reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aljul,kwestia jest taka,ze do sierpnia mam umowe na 27 godzin,czyli 1,5 etatu,a od wrzesnia bede miala na 7. Jesli bym poszla na L4 do konca sierpnia,to zus musialby mi wyplacac tak jak mam w tej umowie.

Maran,och jak bym chciala zeby i u mnie tak bylo... ;-) u mnie byly staranka tez przed owu i w owu,ale po 5 dniach przerwy,czyli plemniki wzmocnione byly i jest chlop :-)

Nusia,dziewczyny wymyslily,ze na enpr beda wstawiac test owu pozytywny zamiast serducha ;-) tez mnie to mega ucieszylo,ze mamy nasze enpr spowrotem :-)

U mnie dzis ph 4,7 znowu,wrr... dzis zapodam sylk na noc,zobacze jak zadziala.popribuje jeszcze z globulkami z kwasem mlekowym.

Maleliski,moj to od razu powiedzial,ze codziennie bedziemy oslabiac hihi ;-)

Nuska,airfix,hihi ale macie wstydnisiow :-D my tam tez czasem paradujemy na golasa :-D Maksio od razu przybiega i mowi "mama gołas" hihi :-D

Jeszcze pranie mi sie pierze,wiec przeskakuje na kompa i postaram sie ogarnac co slychac na grupie.

reklama
Oj kochane tak sie usmiałam ze hoho. :-D My tez czasem nago chodzimy, ja to staram sie zasłaniac w dzien troche bo mowie ze gruba jestem,ale tak oglonie jak sie kompiemy to sie nie zamykamy i czasem razem sie pryszncujemy :-D

Popisałabym wiecej ale spac mi sie chce. M juz zasnal i musze go zgonic zeby lozko poscielic.

Niniejszym rozpoczął się 1 cykl starań :happy2::happy2::happy2: Właśnie nawiedziła mnie @. Jak na złość, bo na noc zapodałam sobie zakwaszacza i chciałam rano sprawdzić czy obniżył ph:crazy: Jutro dzień wolny od pracy, więc mogłabym skoczyć do laboratorium. Wiem, że to nie 3 dc, ale w sobotę na pewno będzie nieczynne. Jakie badania powinnam zrobić???? I czy ma sens robić w 2dc, a nie w 3? Odpiszcie, plis:happy2:

Kurczę, fl trwała tylko 11 dni, czy to nie za krótko????

Nusia, możesz mnie już wpisać. :* Przewidywana @ 4.06. Niech już więcej nie przyłazi, zaraza jedna!:tak:

Jeszcze jedno, czy mogłybyście mi podać zasady robienia testów owulacyjnych???

Ostatnia edycja:
hej hej dziewczynki :*

roszpunka a pewnie ze wpisze :-) co do badan, chyba najlepiej by wypowiedziala sie piranha, ale z tego co pamietam ktoras z Nas rowniez robila je w 2dc . A co dokladnie masz na mysli piszac 'zasada robienia testow'? :happy2:

milla kochana jak doczytasz, daj znac czy Ciebie rowniez wpisac na liste :)

Annette co z Toba ? @ przylazla ?
attachment.php

Starających się : 7
Oczekujących na staranka : 13

MAJ 2014 :

Elle87 - termin @ 05.05 ( 1 cykl starań )
ilaczek - termin @ 10.05 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.05 ( 12 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 27.05 ( 13 cykl starań )
Vivienka - termin @ 29.05 ( 1 cykl starań )
Annette - termin @ ?? ( 7 cykl starań )

CZERWIEC 2014 :

Roszpunka - termin @ 04.06 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

milla ( maj 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
Justi_ ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Dorcia ( jesień 2014 )

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny. mam pytanie. Czy jakby zastosowała dietę dziewczynkową, do tego suplementy: calcium citrate, żurawina, wit c 500, b-complex, cynk i zastanawiam się nad saw palmeo. Do tego mogę popijać colę ale tą zwykłą, bo jednak zdrowie matki też jest ważne dla dzidzi. Mąż z natury je dużo nabiału, więc dietę w miarę też by miał troszkę zakwaszającą. W dni staranek feminella vagi c i pilnowanie ph, może te tampony nasączone limonką. Do tego oczywiście odstęp od owu 2-3 dni. Sprawdzałam owu zawsze wychodzi mi kilka dni przed pełnią (no chyba że coś się poprzesuwa), chcemy zacząć od lipca więc lato i jony ujemne. Myślę też o tej lampie solnej. Na 100% kalendarz chiński pokazuję w 2 wersjach chłopca, a w jednej dziewczynkę i to do końca roku, dopiero w marcu 2015 wszystkie wersje kalendarza pokazują dziewczynkę. Czy to wystarczy? Czy były dziewczyny które zrobiły tyle a jednak się nie udało? Przyznam że jak będzie drugi chłopczyk to nie będe rozpaczała, najważniejsze dla mnie jest zdrowe dziecko, ale jeśli można trochę zwiększyć swoje szanse to czemu nie spróbować, tym bardziej że 3 dziecka z powodu mojej choroby mieć już nie będziemy, choć pewnie bym chciała.

Dzien doberek

ale sie nasmialam czytajac Was :-):-) zobacze co naplodzilyscie na zamknietym o prysznicowaniu sie

zakreciu
skonczy sie wspolna kapiel jak bedzie mala zakrecia:-D

roszpunka
&&&&& kciuki za 1 szy cykl kochana, rozumiem ze l4. Byloby Ci na reke.... Zaciskam wszystko :happy2:

maran
dzieki za podniesienie na duchu, z odstepem a konkretnie jego brakiem :-) obys miala racje

vivi
ja bralam acard od 1 dpo, ale gin powiedzial ze to nie wystaczy i spytal czy bede sie kluc.... Wiec brzuch mam skluty jak narkoman :crazy::no:

A propos ide sie kluc.......

Dzień dobry majowo :-)

Nusia
, kurcze, mi też brakuje pisania tutaj, zżyłam się już z Wami mooocno, obiecuję, postaram się być częściej i pisać! a staranka, nie wiem, może w czerwcu już coś popróbujemy, a jak nie uda się, to są w końcu wakacje :-)
Jak tam Twoje teściory? a właśnie miałam zapytać, czy po odstawieniu wszystkich suplementów czujesz że coś jest inaczej, że inaczej funkcjonuje organizm?

Roszpunka kochana, kciuki żeby pierwszy cykl był tym właściwym i ostatnim :tak: aha, z tego co pamiętam i mi Pirania doradzała, to 2dc też jest dobry na badania

iweet zwykła cola jest słodzona ogromną ilością cukru, który jest neiwskazany w staraniach dziewczynkowych, więc albo light albo zero.

kiraa a jak Ty się czujesz kochana?

ale dziewczyny wczoraj temat zarzuciłyście, uśmiałam się :-Dmy jakoś raczej do wstydliwych nie należymy, inna rzecz, że kąpać się razem nie kąpiemy, bo w naszej kabinie we dwójkę czułam się jak w budce telefonicznej ;-)

zwykły cukier niewskazany na starania dziewczynkowe??? łooo matko a ja herbatę słodzę 4 łyżeczkami. Powoli wszystko zaczynam rozumieć. Jak starałam się o synka to jadłam ogromne ilości pomidorów, w ciąży zresztą też i ten cukier i ziemniaki prawie codziennie. :/

reklama
kiraa no wlasnie nikt nic nie naplodzil bo wszyscy poszli juz wczoraj spac, wiec grupa zostala nadal - nierozdziewiczona :-D

lilly no i pieknie, mam nadzieje wiec ze bedziesz czesciej :-) jak tesciory..hmmm na pewno krecha jest, nie zaden bledzioch, ale ladna ciemniejaca krecha, ale na pewno jeszcze nie pikowa.Dzis jeszcze testu nie robilam, sikne o 15-16. potem jedziemy na grilla do znajomych.A co do organizmu, nie wiem powiem Ci, ze nie zauwazylam wiekszej roznicy, choc wydaje mi sie ze wiecej sluzu jest.

Do góry