reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kira, Zakrecia cieszę się że wizytę przebiegły pomyslnie i dzieciaczki zdrowe:-)
Ja mam w najblizszy poniedziałek po południu badanie polowkowe.
Trzymajcie kciuki.
Pozdrowienia i buziaki dla Was wszystkich:-)

reklama
Małeliski, napisałam pytanko do Ciebie na grupie w staraniach o dziewczynkę;-)

Airfix, ja sporo łez wylałam jak się dowiedziałam, że będzie chłopak. Kocham go i życie bym za niego oddała, ale przecież nie w tym rzecz. Niespełnione marzenie pozostaje.
Najgorsze jest to, że właśnie niektóre marzą o dziewczynce i absolutnie nie chcą chłopaka, i mają te dziewczynki, a inne nie spełniają tych marzeń:dry:
Pozostaje nam mieć nadzieję, że właśnie nam się uda. Trzeba spojrzeć na naszą tabelkę, ilu dziewczynom się udało stosując zasady. Nusia, jak będziesz miała chwilkę to możesz ją dodać ;-)

czesc kochane,
przyszlam sie wyplakac, najprawdopodobniej po moim karmieniu piersią.... jestem po wizycie u gin. w prawej piersi mam guzki wlelkosci moreli i temp. 37,7. guzki sie zrobily od poprzecinanych kanalikow podczas operacji wycinania włókniaka w 2009 r. teraz mleko sie produkuje i robi sie zastój, nie ma odpływu...nic co zrobie nie podziala....ani oklady ani masaze nic. dostalam juz recepte na bromergon. do pon mam jeszcze robic zimne oklady i przystawiac i odciagac. wyyyjeeeeeeeeeeeeetak mi zal mojego synka....pocieszcie chlip chlip

Oczy niebieskie Przytulam :( Skoro nie ma innego wyjścia to spróbuj znaleść jakies plusy karmienia sztucznego, wiem że to trudne w tej chwili do zaakceptowania dla Ciebie bo bardzo chcialas karmić piersią, ale też nie możesz cierpieć z powodu zastojów i gorączki. Kochasz synusia najbardziej na świecie i to mu wystarczy :)

Roszpunka i to mnie wlasnie męczy, to że dziewczyny spełniły jedne po 4 , inne po 5 czynnikow , a ja nie bede mogla tego spełnić. To jest na ten moment trudne dla mnie. Te które spełniły 4- 5 czynnikow maja upragnione dzieciaczki. A mi zostaje pilnowac diety, suplementow i ph...raptem 3 czynniki :( nie wiem czy na ten moment odstep od owulacji ma znaczenie jako kolejny czynnik, skoro obalono teorie.

Jakby ktoraś chciala to mam ksiazke Wójcika - Chłopiec czy dziewczynka w PDF, moge wyslac na maila, wiec jak ktoras chce to na priv podawac maila ;)

Daje Wam linka do statystyk na temat płci a odleglosci od owulacji O+12 Method ~ Success Statistics at Ingender.com i kolejne odleglosc w tył od owulacji czyli 5,4,3,2,1,0 dni przed owulacja Gender Selection Timing Intercourse and Ovulation at Ingender.com

Ostatnia edycja:
Oczy niebieskie nie denerwuj się, nie smuć się - najważniejsze to zdrowe dziecko zdrowa matka...wiem, że ci przykro, sama też musiałam nagle odstawić Małego od piersi, a tak bardzo bardzo chciałam go karmić dalej. Trzymaj się! Zobaczysz po pewnym czasie nie będzie to już takie ważne. Masz swój Skarb wymarzony przy sobie :) - spróbuj myśleć tylko o tym.

Zakręcia super, że wszystko z dzidzią ok - czekamy dalej na wieści o córci :)

Zaraz zerknę na prywatne forum...kurcze pochwaliłam się, tak się cieszyłam z niskiego ph, a tutaj dziś ph 7!!!! szok, nie wiem czemu...jedynie co dziś zmieniłam to łyknęłam kwas foliowy z innej firmy i zjadłam talerz krupniku bez soli. Wam też skacze ph czy utrzymuje się na jednym poziomie?

To ja też muszę zastosować się do diety Vivienki sprzed pierwszej ciąży :) Idę biegać, pa

ps. Airfix jeśli cię to pocieszy - nawet fazy księżyca nie sprawdzam i nie będę sprawdzała bo pewnie nie taka jak trzeba :), kalendarz chiński wróży mi chłopca, nie wiem czy uda mi się znacząco podnieść wapń (teraz mam niski poziom), hormony pewnie też przeciwko mnie ;)...

Ostatnia edycja:
Oczy niebieskie tulę mocno, chciałaś kochana karmić piersią, ale zdrówko ważne. To na pewno dla Ciebie ciężkie, ale myslę ze z czasem będzie lepiej, masz kochany malutki skarb przy sobie i staraj się w inny sposób mu to wynagradzać. Wszystko się poukłada zobaczysz !
Zakręciu, mała królewna wstydliwa, jeszcze troszkę poczekasz i się ujawni, najważniejsze że wszystko z malutką ok :-)

Oczy niebieskie kurcze Tule Kochana ale jak nie ma wyjścia to co zrobisz Szkoda ale Twoje zdrowie też jest ważne

Maran-atha
niestety nie mam zdjęcia Ale niunia i tak dzisiaj tak się odwracała że nie było by nic widać Tak więc musze jeszcze troche poczzekać Jeszcze nie wiem jak wytrzymam kolejna wizyta 22 maja Zdrówka dla Ali

Dziewczyny robiłyście test z obraczki ??:)

Mamakaja trzymam kciuki Gdzie masz suwaczek?? DObrze pamiętam że u Ciebie jeszcze dzidzia nie ujawniła się?

Kirusia jeszczze raz napisze Cieszę się strasznie :*

Małe liski ja lapme solną włączałam codziennie jak wracałam z pracy i do wieczora :) a przed owulką siedziałam w domu (brałam wolne w pracy ) i cały dzień z lampą solna, olejkiem lawendowym i świeczkami z wosku :) świecczki i olejki w dniu staranek i do dnia po owulce

Dorca leniwa beta ale najważniejsze że spada :)

Ilaczek super że z córcia ok

Dziewczyny jak któraś potrzebuje sylk, paski ph od 0 do 14, mikroskop Afrodyta, replens (1 szt), rephres (1 szt) i castagnus (25 szt) to pisać :)

Zakrecona Test z obraczki robilam :) Wychodzi pierwszy synuś, druga córcia, a trzecie -to sie obraczka kreci dziwnie, wiecej na chlopca....wiec ja mowie ze trzeciego porodu nie planuje, wiec teraz pracuje nad blizniakami :D ja sie zglaszam po Replens

Dziewczyny tarczycowe - czy ktoraś miała takie coś jak ja że temp ciała utrzymuje sie na poziomie 35,4?? Mierze dobrze w uchu, dobrym termometrem, pod pacha wychodzi tak samo. A ja sie czuje koszmarnie przez to, jakbym miala zaraz zemdleć

reklama
Maran dziekuje za wyjasnienie mojego wykresu. Duzo zdrowka dla Alutki niech szybko do zdrowka wraca.

Zakrecona super ze corcia zdrowo rosnie:-)

Roszpunka,mmm nawet nie wiesz jaka mam ochote na kawalek sera mmmmmm nie na cala paczke sera

Airfix jak czytam twoj post o wyrodnej matce to jak bym siebie slyszal… zawsze marzylo mi sie zeby miec pierw synka a pozniej coreczke zeby starszy brat uwazal na mlodsza siostrzyczke,i nawet jka w 12-16 tyg slyszalam dwa razy ze najprawdopodobniej bedzie dziewczynka dalej wmawialam sobie ze jeszcze moze sie cos miedzy nogami pojawic…. Teraz za nic w swiecie nie oddalabym mojej ksiezniczki. Jak by sie udalo z chlpczykiem to byloby to naprawde dla mnie jak 6 w lotka.
I kochana powiem ci ze ja nie raz lapie dola… teraz jestem na diecie okolo 7 tyg i ph mnie nadal nie zadowala.Teraz zauwazylam ze z faza ksiezyca najparwdopodobniej w maju tez sie nie zgra… bo pelnia jest 14-15 cos kolo tego a owu bede miala napewno wczesniej…. Czyli na dziewczynke.
Ale licze na to ze jonas przyniesie mi szczescie…bo niby maj jest chlopczykowy…

Oczy niebieskie,kochana trzymaj sie,mi bardzo pomagalo jak przwialam piersi 48h non stop okady z kaupsty bialej.Wkoncu Twoje zdrowko najwazniejsze :*

Marchew super ze juz wiecie na 100% ze bedzie mezczyzna.I piekne imie !!! Bedzie sliczny Gabrielek. Jeszcze tylko 9 tyg i bedzie z wami.

DZIEWCZYNA BARDZO WAZNE!
czy jest sens robic monitornig przed owu okolo 7 dni przed?Chyba nie bo nie wiadomo przy jakiej wielkosci u mnie pecherzyk peka prawda??W PL bede najprawdopodobniej do 4 dni przed owu i nie wiem czy jest sens sie zapisywac do ginka...
Ale napewno hormonki i mieraly zrobie bo bedzie akurat blisko owu takze powinny byc wiarygodne.

Ostatnia edycja:
Do góry