reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny dziekuje za odp :tak: przyznam ze nie kupilam jeszcze testu ciazowego i chcialam go zrobic w sobote 12 dni po owulce zeby sie nie nakrecac ale jak widac nie idzie o tym nie myslec i robie owulacyjne :-D

reklama
Hejka! Tego posta piszę od 8 rano ;-), przez kilka godzin nie było prądu w domu.

Nuuuśka, myślę, że One Step Ovulation Test nie będą fałszować wieczorami. Jutro wyjeżdżam i wracam w niedzielę, pewnie wtedy Ciebie owulka zaskoczy więc liczę na smski :-) Na Twoim wykresie widać spadek a potem lekki wzrost - zawsze tak masz przed owulką (spadek od wzrostu estrogenu i wzrost od przedowulacyjnego wzrostu progesteronu) więc liczę na to, że pik będzie np. jutro, w każdym razie kolejne serducho będzie już raczej finałowe :-) Nie usuwaj może miniaturki FF z sygnaturki jeszcze? Jest taka kompaktowa, dużo miejsca nie zajmuje :-D Powiem Ci szczerze, że w ogóle nie patrzę na Twoje wykresy na OF a tylko na FF, teraz na FF i ENPR ;-) Akwa jest wciąż zafoliowane stretchem :-) ale nawet przez folię oczy cieszy, zrobię zdjęcie zafoliowanemu i wkleję :-). A co do tabelki to wrzucę ją na grupę jak tylko przegram dane ze starego dysku, muszę jeszcze Office zainstalować, postaram się dziś to zrobić.

małe liski, zapewne strach przed O+12 wynika z tego, że wiele dziewczyn nie potrafi wyłapać momentu owulacji. Wykres jest w porządku :tak:, widać spadającą tendencję tempek na skutek wzrostu estrogenu. Takie wahania są w porządku, hormony wyrzucane są impulsami. Miałaś objawy owulacji? Czy dzisiejsza tempka podskoczyła? Sprawdź w połowie FL porgesteron i estradiol a nie testosteron. Rewelacyjnie porównanie do misia koali hehehe, ja też mam w domu taka koalę :-D Co do Coli to pijesz Light ale bezkofeinową? Z Colą lepiej nie przesadzać bo to silny kwas i aby zneutralizować te kwasy, organizm wyciąga z kości m.in. wapń i magnez. Po Coli chce się pić prawdopodobnie dlatego, że do jej produkcji (tak czytałam) używana jest woda destylowana, co niestety nie jest zdrowe dla naszego organizmu.

kate
, dobrze, że już lepiej. Nie załapałam się niestety na fotkę, podeślesz na PW? :-)

zakręcona, nie dziwię się, że już Ciebie skręca czy to dziewczynka czy chłopczyk, to już 16 tydzień leci :-) Luki w pamięci to norma w ciąży, bez urazy oczywiście ale mózg gorzej w ciąży pracuje bo jest słabiej dotleniony i stąd charakterystyczne jest m.in. zapominanie :-)

Roszpunka, jak najbardziej może być 2 dc. Testów owulacyjnych nie należy robić z pierwszego porannego moczu, zaleca się przed testem nie pić 2 godziny.

iweet, to musi być Cola Light i bezkofeinowa, cukier i kofeina nie są wskazane ....tak samo picie Coli (jakiejkolwiek) w zbyt dużej ilości. Na razie na naszym forum przy spełnieniu minimum 5 czynników jest skuteczność 100% :-)

Elle, kciuki zaciśnięte! :-) W ciąży testy owulacyjne zabarwiają się mega pozytywnie.

Niestety pisałam w mega pośpiechu, może kiedyś będzie mi dane pogadać z Wami na spokojnie przy kawusi ;-)

Hej he. Dziewczynki

My odpoczywamy po grillu naf jeziorem :-)

Piranhu mnie juz mega skreca ;-) nie wiem czy doczytalas ale na piątek 9 majs chce umowic sie do innego gina Myslisz ze juz będzie ladnie widac? A pamietasz moze czu Ewelin robila badania hormonów itp?

Milego wyjaxdu i oby udalo Ci sie troszke odpoczac

zakręcona, będzie już na pewno bardzo dobrze widać płeć (już bez konieczności określania kąta nachylenia nuba ;-)), będę mocno trzymać kciuki :-) Na grupę zamkniętą wrzuciłam tabelę, poprawiajcie błędy jeśli znajdziecie. Mi się wydaje, że Ewelin nie sprawdzała hormonów ale jeśli się mylę to poprawcie mnie :-)

Zakreciu juz nie moge się doczekać tych wizyt Twoich :) Mam nadzieje ze mała się wreszcie pokaże :) Udanego odpoczynku

Wam kobietki tez miłego i udanego odpoczynku :) Ja dzis caly dzien taka zmęczona jakbym nie wiem co robiła, od południa mnie na spanie zbiera wiec dzis pewnie wczesniej przywitam sie z poduszką :)

przeczytałam już sporo wpisów z 2011 roku i doczytałam że Piranha odradzała feminelle vagi c bo może wybić calkowicie plemniczki. A ja w styczniu i kwietniu (bo w kalendarzu chińskim wtedy wychodziła mi dziewczynka) właśnie ją używałam tuż przed staraniami. dObrze że to doczytałam bo tak mogłabym się starać nie wiadomo ile. Kupie w takim razie ten Sylk. A tak w ogóle to w jakiej ilości się go stosuje? I czy tylko przed staraniami czy cały cykl?
edit: Już doczytałam że małą ilości aż do owulacji :)

zakrecona
przyznam szczerze że również jestem ciekawa czy Ci się udało i trzymam kciuki, bo każda z Was której się udało zaplanować płeć wg porad z tego forum to duża nadzieja dla nas starających się :-)

Ostatnia edycja:
Zakreciu
mnie juz tez skreca z powodu Twojej niewiedzy :-)
kciuki za mala zakrecie :-)

reklama
Piranju
dzieki za tabelke :-)

jak patrzymy na faze ksiezyca ?
Bo u mnie bylo tak

owu 24.3, -6 dni przed nowiu
ksiezyc w znaku zenskim

dzieki
:happy2:

Do góry