reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam dziewczyny.
Chciałabym do Was dołączyć. Mam już synka i od jakiegoś czasu myślimy z mężem o drugim dziecku. Marzy nam się córeczka. Próbowaliśmy w kwietniu bo wg. tablic chińskich wtedy wychodziła nam dziewczynka ale się nie udało, a teraz dopiero wychodzi nam w marcu :(. Postanowiłam olać tablice i przygotować się inaczej. Do tej pory brałam wit c i podczas starań aplikowałam feminella vagi c, no i oczywiście jak test owulacyjny pozytywny to STOP. Myślę jednak że to trochę mało. Podczytywałam forum, ale jest tego strasznie dużo i nie wiem czy wszystkie te informację są zebrane w jednym miejscu, bo nie ukrywam że zanim to wszystko przeczytam to się zejdzie,a ja już chciałabym wprowadzić dietę i suplementy. jak uważacie, jakbym wprowadziła dietę maj, czerwiec to od lipca moglibyśmy się już starać?

Mam jeszcze pytanie czy któraś z Was wysyła zapytanie o prognozę płci ze strony Formularz ? Mi się z pierwszym dzieckiem zgodziło, a wczoraj dostałam prognozę na drugie i CHŁOPAK :/ Troszkę mnie to zdołowało, ale nie wiem czy w to wierzyć. Czy komuś się to nie sprawdziło?

reklama
aaaaa i bym zapomniala aljul w przyszlym tygodniu ukwiecam swoj balkon :D pojawily sie juz ladne pelargonie i sufrinie wiszace wiec do dziela :-) a tuje dokupilam jeszcze jedna, sa trzy, posadzone juz i potraktowane odzywka dla krzewow iglastych :-)

Lece ogarnac chalupe :tak:

hej,

iweet84
ja robilam ten formularz i wyszladruga dziewczynka a urodzilam synka. pewnie dlatego ze ingerowalam w diete i ph itd, bez kombinowania pewnie bylaby dziewczynka jak u wiekszosci mojej rodziny.

Cześć dziewczynki,

Iweet witaj :)! prócz zakwaszania - stosowania środków dopochwowych które obniżają nam ph do bardziej dziewczynkowego czyli 4-4,5 ph - warto przejść na dietę dziewczynkową i łykać dodatkowo suplementy by zwiększyć poziom Ca i Mg. Na internecie można trafić na różne badania, jedne potwierdzają teorie Shettlesa inne zupełnie przeczą jego założeniem. Obecnie mówi się o tym, że plemniki x i y żyją tak samo długo, ale poruszają się w inny sposób. Ja wierzę mocno w dietę, wierzę, że dieta zwiększa lub obniża prawdopodobieństwo poczęcia dziecka danej płci. To jest badanie które potwierdza działanie diety. Dołączenie do tego metody Shettlesa dało badanym kobietom aż 80% szans na urodzenie dziewczynki http://www.rbmojournal.com/article/S1472-6483(10)00549-3/fulltext

A jeśli chodzi o formularz - pierwszy raz go widzę - i mam wrażenie że jest to jakaś wielka ściema :) rozumiem kalkulatory które obliczają dni płodne, czy datę porodu, a tutaj trzeba wpisać miejscowość...no nie wiem, ostrożnie dziewczyny, ja z dystansem do takich rzeczy podchodzę, bo od razu wydaje mi się, że ktoś chce skraść jak najwięcej moich danych :)

Witam was :-):-)

dzisiaj niestety bez sloneczka,ale na weekend ma byc ladnie a to najwazniejsze. Wczoraj dostalam wyniki badan co mi robila tak tylko dla sprawdzenia nowa lekarka i nawet nie wiedzialam ze porobi mi takie szczegolowe;-)
na dzien dzisiejszy wiem ze napewno Wapn mi spad do poprzedniego wyniku bo teraz mama 2.41 a normy sa (2,20-2,65), a bylo 2,43 przy normach ( 2,15-2,50) :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: witamina D tez jest dobra i wynik TSH znacznie sie podniosl 3,39 ( 0,27-4,20) hura!!:-)
Reszte bede sprawdzac okolo12.05 w PL

Nusia trzymam kcuki za wysylane CV i mam nadzieje ze szybciutko znajdziesz nowa i lepsza prace, a przedewszytskim szefowa ktora docenia prace pracownika!;-)
Jak chcesz mozesz mnie tak niesmialo wpisac juz na starczki.... w tym miesiacu pierwsze podejscie...

Oczy niebieskie haha to tak jak i u nas w rodzinie... sam babiniec... ale okazalo sie przed paroma tygodniami ze moja siostra jest w ciazy i bedzie miala chlopczyka jako jedyna od wiekow.... moze i mi sie uda:sorry2:

Iweet witaj!! mysle ze jka bys trzymala rygorystycznie ditey i brala suplementy przez 6-12 tyg to powinno juz sie cos ruszyc w organizmie

Dzięki za pamięć dziewczyny
Jest krwawienie , lekkie ale jest więc lipa
Mąż pojechał po wyniki

Oki w załączniku wyniki z 9 dc po owu gdzie 6 dc po owu była kredka na teście słabiutka ale była
Na wynikach HCG jest 2 ml a wcześniejsze moje HCG były poniżej 1

Nie pisałam o testach bo niebędę nimi zawracać nikomu głowy

Ostatnia edycja:
dietę dziewczynkową mniej więcej znam (ale przyznam szczerze że będzie ciężko), myślałam że uda się samymi suplementami zakwasić. Czyli wystarczy tylko wit.C, magnez i wapń? Czytałam że wapń to ma być w postaci cytrynianu wapnia, gdzie coś takiego kupić, bo w aptece nie mieli? Jeszcze mam pytanie, czy mężczyzna też powinien mieć jakąś dietę? I czy coś konkretnego robić żeby wybić męskie plemniki? :) Strasznie się napaliłam. Przy pierwszym synku nie planowaliśmy, po prostu chciałam szybko zajść (udało się w 4 cyklu), ponieważ mam endometriozę i lekarz po laparoskopii kazał szybciutko w ciąże zachodzić, Wczoraj byłam u gina, endo narazie nie wróciła, ale również usłyszałam żeby teraz szybko o drugie się starać bo nie ma pewności czy nie wróci, tym bardziej że pojawiają się już powoli dolegliwości. Chciałabym jednak się choć trochę do tego przygotować i myślę że te 2 miesiące jeszcze odpuścimy ze staraniami i chcemy działać od lipca. A jeszcze pytanie o tą feminelle vagi c, ja ją aplikowałam tuż przed stosunkiem, czy to nie spowodowało wybicie wszystkich plemniczków, czy nie trzeba jakiegoś odstępu zachować?

ImageUploadedByForum BabyBoom1398848451.014687.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1398848467.888851.jpg

Piraniu
Pomóż zerknij na wyniki
Widać że progesteron jest mega niski jak na 2 fazę co potwierdzały tempki i Ty a estriadol ta reszta?

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1398848451.014687.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1398848451.014687.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 38
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1398848467.888851.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1398848467.888851.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 43
Airfix też wczoraj sprawdzałam maski WAX na Allegro - kupowałam je wieki temu i jacyś inni producenci się pojawili, ale ja chyba zostanę przy starej wersji Wax z HENNA czy tez może są lepsze z innej firmy?

Nuuusiu powiem Ci że strasznej ochoty mi narobiłaś na te kwiatki na balkonie i już rozmawiałam z M o zasadzeniu kilku na balkonie - mam dosyć spory balkon i mieści się na nim ok 8 dużych doniczek ale my chyba zagospodarujemy tylko połowę z nich

iweet84 moim zdaniem nie warto wierzyć w różnego rodzaju testy, wróżby itp co do planowania płci dziecka - u mnie te metody się nie sprawdziły

reklama
Do góry