reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
a odnosnie wróżb wszelakich to ja to biore z dystansem, obraczka mi wywrózyła 3 szt, róznych płci pki co mam 2 tej samej a miało byc naprzemienie ;) tylko nie wiem czy pierwsza babka póżniej chłop czy odwrotnie ;), chinskie mnie sie nie sprawdzają, ksiezyc w znaku żenskim sprawdził mi sie w obu moich babeczkach ;)

Oczy niebieskie...my mamy aparat ruchomy ( za free wszystko ) Na pierwszą wizytę czekałam dwa miesiące a później to już ustalała nam ortodontka kiedy mamy się zjawić. Z reguły jeździmy raz na trzy miesiące ( chyba że odcisk ...to po aparat jedziemy za tydzień )
Ostatni aparat musimy założyć przed ukończeniem przez młodą 12 rż .... i tak też ma zamiar zrobić Pani ortodontka...później wizyty już tylko płacę po 50 zł
A po jakimś czasie trzeba będzie prawdopodobnie dać stały i u nas to koszt 600-1200 za sztukę ( sam aparat bez wizyt )

Nuuśka
ten montowany na gipsie na zębach to jest taki "rozpychający" ząbki żeby zrobiło się miejsce dla jakiegoś zęba ( koleżanka Oliwii ma go) My mamy normalny ( plastik plus drut )
Jak chcesz to zrobię zdjęcia i poślę na FB ( na BB nie umiem !!! )
Jeśli chodzi o mojego synusia kociastego to jest duuużo lepiej . Nadal ma antybiotyk ( doustnie - rozkruszam i mieszam z masłem ) Po niedzieli jadę z nim do weta ( 30 km ) na krew ( morfologia,toxo,keratynina i mocznik) i mocz ogólny + posiew ( mam nadzieję że wypłaty mi nie braknie ???) Mam nadzieję że już nigdy nam się to paskudztwo nie wróci !!!
Moja Młoda jedzie na zieloną szkołę nad morze ...14 maja...a Twoja Olcia ???

Kiraa S
UPER !!! Cieszę się ogromnie !!! Pogłaskaj brzuszek od BB ciotki !!!

Marchew
coś mało się "odzywasz " ??? Buziaki dla Was !!!

Piranha
kochana jak się mają małe łobuziaki ???

Miłego wieczorku Panią życzę !!!

Male liski świeczki w zielarskim u mnie bo najdłużej sie palily bo te z netu szybko strasznie Jak będziesz chciała to daj znac to Ci kupie i wysle A olejki w kauflandzie albo w sklepach z upominkami Mialam jeszcze zel do mycia lawendowy Te swieczki sa z zwinietych płatów a nie z roztopionego wosku

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczynki!
Ja tak na króciutko, nie udało mi się Was doczytać ale:

Zakręcia, szkoda, że Malutka tak się na nas wypina :-D

Kira, megagratulacje!!!

Nuśka, napisz mi proszę w wolnej chwili jak działało na Ciebie Clo? Pamiętam, ze brałaś chyba jakąś maleńką dawkę a skutki...opłakane?
Słyszałam też, że lekarze przepisują go na krótką fazę lutealną.

Ostatnia edycja:
Kirra Moje gratulacje Kochana. Nawet nie wiesz jak ja sie bardzo ciesze:tak:
Zakrecona super ze babelek zdrowy. &&& nadal trzymam za to ze kropeczka to dziewczynka.
Pirania A ile te testy owu na nasze na ebay kosztuja? :sorry2: Sorki ale ja ciemna w tym temacie. Ja potrzebuje tez ale musze wiedziec jaka kasa.
A u mnie @ na całego. Jutro chciałabym zrobic badania , a te co nie musza byc naczczo to moge wieczorem zrobic?

reklama
Oczy niebieskie, bardzo mi przykro, że tak musisz cierpieć:-( Nie miej wyrzutów sumienia, jesteś wspaniałą mamą dla swoich dzieciaczków. Nawet jak nie będziesz karmić synka, to dasz mu to co najlepsze, całe serce. Niestety na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Mam nadzieję, że szybko skończy się ta męczarnia. Tulę :*
Z tego co wiem, to można karmić tylko z jednej piersi. Po jakimś czasie mleko przestaje się produkować w tej, którą nie karmisz. Znajoma tak miała. Może to jest jakaś nadzieja?

Airfix, z tej drugiej tabelki wynika, że odstęp 4,3,2 dni najczęściej daje dziewczynkę. O+12 niekoniecznie... Ciekawe... Będę się starać wstrzelić na 2-4 dni przed owu, choć u mnie to będzie trudne, bo nie mam pojęcia kiedy nadejdzie. A małeliski pisała na grupie, że 12dniowa wstrzemięźliwość spowalnia plemniki, czyli daje szanse na córę. Ale jak to zrobić, żeby wybrać ten jeden jedyny dzień staranek? :confused: Ale mam zagwozdkę...
Myślisz, że ten Jonas rzeczywiście może mieć wpływ? Ciekawe... A gdzie można sobie go obliczyć? Z tego co pamiętam, to z różnych źródeł wychodził różnie. Maran chyba kiedyś podawała taką niemiecką stronę. Ma któraś linki?
Marchew, gratuluję zdrowego Gabrysia:happy2:

Vivienka, hihi :-D Wysyłam ci trochę, napatrz się kochana ;-) pobrane.jpg

A ja właśnie marzyłam,żeby mieć pierwszą córeczkę, żeby opiekowała się młodszym braciszkiem. Znam taką dwójkę, i mała Hania mówi: mój słodki braciszek i go przytula. Słodko. Ale mi to nie było dane niestety...

Małeliski, ja ostatnio widziałam przeróżne olejki w rossmanie. Kupiłam nawet cytrynowy :tak:

Załączniki

• pobrane.jpg
    pobrane.jpg
    4,8 KB · Wyświetleń: 35
Do góry