reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kate zdrowia! obyś szybko zapomniała o tych problemach i dzięki temu - żebyś szybko rozpoczęła starania o córcie :)

Zakręcona ale fajnie że potrafisz znaleźć fajne rzeczy w ciuchlandach - ja też lubię chodzić do takich sklepów, ale mam taki sam problem jak dziewczyny - wracam z takich zakupów z pustymi rękami :)

Justi a może chciałabyś spróbować diety niełączenia - zapewnia ona też podobno niższy poziom cukru we krwi a oto nam chodzi przy staraniach dziewczynkowych. Jeśli kurczak pieczony - to z groszkiem, fasolką, ogórkiem. Jeśli twarożek to sam, albo plus jajko gotowane, ogórek. Kanapka - z masłem i z ogórkiem...Justi zaczynamy starania w tym samym czasie - rzeczywiście dla nas to już ostatni dzwonek :)

Czyli jaką colę pijemy ;)? ze względu na aspartam - cole light tak? Miałam tą samą zagwozdkę - i raz kupowałam sobie colę zero, drugi raz - light :)

Nusia
super pomysł, żeby rozglądać się tez za inną robotą. Patrzę na twój wykres, masz teraz spadek temp plus mówisz druga krecha ciemnieje - widać, że owulka już za chwile - kciuki, niech się wszystko ładnie unormuje!

Pirahniu wiem, co to znaczy, kiedy dzieci zajmują 100% naszego czasu - może takie dni teraz mają, że potrzebują mamy non stop, a za chwilę dadzą ci trochę oddechu.

Boję się właśnie trochę Dukana, chociaż mnie kusi ta dieta - ja już zauważyłam u siebie zmiany, po codziennym zakwaszaniu - jestem bardziej śpiąca, zmęczona, bez sił, energii plus cera zrobiła się taka szara, sucha, włosy też teraz mam marne...Ograniczę węglowodany, szczególnie w cyklu w którym zaczniemy starania, ale skupię się na diecie dziewczynkowej, nie będę łączyła węglowodanów z białkami, jem późno śniadania i to zawsze zaczynam od samego nabiału...do listy produktów Tamary dorzucę jednak warzywa które proponuje Wójcik (chociaż raz w tygodniu...bo jakoś boje się, że zupełnie zaniedbam się i jeszcze będzie problem w ogóle z zajściem i utrzymaniem ciąży) - z grubsza to będą chyba wszystkie zielone warzywa (brokuły, szczypiorek, sałata....).

reklama
Aljul tak dostali się:) chociaż nie mieliśmy jakoś bardzo mało punktów, to mimo wszystko nie mogę uwierzyć :) byłam przekonana że będziemy się odwoływać po kilka razy i nie wiadomo jaki będzie tego efekt

właśnie dzwonił do mnie m. - zapomniał powiedzieć, że dziś śniło mu się, że mamy córcie - małą dziewczynkę, takiego ledwo powitego niemowlaka :) piękny sen ;))
u nas jak widać przygotowania pełną parą - bo skoro m. śni się dziewczynka, to znaczy że też trochę o tym myśli. Zresztą nie daje mu zapomnieć - codziennie mail albo sms "piłeś już dziś colę?" "a suplementy, a korzeń lukrecji bierzesz?" :)

jak w ogóle wasi mężowie/partnerzy podchodzą do tych naszych wszystkich zaleceń/nakazów, do przygotowań :)? Chętnie czy mniej chętnie łykają suplementy...? Mój na początku był sceptyczny, nawet bardzo, szczerze mówiąc myślałam, że raczej sama będę np. łykała tabletki, ale wciągnął się teraz w te nasze przygotowania - i nawet pamięta prawie o wszystkich zaleceniach :)

małe liski to faktycznie miła niespodzianka:tak: z tym przedszkolem
mojego M też zapewne ciężko będzie przekonać do czegokolwiek wapno odpada z racji kamieni, żurawinę suszoną dorzucam do sałatek żeby go oswoić ze smakiem, z dietą będzie kiepsko, cola z pewnością mu się spodoba gdyż do tej pory miał na nią zakaz;-), na plus u nas jest to że jest zawodowym kierowcą i teoretycznie powinniśmy mieć córki;-) - jestem pełna obaw dlatego chyba potrzebuję więcej czasu (ewelin pisała że zajęło jej to około 2 lat) i boję się że jak go w to wkręcę i nie wyjdzie to winą za niepowodzenie obarczę siebie bo M na to patrzy trochę z przymrużeniem oka za to ja w to wierzę że jeśli się postaram to wielkie prawdopodobieństwo że się uda:-)

Aljul myślałam że mniej więcej w tym samym czasie będziemy się starały - przesuwacie trochę starania? o ile miesięcy? Masz rację - mi też się wydaje, że im dłużej codziennie je się nabiał: mleko, jego wszystkie przetwory (nawet 1 szklanka mleka dziennie), przy normalnej po prostu zdrowej diecie, to jest jeszcze większe prawdopodobieństwo córci

małe liski fajnie by było żebyśmy starały się w tym samym czasie, ale ja chyba będę próbowała na sierpień/wrzesień odłożyć jeśli dobrze pójdzie choć dobry czas na dziewczynkę to lato w czasie nowiu i po nim:-). 1 synka urodziłam jesienią i to nie był dla mnie dobry czas, 2 latem i jak dla mnie rewelacja. Poza tym muszę troszkę wzmocnić włosy i swój kręgosłup bo coś mnie pobolewa ostatnio:tak: i do tego nogi od niego drętwieją - myślę że to efekt mojej ostatniej ciąży i aż się boję żeby to dziecko też nie urosło do takich rozmiarów choć lekarz mnie przed tym ostrzegał:tak: ale jak na razie nie przestaję marzyć o córci więc z pewnością muszę dla siebie i dla M spróbować:tak:

Rozglądałam się ostatnio za tymi tabletkami do włosów które mi poleciałaś i mam zamiar je kupić skoro są skuteczne i dokupię szampon z czarnej rzepy o którym pisała Nuusia

Ostatnia edycja:
aljul ja tez starania sierpien/wrzesien to bedziemy razem :)

male liski co do suplementow ktore lyka moj W. to jak najbardziej wszystkiego sie słucha, sam reke wyciaga po suplementy, baa nawet sie upomina jak mu za malo dam wow, bo odrzucilam mu wit b6 i kwas foliowy. Z tym ze widze juz ze jemu to nie sluzy za bardzo..tzn za malo potasu :( I nie wiem jak to rozwiazac... ewidentnie ja i On mamy objawy niedoboru potasu, miedzy innymi problemy z sercem, z tym ze ja jakos to przeboleje, ale On chodzi do pracy fizycznej i bierze leki na nadcisnienie, jakies moczopedne ktore potas i sod wyplukuja i cos na serce jeszcze co obniza cisnienie. Ze wzgledu na nadcisnienie nie moge mu kupic korzenia lukrecji na obnizenie testosteronu, wiec zostaje mieta o ile ona cos da. Ja tez dostalam juz lek od kardiologa na zwolnienie akcji serca , a szczerze nawet nie popatrzyl na wynik potasu....choc czuje ze teraz jest jeszcze nizszy niz byl

aljul na włosy polecam Ci jeszcze maske Wax ale na allegro-bo jest wieksza i tansza, tylko wersja do wlosow wypadajacych, nie zadna tam do jasnych czy ciemnych. Ja tym ratuje wlosy zawsze, a wylatuja garsciami :( Merz Special tez łykalam, dosc dobre to.

A czy mozliwe ze z powodu niskiego PH odczuwam pieczenie? czuje sie jakbym miala infekcje ( cos takiego mialam pol roku temu po dlugim zakwaszaniu, suplementach, nawet podmycie plynem o niskem PH dawalo odczucie pieczenia ) , a zmierzylam PH a ja mam 4,3

Airfix mój m. ma też prawdopodobnie niższy poziom potasu - ostatnio właśnie skarży się, że mu mięśnie skaczą.
Wydaje mi się, że to przy wyższym ph łapiemy infekcje, ale jeśli mówisz, że miałaś podobną sytuację kiedyś też przy niskim ph, to może rzeczywiście coś na rzeczy jest. Spróbuj może na razie zaaplikować sobie lactovaginal albo coś podobnego z pałeczkami kwasu mlekowego

Ana kochana powiedz mi czy Ty te testy ciążowe z niebieską końcówką kupowałaś na allegro czy normalnie w aptece?

reklama
Do góry