (niestety nie pamiętam jak to jest czy jak w tą sama stronę to chłopiec czy dziewczynka)
Hmmm .....a może by zrobić taką wróżbę w domu z mężem:-D:-D:-D

Żartuję oczywiście i błagam Was dziewczyny patrzcie na te wszelkiego rodzaju wróżby z przymrużeniem oka:tak::tak::tak:

Nuuuśka, ja w tym cyklu też miałam 2 podejścia do owulki, dziś mnie właśnie dopadła owulka po drugim podejściu (wczoraj bez testów wiedziałam, że mam 2 pik LH :-D, znam siebie już na wylot ;-)), mam więc cykl z owulką w 18 dc jak w szczęśliwym Kajowym cyklu :-)

piranha to moze to znak do dzialania heeeee ????? :-D:-D ja tam bym sie porzadnie zastanowila :p:p
Dzis pracuje do 14.00 po powrocie do domu zrobie tescior, o 16 i dam znac, mam nadzieje, ze cos Nam ukaze, noo chyba nie powinno sie znowu wydluzyc skoro odstawilysmy estrofem prawda ? :happy:
Dobrze ze teraz czas weekendu, mam nadzieje, ze owulka wtedy wypadnie bo Olcia na wsi wiec mozna spokojnie sie zajac boboseksami :wściekła/y::rofl2:

aljul nam na weselu wywróżono pierwszą córcię drugiego syna. jak widać też się nie sprawdziło.

Witaminki zamówione, mam nadzieje że uda mi się jednak przekonać męża żeby łykał choć po jednej tabletce wit.c, calcium citrate i żurawiny. On nie jest przekonany do tej diety i uważa że dieta zakwaszająca organizm nie jest zdrowa. Fan zdrowego odżywiania :/ Czy na diecie dziewczynkowej facet powinien łykać cynk? Czytałam że pomaga w ilości plemników, a to chyba na dziewczynkę nie wskazane? Jeszcze tylko muszę zamówić testy ovu, albo mikroskop owulacyjny. I właśnie mam pytanie czy te mikroskopy Afrodyta faktycznie pokazują owulacje, bo czytałam dużo negatywnych opinii? No i paski do mierzenia ph i będe przygotowana na lipiec :)

Witam was majowo kobietki !!:-):-)

Nusia trzymama kciukasy za piekny pik na dzisiaj,pieknie by sie zgralo przedewszystkim dlatego ze byscie byli sami ;-)

Iwet widze ze przygowtowania pelana para ida. Moze jak bys porozmawiala z mezem ze corcia to twoje marzenie i czy by nie mogl dla ciebie poswiecic te 8-12 tyg dietki i suplementow kto wie.. powiedz ze zawsze marzylas o malej ksiezniczce itp.
Trzymam kciuki zeby mezu zechcial troszek wspolpracowac.

Ilaczku jak sie czujesz? Mozesz mi pwiedziec dlaczego odlozylas potas,wiesiolek,olej lniany i dhea? Ma to jakies szczegolne znaczenie po owu?

maran gdzie sie podziewasz?

Piranho do rodzinki wyjezdzacie na weekend? Czy sami z dala od wszystkich odpoczywacie ;-) Moze w tym miesiacu mialas ta przyslowiowa 6 w lotka czyli mozliwosc na blizniaki :-)

Piraniu co Ja bym ała by znać choć trochę organizm tak jak Ty znasz swój ...
chyba za krótko się w niego wschłu****e włąściwie jestem na samym poczatku drogi, a za nieale 2 meis . chcialabym zaczac staranka hehe jakiś MATRIX :)
Zazdroszcze decyzji o 2 kociakach :) Ja marzę póki co o jednym kocurku,ale poki zaczynamy starania o córeczke to marzenie o kocurku zeszło na dalszy plan ...

dziś duuuuuuuuuuuuużo czytałam starych postów jestem ciut mądrzejsza

jednak mam jeden problem poratujcie dziewczyny hehe
niedawno Nusia pisała, ale nie potrafie tego odnaleźc jakie warto, a jakie nie warto kupić testy owu (chodzi o kolorki ) na e- bayu sie nie znam wiec stamtad nie kupie chyba, ze któraś chciałaby mi w tym pomóc :) :zawstydzona/y:

Nusiu mam nadzieje, że to ,że Olcia bedzie z dziadkami Ty z Ł. poszalejesz w domku :) i zobaczysz te wymarzone 2 kreseczki z calego serca ci ich zycze ...
ale z tego co dobrze wyczytalam to też dziś wybieracie się do Olci na weekend ?

Ja teraz w pracy ,no i po 15 weekend,ale szczegolnych planów nie mamy odbijemy sobie w okolicach Bożego Ciało :)

wczoraj byłam z moimi męzczyznami w Parku Chorzowskim było tysiące ludzi i jeszcze wiecej dzieci, a mówi się, ze nie ma przyrostu naturalnego wczoraj jednak widziałam zupełnie co innego :) i ku mojemu niezadowoleniu dziewczyny takie hmm brzydko powiem "wysuszone" bardzo szczupłe miały w wózeczkach córeczki , a te grubsze , na pewno już te z sporą nadwagą miały syna ... może w tej diecie coś jednak jest ..... tylko, ze Ja hmmm jestem chyba taka pośrodku nie za gruba , nie za chuda .... wiadomo jak każda kobieta wolałabym mieć mniej tu i tam :) no ,ale przyzwyczaiłam się do swojego ciąła i wagi , ktora co bym nie zrobila i tak stoi w miejscu kiedy mojemu S. , który je to samo co Ja idzie w dół :(
takie sobie wczoraj obserwacje robiłam ;) a mój S. się ze mnie śmiał :)

czesc dziewczyny :)
vivienka
jestem jestem... Ilaczek odstawiła te supelementy bo nie sa wskazane w ciazy :) no a po za tym olej z wiesiołka I lniany to sie na śluz bierze a ona już po owulacji wiec teraz czeka na implantacje :)

u mnie nie ma majówki wiec zycie toczy sie po staremu, Ala w szkole M w pracy itd...

aha Justi ja nie z tych chudziutkich a mam 2 dziewczynki ;)

reklama
Justi z tego co pamiętam to Nuuusia poleca z zieloną i niebieska końcówką
Jeśli chodzi o Twoje obserwacje to u większości osób w moim otoczeniu ta teoria się sprawdza ...ale ostatnio 2 koleżanki mając pierwszego synka (są że tak powiem dość sporych rozmiarów:tak:) urodziły córeczki - jedna 2 bliźniaczki a druga 1:-)

Do góry