Matik, dość niskie te tempki w FL ale nie zawsze niskie tempki oznaczają niski progesteron, trzymam mocno kciuki! Bardzo jestem ciekawa jaki będzie poziom Twojego progesteronu. A jakie inne badania robiłaś?
Airfix, ja chyba kliknęłam tamten link i aukcja była usunięta, może się babka pomyliła dając darmową wysyłkę ;-) Faktycznie na mega niesympatycznego sąsiada trafiłaś i spadło na Ciebie trochę problemów, zazwyczaj po lawinie pechów jest lawina szczęścia, równowaga w przyrodzie musi być.
Ana, termin @ powinnaś wyznaczyć dodając do dnia owulacji sztandarową długość fazy lutealnej. Trzymam mocno kciuki! Zarodek zagnieżdża się w 4-12 dpo, najczęściej w 7-10 dpo, podobno statystycznie najczęściej jest to 9 dpo i dokładnie w tym dniu zagnieździła się Kaja :-) Samo zagnieżdżenie to raczej kwestia dnia.
małe liski, włączaj lampę codziennie jak najczęściej :-)
Vivienka, FL powinna trwać minimum 12 dni. Bardzo ładny wykres, taki spadek to często wyrzut estrogenu w FL.
Kiraa, jeszcze raz kochana GRATULUJĘ z całych sił, nawet nie masz pojęcia jak się cieszę!!!
Nuuuśka, Femara nie jest gonadotropiną, to po prostu antyestrogenny lek, który swoim działaniem zmusza organizm do podniesienia FSH, jest jednak lepsza jak CLO. Gonadotropiny to czyste FSH albo FSH + LH i podawane są w zastrzyku, działają dużo lepiej jak tabletkowe "stymulatory" i często bajecznie działają na endometrium. Najtańszą gonadotropiną jest chyba Fostimon, cena za 1 ampułkę to około 70 zł, aplikuje się np. 3 ampułki w 3, 5 i 7 dc. Inne droższe gonadotropiny to np. Gonal F, Puregon, Menopur, Bravelle, jedne zawierają tylko FSH (jak np. Fostimon) a inne są mieszane i zawierają FSH + LH (np. Menopur).
zakręcona, zazwyczaj gdy na tym etapie lekarz jeszcze nie wie to jest dziewczynka ;-) A nie masz jakichś ujęć z USG? Zostawiłam dziś telefon u cioci, odzyskam go dopiero po godz. 22-ej. Właśnie doczytałam, że nie masz zdjęć, oby na kolejnym USG niunia była mniej wstydliwa, płeć będzie już widać wtedy jak na dłoni :-)
maran-atha, jejku, dużo zdrówka dla Alusi!
Oczy niebieskie, ja Kaję odstawiłam właśnie z powodu wiecznych zapaleń piersi (miałam ich 6, zawsze kończyły się mega bólem, rumieniem, gorączką 39 lub wyższą i antybiotykiem), czasem jest to siła wyższa, synuś musi mieć zdrową mamusię. Tak się zastanawiam - a czy przypadkiem nie jest możliwe zahamowanie laktacji z tylko jednej piersi?
Marchew, super wieści, cudne imię wybrałaś :-)
Więcej dzieci nie dały doczytać :-(, uciekam robić kolację.