reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam kochana
dziekuje wszystkim za kciuki i za gratulacje. Wczoraj jak widzialam, jak bije serduszko lzy mialam w oczach :-)
dziekuje Wam za wsparcie

airfix,
nie wiem co Ci odpowiedziec, bo jestem rozwalona Twoim pytaniem..... Wiec odpowiem Ci brutalnie, tak jak dla mnie brutalne bylo Twoje pytanie-

airfix nie byloby Ci smutno gdyby umieralo Twoje dziecko?

Sorry za te bezposredniosc, ale tak wlasnie zrozumialam Twoje pytanie, moze jestem przewrazliwiona, moze to hormony.....

reklama
Witam was kobietki :-):-)
Dzisiaj znowu z bolem brzucha jak na @ ale francy dalej nie widac:baffled: ale to i dobrze wkoncu dzis dopiero 10 dzien od owu takze do prawidlowej dlugosci brakuja jeszcze dwa dni:-D

Airfix a masz jaks konkretna stronke zeby jonasa sprawdzic? Bo ja zam twojaplodnosc.pl
A co do ksiezyca i znakow to zladowalam sobie na komorke zakldke

Piranho dziekuje.A powiedz kochana mozna juz cos odczytac z tych moich dwoch wykresow?Chodzi o hormonki czy cos sie dzieje?
Czy to normalne ze brzuch mnie boli jak na @ od dwoch dni a @ nie widac?Na 100% nie jestem w ciazy bo sie zabezpieczalismy.
Pierwszy cykl suplementy dopiero od owu bralam

Drugi cykl

Justi powiem ci ze jeszcze przed miesiacem bylam zielona jak sie bada szyjke…ale mi bardzo pomogl ten artykol bo dzieki niemu wiedzialam czego szukac :-D:-D
Budowa automatyczego termometru owulacyjnego ATOs

Justi to juz staranka duzymi ktokami sie zblizaja.;-)

Roszpunka allllllle mi slinka cieknie na widok takiego serka mmmmmm:rofl2::rofl2:

Nusia pewnie ze bede i ja kciuki trzymac, nie tylko kciuki bede zaciskac. Wszytsko co sie da .:-D

Witajcie :-)

Nie odzywam się coś ostatnio bo pochłonął mnie teraz do reszty ogród, sadze, kosze planuje.Energia wróciła mi całkowicie i korzystam :tak: Wczoraj skosiłam cały ogród ponad 1tyś metrów i jakoś nie byłam specjalnie zmęczona. Czekam teraz na M aż mi trochę przekopie bo znów przywlokłam z targu trochę krzaków ;-)

Kirra - suuuuuuper wieści kochana, nudnej ciąży i odpoczywaj jak najwięcej !!!

Zakręcona - suuuper że wszystko w porządku i życzę wymarzonej córeczki, szkoda że żadnej fotki nie masz bo byśmy coś pozgadywały ;-)
Ilaczek - trzymam kciuki za staranka, jak będziesz miała chwile to opowiedz mi o relacjach między twoimi panienkami. Moja dwójeczka teraz się świetnie dogaduje całymi dniami bawią się lalkami, latają po ogrodzie z wózkami i nie mogą sie doczekać siostry, ale ciekawa jednak jestem jak to w praktyce będzie, jak to u Ciebie wygląda bawią się razem fajnie, jak sie dogadują ?

W ogóle te moje łobuziary są kochane bardzo i lubią mi pomagać w domu, wręcz się sprzeczają która ma mi pomagać. Już już od jakiegoś czasu mają swoje dyżury w pakowaniu i rozpakowywaniu zmywarki oraz przy wieszaniu prania, młodszej pomagam trochę bo już troche naczyń mi wytłukła :-D ale widzę, że sprawia im to dużo frajdy a ja mam pomoc.

Widzę, że doszedł Wam jakiś kolejny suplement DHEA, może to jest klucz do chłopaczka ? A ten napój żelatynowy to jak się pije tak jak napój 7 razy dziennie? bo jeśli dodać do tego wodę z cytryną, herbatę zieloną to jak tu testy owulacyjne robić przy takiej ilości płynów?

Może u mnie niski testosteron i estrogen mógł spowodować, że jednak dziewuszka mieszka u mnie w brzuchu bo co do ponad rocznej diety, ph i suplementów to nie mam do siebie zastrzeżeń, zrobiłam wszystko co mogłam. Moje grzechy to raz na ok 3 tyg plasterek sera topionego w plasterkach (który ma jednak wiele sodu) bo bałam się, że mi w końcu zęby wylecą :-D i od czasu do czasu jakaś lampka czerwonego wina i chipsy. Reszta diety baaaardzo chłopaczkowa, ostatnie miesiące rygorystyczna.

Jedynie badań hormonów nie robiłam i M nie robił, więc pewnie to. Gdybyśmy mięli jednak jeszcze się strać o chłopaczka to na pewno bym takie badania zrobiła, choć ja jestem bardzo przejmowalska i pewnie bardzo by mnie te badania stresowały, a jak wiadomo stres nie jest pożądany bo jednak zakwasza.

Vivienka - trzymam kciuki za czerwcowe staranka, przy takich przygotowaniach musi być chłopaczek !!!

Dorcia - jak tam w pracy? Betka coraz niższa, super !!!

Afrix - jak możesz sprawdź jak u mnie jonas wygląda,bo nie wiem czy dobrze patrzę ? Owulacja była 21-22grudzień (najwyżej do połowy dnia), mnie wyszedł Lew czyli męski znak.

No nic lecę odebrać moje dziewczyny, do później :-)

Kiraa absolutnie nie chciałam Cię urazić, ani żeby zabrzmiało to jakoś brutalnie :( Przepraszam że spytałam jakoś tak że Cię to zabolało, ale chciałam po prostu znać Twoje nawet nie wiem jak to nazwać... czy czujesz takie pomieszanie radości z żalem ze jest jedno dzieciątko, nie chodziło mi o to żeby dobić Cię czy urazić, wiem tylko że być może i ja będe przechodzić przez coś takiego, bo staram się o to by powstało 2-3 pecherzyki i czy nie jest to za dużo jak na psychike matki która długo się stara o dziecko , czy może dać sobie spokoj i dalej probować z 1 pecherzykiem ( z ktorym sie nie udaje ) . Chodziło mi o Twoje wewnetrzne emocje, że jednak jest wielki wyczekiwany cud. Nie wiem nawet jak Ci to wytlumaczyc o co mi chodziło :( Więc po prostu dalej nie będę tłumaczyc ani pytać. Na ten moment Cię przepraszam

Vivienka jonasa sparwdzam tylko tylko tymi tablicami ktore podalam wyzej w linku

Vivienka Ja zaczynam starania dopiero w czerwcu z tego co widziałam to ty kochana zaczynasz przede mną :)
tylko mój entuzjazm jakby coraz mniejszy , bo mam mieszane uczucia jak to wszystko dobrze ogarnąć by zobaczyć dwie wymarzone dwie kreseczki, a później małą księżniczkę :-)

dziękuję za stronkę spróbuje w nastepnym cyklu ... bardzo obrazowo jest tam w niej wszystko pokazane :tak:momentami aż za hehehe

zrobiłam test owu. i wyszła bardzo wyraźna druga kreska. dziś 10dzień po owu. jak myślicie czy to nastraja pozytywnie??czy nic nie znaczy?

mamuskamimi tak wychodzi Lew czyli powinien byc chlopak :) od 20-tej z minutami 22.12 jest juz znak zenski, ale miejmy nadzieje ze do tej godziny to juz komoreczki sie polaczyly ;)

Ana kurcze nie znam sie tak na 100% ale jesli wyszla druga kreska ciemna to moze to oznaczac ciaze, wiem ze dziewczyny tak sprawdzaly

Arfix, spoko rozumien
napisze Ci tylko tyle, ze emocje ktore szargaja mna z tego powodu sa nie do opisania, dlatego nie jestem w stanie o tym z nikim rozmawiac..... Moge Ci powiedziec ze musze hamowac ciagly placz... To tak jakbys miala rownoczesnie narodziny i pogrzeb.... Moze glupie porownanie, ..... Przepraszam, ze moja wrazliwosc, jak kiedys dojde do siebie to powiem o tym, buziaki, narazie nie jestem w stanie

airfix odpowiadajac na Twoje pytanie , wiedzac jaki bedzie final sytuacji, przy moim wieku, strasznie niskiej rezerwie jajnikowej i tak postepowalabym tak jak zalecala PIRANJA!!!! Czyli TAK dla FEMARY !

Ostatnia edycja:
reklama
Ana87 ja się nie wypowiem, bo nigdy testów owu nie robiłam jako ciążowych:-)
Mamuśkamimi dziękuję, ale nie wiem jeszcze na 100%czy ten cykl będzie staraniowy. wolałabym poczekać na efakty DHEA, a one dopiero po kilku tygodniach są, a ja biorę drugi tydzień, a owu pewnie tuż tuż. do tego śluz płodny który się u mnie pojawia ma ph 4,5-5. szokozja jakaś. od kilku dni piję tylko samą wyciskaną cytrynę przez słomkę i wodę z cytryną, odstawiliśmy z mężem soki w kartonach, bo mimo, że podają, że są one bez cukru, to wyczytałam, że przechodząc proces pasteryzacji wytrącają się cukry proste z owoców, więc cukier;-)może te soki tak mi ph obniżyły? mięso też ograniczyłam do minimum. skupiam się na owocach i sałatkach i wędlinach.
sam stres też pewnie zakwasza. a ja stresowiec jestem;-)
dietę trzymamy dalej, suplementy dalej, zamówiłam wczoraj witaminę B-50 bo już się kończy.mężulo mój mówi, że odkąd zaczął brać DHEA to się nerwowy zrobił, więc chyba podnosi testosteron:)
szkoda, że Ty mamuśkomimi nie robiłaś hormonków. zestresowałaś nas trochę:) zawsze szuka się błędów starań jak się jednak nie uda zaplanować tak jak się chciało i jak ja bym teraz spróbowała i by się nie udało mieć chłopca to na pewno bym była winna tym hormonom;-) u Ciebie mogę się doszukać tylko tego, że wydaje mi się że 24 godziny po piku mogło być po prostu za późno. moja strategia działania jest inna, seksik zaraz po piku:-Dco do hormonów to nie wiem, na ile zwiększają szanse. a może po prostu tak musiało być.
pytasz o moje dziewczyny:-)moja Emilka kończy dzisiaj 9 lat, między nią a Zosią- 5 lat jest spora 4 letnia różnica wieku, Emilka jest o nią bardzo zazdrosna, i bardziej faworyzuje młodszą Kasię (3 latka). zawsze jak się bawią to odsuwa na bok Zosię.ale bywają chwilę, że zamykają się u niej w pokoju i Emilka uczy Zosię liczyć, pisać i fajnie się bawią. no ale Emi ma swój świat i koleżanki, a jeśli chodzi o jej pomoc to ma ciężki bałaganiarski charakter, leniwy, żeby coś zrobiła to trzeba walczyć:) natomiast Zosia z Kasią (różnica wieku 2 lata) fantastycznie się ze sobą bawią. są prawie równe wzrostowo:) Kasia dla sióstr swoich w ogień by skoczyła i lubi mi pomagać. sprząta zabawki, wyjmuje sztućce naczynia ze zmywarki, w garki też czesto zagląda i pomaga:) papuguje mnie w swoim zachowaniu. Zosia znowu mały slodziak, który potrafi się do wszystkich przymilić i tym sposobem na uśmiech ściąga do siebie wszystkich, wszyscy wszystko dla niej robią, tak sobie lekko żyje:) ale ja od niej wymagam tyle samo co od reszty:-D
jest fajnie. każda jest inna z charakteru. wyglądem to Emilka z Kasią są do siebie bardzo podobne i do mnie. Zosia jedyna do męża podobna.
no a teraz potrzeba nam braciszka dla siostrzyczek. więc musimy zrobić wszystko, żeby to marzenie spełnić, nigdzie nikt nas nie pogania, więc możemy poczekać do następnego cyklu.
Maran wczoraj na swoim forum matczynym:) 28dni poszalałam po wykresach swoich znajomych które mają jednego, dwóch chłopców i przewaga ich poczęć była po 20dc. też późno miały owulacje, więc czas owulacji chyba nie jest taki istotny. ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry