reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Vivienka, a no widzisz, a ja już zwęszyłam ciążę. :-D To będę mocno trzymać kciuki od następnego cyklu. :tak:
Zakrętka, a to uparciuch.
Maran-atha, przykro mi. :-( Najważniejsze, że nic Tobie się nie stało! Ściskam mocno

reklama
Mamuśkamimi jakie krzaczki kupiłaś? Podeślij proszę jakieś nazwy:tak:

Airfix doskonale Cię rozumiem:tak:. Pewnie mamy podobną wrażliwość. Ja w chwili obecnej boję się najbardziej swojej reakcji jeśli się dowiem że to 3 synek (bo w chwili obecnej 3 facetów mam w domu i czasami ciężko mi ich ogarnąć) i mam wrażenie że jeśli spełnię wszystkie normy co do planowania córki to pewnie po raz kolejny los mnie doświadczy i będę miała synka:tak: - tak czuję, ale wolę się na to przygotować bo przy 2 synku nie byłam na to przygotowana:tak: i teraz mam żal o to do siebie. Ostatnio byłam u mojej koleżanki która ma 2 dziewczynki 4 m-czne bliźniaczki i mój synek tak czule opiekuje się 1 z nich (głaszcze, tuli, daje smoczka i cały czas koło niej leży, buja w bujaczku, pomaga usnąć - tak o nią dba że serce ściska) że cudem powstrzymuje się od płaczu i myślę sobie z jednej strony tak nie można a z drugiej że jak bym miała taką mała kruszynkę w domu to już nic więcej do szczęścia nie potrzebuję. Fajne jest to że nie tylko ja mam takie rozterki co do wyniku poznania płci i reakcji

Maran-atha dokładnie tak, ważne że nic nikomu się nie stało

Dziewczyny, choćbym chciała to nie dam rady przeczytać ponad 8000 stron :) .
A więc przez przypadek zaszłam w ciążę :laugh2:
Jest to conajmniej dziwne , gdyż w zeszłym miesiącu kochałam się jeden jedyny raz i wychodzi na to ,że było to w dniu owulacji lub dzień przed ;) Jak to jest z tym planowaniem płci? "Czego" mogę się spodziewać , cykle mam regularne 30dniowe,

Marta- myśle że masz 50-50% szans na chłopca i dziewczynke:) a używałaś jakichś suplementów? jak z dietą? jakie miałaś ph pochwy?

haha. Jeśli chodzi o dietę to nie zwracałam uwagi na to co jadłam, głównie ostre i słone rzeczy, zero słodyczy, mało nabiału.

Marantha masakra współczuję
Tak to jest że trzeba na drodze myśleć dosłownie za wszystkich bo pełno idiotów po niej jeździ

Aliul doskonale rozumiem Twoje rozterki też tak miałam i nawet wstyd się przyznać i bardzo tego żałuję ale jak miałam 2 poronienie w 3 miesiącu i okazało się że to chłopak to misłam ogromną ulgę oczywiście i tak ryczałam i cierpiałam a teraz jest mi to obojętne będę cieszyć się nawet chłopczykiem ale jak bym się dowiedziała, że to dziewczynka to na bank będę płakać :)

To moja pierwsza ciąża. Wszystko mi jedno czy chłopak czy dziewczynka, byle było zdrowe :-) Ale naczytałam się tych różnych głupot z planowaniem płci i w sumie... fajnie by było wiedzieć :-D

Martia czemu uwazasz ze to 'glupoty' ? :sorry2: Zapewniam Cie, ze planowanie plci nie ma nic wspolnego z glupotami, czego dowodem jest wiele dziewczyn na tym watku..:zawstydzona/y:

Airfix ciagle masz takie tempki ? matko moja...ja to tak nigdy nie mialam, choc w sumie co ja Ci moge powiedziec - nie wiem :X nie mierzylam nigdy w ciagu dnia, czasem wieczorem w II fazie cyklu, ale to wszystko.
Ja juz czekam niecierpliwie na wizytke lipcowa u endoktynologa, mam nadzieje, ze babeczka okaze sie tak fajna i madra przede wszystkim jak mowia.

Ana a na kiedy masz planowany @ ???? eeeeeee mi tu cos dzidzia pachnie :-) moze zaskoczy Was wczesniej niz myslisz- oby !! :*

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć wszystkim :-D

Kiraa
- ale się cieszę, że z ciążą wszystko w porządku :-)

Zakręcia - super wiadomość :-) oby tak dalej, a to że jest córeczka, to wszystkie już od dawna wiemy :-D

maran - zdrówka dla Ali :happy: ludzie faktycznie jeżdżą jak porażeni - ważne, że nikomu nic się nie stało ....

Oczy niebieskie - nie smuć się! Najważniejsza jesteś Ty dla synka, a nie Twój pokarm. Jesteś taką samą kochającą mamą - bez względu na to czy karmisz naturalnie czy też podajesz mu butelkę. Dla niego najważniejsza jest po prostu Twoja obecność :happy:

Piranha - odnalazłam swoje wyniki z poprzedniego cyklu. Elektrolity mam następujące: Sód : 140 (norma: 136 - 145), Potas: 4,0 (norma: 3,5 - 5,1 ), Wapń 1,28 ( norma: 1,12 - 1,32), Magnez: 2,22 (norma: 1,58 - 2,55), Żelazo : 76,8 (norma: 37 - 145). Czy te parametry są na dziewczynkę? Co powinnam poprawić? Mam też nowy wynik testosteronu: 1,1 nmol/l (norma: 0,22 -2,9) i 17-OH-progesteronu: 0,47 ng/ml (norma: 0,3 - 1,0).

Udanego popołudnia!

Do góry