reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

małe liski ja myślałam u siebie o takich:
petunia zwisająca - różna kolorystyka

werbena zwisająca

"złoty deszcz"

i fuksja

a resztę muszę pooglądać w sklepie - jak znajdę coś ciekawego to dam znać

reklama
Marchew ok dziekuje,wiem ze ktoras ze staraczek chlopczykowych po owu odlozyla suplementy i brala tylko folik...
ja wiem ze moj luby nie wytrzyma dluzej na tej diecie... takze wiem ze pozniej z miesiaca na miesiac bedzie z mezem coraz ciezej...

Nusia dziekuje!! Ale nas sie troche na maj pozbieralo... ale pewnie nie jedna sie z was nie doczeka @ jestem tego pewna!!!
Wkoncu dobra passa sie zaczela:tak::tak::tak::tak:

Ciezaroweczki przesylajcie nam ciazowe fluidki :tak::tak::tak:

male _liski , Roszpunka ja tez zastanawiam sie nad strategia codzien od skonczenia @ .. jeszcze mam troche czasu wiec poszperam w necie, czy lepiej zrobic wstrzemiezliwosc 12dni i wtedy starac sie do pozytywnego testu, czy codzien od @.. pewnie ile osob tyle opini :) Choc skoro codzienne starania oslabiaja bardzo plemniki i dluga wstrzemiezliwosc tez -to czy to nie na jedno wychodzi? Tyle ze nie trzeba codzien zbijac tego PH po staraniach, co jest mega stresujace :) Pomyślimy

aljul Ja mam ten Wax HENNA TREATMENT WAX aż 480g ODŻYWKA WAX (4159718134) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. akcja oczywiscie przykladowa, ja patrze na ceny gdzie taniej. Wiem ze w Anglii ta odzywka jest w sklepach " wszystko po 1 funt " za 1 funta :) Ja od nakladania tej odzywki korzystam podwojnie - paznokcie mam bardzo dlugie, a nigdy nie mialam, nigdy sie nie zdarzalo zebym musiala obcinac z dlugosci, bo ledwo odrosly a juz byly rozdwojone, a teraz bez lakieru do paznokci moge chodzic, myc naczynia, plewic w ogrodku. Wierze ze to dzieki tej odzywce :) Mi oprocz wlosow znow zaczynaja wypadac rzęsy :( Mam tak co jakis czas... wszystko przez tarczyce .

iweet Witaj :) Pierwszy raz widze ten formularz. I zastanawiam sie na czym to polega.. co ma do tego plec pierwszego dziecka...hmm A jeszcze aby okreslic plec dziecka pierwszego trzeba miec nie rozregulowany zegar biologiczny :tak: niby choroby, tabl. antykoncepcyjne wplywaja na to.... to skad my mamy wiedziec czy nam sie rozregulowal czy nie ? :-D Ja zaczynam starania o corcie w sierpniu, wiec łykam suplementy juz, diete tez jako taka trzymam :) Ph to mam obnizone juz dawno, a teraz jeszcze spadlo. Teraz trzeba myslec nad strategia.

Dzis sie przezucilam na Coca Cole light i slodzik ;)

Vivienka Wynik ładny, czyli nie ma juz nadczynności tarczycy :) Ale mnie by na Twoim miejscu zalezalo aby ten wynik byl w przedziale 1-2, tyle glownie trzeba najlepiej mieć zachodząc w ciąże. ja teraz tez mialam powyzej 3 i zwiekszyl mi endo dawke Letroxu aby spadlo jeszcze do przedzialu 1-2

Airfix dziękuję, też obieram taką strategię do szukania rzeczy na Allegro:tak:i zgadzam się z Tobą co do wyniku TSH w przedziale 1-2 - sama wtedy dostałam zielone światło od endo na starania się o dziecko:tak:

Airfix, aljul teraz wynik mi soczyl do ponad 3 ale ja narazie w tej sprawie nie będę nic robic.Wychodze narazie do wniosku ze to jeszcze po ciazy rak mi wszystko skacze. 6tyg temu m i alam strasznie niskie wyniki a teraz sa jeszcze w normie. Na dzień dzisiejszy m am nadzieje ze samo sie to ureguluje :-)

Dzień dobry Kochane

iweet witaj!

Nusia, trzymam kciuki za wysylanie cv, wiadomo, jest ciężej jeśli chodzi o nową pracę i umowę o pracę, bo pracodawcy wolą śmieciówki, ale nie jest to tez niemożliwe :)

aljul ja jeszcze używalam maski biovax, to jest chyba l'biotica, też się dobrze sprawowała.
ale śliczne te fuksje, muszę pomyślec czy nie dokupić ich do moich zielenin na balkonie :)

Matik, sciskam mocno

a u nas piękna pogoda, w centrum zapowiadają, że tylko w piątek ma padać, tylko że jakoś majowkowo nie będziemy odpoczywać

czytam was caly czas. Nie wiedziałam że oprócz diety i suplementów trzeba jeszcze robić badania, czyli nie ma pewności że mimo diety zakwaszę sobie organizm, tak? A jeszcze mam pytanie, czemu robicie badania na hormony? Czy to też jest związane jakąs z planowanie płci, czy ogólnie z zajściem w ciąże. Oj chyba muszę której nocki przysiąść i przeczytać porządnie ten wątek, bo w ciągu dnia z moim małym szkrabem to nie ma szans (teraz na szczęście śpi).

liluś kochana a Wy kiedy ruszacie do boju ???? :happy2: brakuje mi tu Ciebie czesciej !!!

vivienka kochana ja wierze ze niejedna z Nas doczeka sie dwoch krech, co do mnie to wiadomo jak jest wiec nie licze na zbyt wiele ale trzymaj za mnie mocne kciukaski ! :tak:

matik rzeczywicie krecha jest widoczna....ja nie wiem, ale wydaje mi sie, ze powinnas sie porzadnie zdiagnozowac, bo takie comiesieczne sytuacje nie sa zdrowe dla Ciebie kurcze :zawstydzona/y:

reklama
Vivi
specjalnie dla Ciebie i dla innych staraczek fluidki &&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

matik
kurcze.... :crazy: Dziewczynki ja to jeszcze raz tutaj napisze, mi gin powiedzial, ze w mojej sytuacji, czyli. 3 poronienia w tym 2 ciaze biochem, powinnam od razu od 1 dpo brac zastrzyki Clexane, bo to moze byc przyczyna poronien, ze robia sie mikrozakrzepy w naczynkach i plod umiera...... Matik musisz znalezc jakiegos dobrego gina, tak jak mi sie to udalo........

nuska
na smieciowej niewiele zdzialasz chyba....

roszpunka
a co masz w robocie? Sajgon?

Do góry