reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny, odebrałam wyniki:

Sód: 134 (norma 135-145)
potas: 3,7 (3,5-5,3)
wapń: 9,62 (8,40-10,20)
magnez: 2,12 (1,68-2,55)

FSH :7,56 mIU/ml

LH: 3,86 mIU/ml

Estradiol 22,04 pg/ml

Testosteron 17,95 ng/dl

Zapomniałam zrobić prolaktyny.

Piranho najukochańsza, co o tym myślisz?? Czy powinnam zwiększyć dawkę ca i mg? Brać saw palmetto? A co do hormonów to w ogóle nie mam bladego pojęcia czy wyszły ok, dziewczynkowo, czy nie:confused:

reklama
maran-atha Ja chyba tez bede pic taka jak mam, bo co zrobie...gdzie ja bede szukac bezkofeinowej jak tego nie ma normalnie w sklepach. Jest na allegro ale 8zl/1l + przesylka 13zł, rozboj w bialy dzień. Wiem ze kofeina przyspiesza plemniki , ale to najwyzej nie bede mezowi dawac duzo, a juz napewno nie przed samymi staraniami

Roszpunka estriadol masz dziewczynkowy na bank a przy testosteronie nie podali norm? Minerały tez masz na dziewczynke z tego co widze ;) FSH do LH troche duże, ale nie wiem czy to ma wielkie znaczenie bo sie az tak nie znam najlepszy jest stosunet tych hormonów 1.1 ale jak jest inaczej to nie wiem jakie ma to znaczenie Hormony - Wyniki badań - Zdrowie - Wieszjak.pl

maran-atha od razu jak zobaczysz że obrączka kręci się albo w kółko albo wahadłowo to 3 razy przesuwasz między kciukiem a wskazującym i sprawdzasz następne dziecko. nitka nie może być jakoś bardzo długa bo ciężko się wtedy robi, po złożeniu na pół wystarczy 20cm.

zakrecona paski już sobie dziś zamówiłam te firmy merck, bo takie zwykłe to mam w domciu

małe liski jestem rocznik 84 i chłopak wychodzi mi w dwóch kalendarzach do lutego a w jednym do października albo listopada dziewczynka. Faktycznie za dużo tego wszystkiego, jakbym miała czekać żeby pogodzić kalendarz chiński z fazami księżyca i znakami żeńskimi to bym chyba się do czterdziestki nie doczekała ;) dlatego chiński olałam i stawiam na zakwaszenie i ph, może się uda.

może mi ktoś podesłać na priv tą słynną tabelkę o której tyle piszecie?

Iweet84 A Tobie co wychodzi z wrozby obraczkowej?? :) ja juz dawalam linka kiedys dziewczyny do tej wrozby jak zrobic, mozna sobie w google wpisac i wyskoczy:) Mi wychodzi 1. chlopiec, 2. dziewczynka, a 3. tak dziwnie sie kreci, bardziej chlopczykowo. A ze ja nie planuje trzy razy rodzic wiec mowie ze pewnie blizniaki teraz beda :-)

Vvi
tak jak nuska pisze, tsh idealne do zajscia to ponizej 2, moja kolezanka, mieszkajaca tez nota bene w de, miala tez ok 3, powiedzial, ze ok. Kazalam jej pojsc do kliniki leczenia bezplodnosci i tam natychmiast dostala leki, zeby obnizyc tsh!!

cola bezkofeinowa bez cukru tylko i wylacznie, mozna kupic w necie w sklepie dukana
my pilsmy litry tego swinstwa :baffled: bleee , ale trzeba :happy:

hehhe ja chyba jestem jedyna tutaj ktora jak Was czyta to cieszy sie, ze nie ma tyle dylematow :-D:-D Oczywiscie polowy nie rozumiem, ale to chyba normalne nie ??? :-p

Kurcze Ł. siedzi jeszcze w pracy, na dodatek chyba phone mu padl a mielismy robic pizze na kolacje i teraz licho wie, czy robic mam juz ciasto czy jeszcze nie :sorry: I w ogole to tak sobie mysle, ze chyba go dzis wykorzystam !!

kiraa a próbowałaś migdały na te mdlości... niektórym pomagają ;)
Nuska I ja jestem za &&& pizze bym sobie tez zjadla taka domową :)

reklama
Maran
tak podgryzam orzechy i pije herbate z imbirem
te mdlosci sa do zniesienia, tyle ze jak mi mijaja to panikuje wiec niech beda....:tak:

Do góry