reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kiraa Tule Cię jeszcze raz bardzo mocno i przepraszam. Właśnie mi chodzilo o to co napisalas- sprzeczne emocje. Ja nie wiem czy bym dala rade to udzwignac i czy nie byloby to az tak silne ze wpływaloby to na zdrową, pieknie rozwijajac się ciąże-ktora przeciez bedzie i bedzie sie z czego cieszyc, czy nie skupilabym sie bardziej na tym czego nie mam. Rozumiem Cię bardzo i życzę Ci aby wszystko już dalej się ukladalo pieknie, pewnie zleci szybko i za pare miesiecy wstawisz nam zdjecie malego cudu :) Bo jak juz wczoraj napisalam- czas na tym forum biegnie jakos szybciej :) Marchew dopiero gratulowalismy synka, a tu juz będzie go witac na swiecie za chwilke :)

Ana87 wez no lec do apteki po test bo kurcze pousychamy z ciekawosci ;) ja to testy dwa razy dnia robilam hahah Mialabys pewnosc co i jak i wtedy lekarz, moze by od razu zrobil badania sprawdzil czy wszystko ok, czy nie trzeba jakichs wspomagaczy typu luteina czy duphaston. Ja bym nie ryzykowala z czekaniem na zrobienie testu skoro masz podejrzenia ze mozesz byc w ciazy, bo juz raz w ciazy bylas. Ana poki wczesniej sie bedzie wiedziec tym lepiej, bo moze faktycznie dzidzius bedzie potrzebowac wsparcia

reklama
Airfix ja byłam w podobnej sytuacji jak Kira - u mnie we wczesnej 2 ciżąży (jakiś 6-7 tydz) lekarz zauważył 2 zarodki - w 1 biło serduszko a w 2 nie (lekarz zapewniał że to serduszko może dopiero być widoczne za kilka dni bo nie musi się rozwijać w tym samym czasie) i początkowo jak to usłyszałam to zamarłam a w głowie kłębiło się 1000 myśli jak dam radę całe towarzystwo ogarnąć a z 2 strony coś mi podpowiadało że to raczej będzie 1 dzidzia i kiedy po kolejnym USG okazało się że miałam rację poczułam jednak żal że tak jest i że mógłby lekarz w tym momencie mieć rację. Do dnia dzisiejszego się zastanawiam czy gdyby ten zarodek się rozwinął byłby synkiem czy córeczką - i pewnie tak już zostanie. Nigdy nie planowałam 3 dzieci i zawsze chciałam mieć córkę dlatego USG zarówno w 1 jak i w 2 ciąży co do wyniku płci baaaardzo przeżyłam - jak widać niepotrzebnie bo moi chłopcy są naprawdę kochani a marzyć marzę nadal i czasami zadaję sobie pytanie Czy moje marzenie się spełni. Z drugiej strony wierzę w to że to co się dzieje w naszym życiu jest po coś więc widocznie tak ma być i może ktoś kiedyś wysłucha moich próśb:tak:....albo nie:-)

Hej kochane.
Ja tak na szybko bop z pracy. Nie moge zadlugo byc na forum wiec blagam napiszcie jeszcze raz jakie te badania w 3 dc bo nie mam czasu szukac a chcialabym poleciec do labolatorium. A tak odezwe sie wieczorkiem.
bede wdzieczna.

ania_g21 [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot] w 3 dniu cyklu zrob LH FSH estriadol , progesteron zrob 7 dni po owulacji, prolaktyne obojetnie kiedy ale naczczo, TSH obojetnie kiedy [/FONT]

ania_g21 a gdzie robisz w Olsztynie badania?
ja dzwoniłam na al. warszawską, mogą mi pobrać dzisiaj krew po południu i jeszcze dzisiaj wynik.

Tak w Olsztynie, a na warszawskiej gdzie? Bo ja na Jarotach pod nosem mam Medyk ale cena chyba 30 zl za badanie, a w Miejskim szpitalu podobno 20 zl.

Hej.
Aniag TSH koniecznie Zrób między 2 a 4 dniem cyklu.
Mam niedoczynność tarczycy i wiem że dzień cyklu przy tym badaniu ma znaczenie.
Pozdrawiam

aljul właśnie to mnie dręczy, że jak coś pujdzie nie tak to ja się zadręcze myśleniem co by było gdyby, ja strasznie wrazliwa jestem.... Też straciłam jedną ciąże ok 7-8tyg i do dziś mam przeczucie ze byla to dziewczynka... Wtedy jeszcze wierzylam w jakies chinskie kalendarze...i kazdy miesiac gdzie wypadala dziewczynka w ciaze nie zachodzilam, potem udalo sie po 6 miesiacach i znow zawód, a dopiero jeden miesiac byl-ze wypadal synek i jest synek :) I to mi tak utkwiło w pamięci, że wmawiam sobie ze ja corek miec widocznie nie moge. Oczywiscie za kazdym razem jak okres mi sie spoznia, a potem dostaje mocnego kwrawienia..wiem ze to samoistne poronienia...a ja znow sie zastanawiam-czy to byla córcia... Wiem po Twoim przypadku ze te kalendarze, tabele, wrozby z obraczki to bzdura, bo u Ciebie kompletnie sie nie sprawdziło, a jednak gdzies w swiadomosci chce spelnic jak najwiecej czynnikow zeby sie udalo

reklama
witam
mam strsa I jeszcze sie nie otrzasnełam... miałam dzis stłuczke wjechał mi w bok facet, jechałam sama wiec nikomu nic sie nie stało... nie zaleznie od tego kto zawinił to I tak wina byla by moja bo ja jazdze na niepełnych prawojazdach wiec powinnam jezdzic pod kontrolą kierowcy z 2 letnim starzem, ale wiedomo to nie mozliwe by zawsze ktos ze mna jezdzil... w kazdym razie uszkodiłam samochod I maz odwiózl go do mechanika... facet który we mnie wjechał starszy, jechal do szpitala do zony, stłucze miałam na skrzyzowaniu ja zjezdzamam w prawo o on z naprzciwka jechał prosto no I mnie instructor uczył, ze jak skrecam w prawo to moge wjechac na skrzyzowanie I jak sie na czerwone zmieni ja jako oststnia zjezdzam na czerwonym I tak zrobiłam, ale jak sie swiatło zmieniło I ja zaczełam zjezdzac on widocznie uznał ze zdazy na poznym pomaranczowym lub juz czerwonym, nie zakładał pewnie ze ja bede skrecac I we mnie wjechał... ehhhh gardy nie wezwał ani nic, zjechalismy na bok I wzial tylko nr telefonu bo mówil, ze sie spieszy do zony no I tyle... bylo to o 12stej a dalej mam stresa az mnie wsyzstko boli... Boze a nie dalej jak w ubiegłym roku 22 kwietnia mielismy wypadek na autostradzie... nie wiem boje sie jezdzic.... ludzie jezdza jak chca, nie zygnalizuja manewrów a ja nic zrobic nie moge nawet jak jade zgodnie z przepisami... Mąz poszedl do pracy na 15sta a ja czuje sie totalnie rozbita psychicznie...

Ilaczek jak Twoje testy owu? Czujesz juz jakas różnice po tym DHEA?

Ana mi w ciazy wychodziły test owulacyjne mocne, specjalnie sprawdzałam bo słyszałam, że w ciazy wychodzą I w moim przypadku to prawda :)

Do góry