reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
kiruś super, gratki ogromne :* !!!

piranha a ja myslalam ze femara to gonadropina... :eek: czemu tak myslalam..? Wszystko mi sie kicka juz. A jak wygladaja gonadotropiny jesli chodzi o cene, sa drozsze od femary ?
Chcialabym sie przygotowac na cykle monitowane, na IUI, glownie finansowo, dlatego jak mozesz kochana to napisz jak te gonadotropiny sie dokladnie nazywaja :)**

vivienka tez spojrzalam na Twoj wykres no i piekny jest !! trzymam mocno kciuki kochana za powodzenie w tym cyklu niech bedzie dobrze i niech tak sie zakonczy :*
A co do Olusi, cieszy sie bardzo na wyjazd, do tego w przyszlym tygodniu maja jeszcze wyjscie do planetarium, wiec bedzie ciekawie. Kupe rzeczy musimy Oli jeszcze kupic na zielona szkole, ale mam nadzieje, ze damy rade :)
Poki co zbieramy sie pomalutku do ortodonty :*

ilaczek kochana ale mnie wlasnie chodzilo o ruchomy tylko wylecialo mi to z glowy, ze tak to sie nazywa :-D syn babeczki z pracy ma wlasnie ruchomy i bardzo sobie chwalila, u Oli zostaly 3 zabki do wyrosniecia, dwie czworki i jedna trojka i chcemy skorzystac z darmowego aparatu dla dzieci, tu wiem ze terminy sie sa dlugie.

Ana87 to jest moj wykres z cyku w ktorym zaciazylam.Kliknij w fotke to bedzie bardziej wyrazne foto ;-)

Powiem tak jestem nalogowa biegaczka,uwielbiam joggowac,przed ciaza malo jadlam i nie za czesto.potrafilam wyjsc z domu jedzac sniadanie i do wieczora zjesc tylko „cos tam“… mialam bardzo nieregolarne pory jedzenia i czesto siegalam po jogurty bot o tylko otworzyc lodowke i wziazc lyzke. A ze w pracy caly dzien bylam od 7 do 21 to nie bylo czasu na nic innego…
To tak po krotce,a no i byl to etap co pilismy z moim m. pepsi
Ach no i plemniki byly oslabione.. bo nie bylo czesto serduszkowania..
Tyle po krotce o moich starankach.

Kira WSPANIALE ze seduszko bije i dzidzi super sie miewa :-):-)

Ma juz ktos wiadomosci na komorke od zakreci???

Macy jaka ty kochana jestes,wycalowalabym cie!!:tak::tak::tak: W tym cyklu nic nie bedzie bo bylo serduszkowanie z zabezpieczeniem.. bo docelowy cykl bedzie dopiero teraz w maju.Ale obiecaj ze w Maju za to bedziesz podwojnie trzymala kciuki zeby sie udalo.
A co do wykresu sama nie rozumiem tego drastycznego spadku i skoku pozniej

Ilaczku a ten napoj sodowy dla mezow on jest na podwyzszenie ph czy na co wkoncu?
Ja juz tez biore DHEA ale dopiero od tego tygodnia,mam nadzieje ze 3 tyg wystarcza aby cos sie tam zaczelo dziac.Czyli dawke zwiekszasz co tydzien tak?

Niusia dziekuje za kciuki ale to jeszcze nie ten cykl.Ale obiecaj tak jak macy ze bedziecie za miesiac trzymaly kciuki zeby @ nie przyszla ok?:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Trzymam kciuki za wizyte u Ortodaty!!A olcia nim sie zorjentuje i bedzie wyjezdzac na zielona szkole.A gdzie dokladnie ona jest? W PL bo jak sie nie myle pisalas ze leci?

zakrecona no I super, ze z Malutką wszystko w porzadku :) a nie masz żadnego zdjecia z USG

vivienka odnosnie Twojego wykresu to ja miewam podobne, zdarzaja sie takie spadki bo hormony sa wyrzucane impulsywnie I mogło sie zdarzyć, że przed mierzeniem temp był wlasnie wyrzut estrogenu I stad temperature spadła :) dla mnie to nie jest jakos specjalnie dziwne bo tez miewam takie spadki na wykresach :) co do napoju sodowego dla mężczyzny - jego zadaniem jest podnosić PH

u nas, Ala dzis wymiotuje, wczoraj na wieczór najdala sie borówek I jej widocznie zaszkodziły bo w nocy wymiotowala I dziś też, pojechałam z nimi do szklepu po owoce I mi samochód zabrudziła... no wiec musialam sie usprzatać nieco... teraz leży I wymysla co chwile coś... zjadła dzis tylko kawalek bułki od 14stej bo wszystko do 14 zwrócila...

Ostatnia edycja:
kira, gratuluję pięknej fasolki i serduszka :happy2:

zakręcona, cieszę się że wszystko w porządku z twoim maleństwem:happy2: szkoda że dalej w niepewności;-) Ale już niedługo wszystko będzie jasne:tak:

Właśnie wcinam żółty ser i zapijam colą light. Coś nie za bardzo ta dieta zdrowa hihi. Ale czego się nie robi;-)

Dziewczyny, jak myślicie, mam nawilżacz powietrza z jonizatorem. Jonizator chodzi cały czas. Myślicie, że powinnam jeszcze lampę solną kupić? Czy któraś z was może mi podać linka do tych bransoletek jonizujących ??

reklama
Kiraa gratulacje :) Wiem że bardzo się cieszysz, a nie czujesz takiego małego żalu że drugi pecherzyk się nie utrzymał? :)
Zakrecia szkoda że dalej nic nie wiesz :) Ale czekanie zostanie Ci wynagrodzone :)

Ana87, Roszpunka To chyba nie tylko Wy byłybyście wyrodnymi matkami :/ Ja bardzo przezylam pierwsza ciąże , bo od malutkiej dziewczynki pragnełam córci, baa nawet takie głupie rzeczy opowiadalam do kolezanek jak bylam w podstawowce ,że co to ja bym nie zrobiła jakbym miała synka. A tu okazuje się na usg że jest synek, a ja dalej wmawiam sobie ze to nie mozliwe, że przeciez 5 dni przed owulacją, że słodkie non stop jem, brzuch nawet na dziewczynke...ale urodzil się chlopiec :) i przeciez jest najukochanszy :)
Roszpunka ja to tak w duchu zazdroszcze tylko jak ktoras mowi ze bedzie miec dziewczynke , ale tak pozytywnie.....a najbardziej wkurza mnie tylko i wtedy naprawde zazdroszcze przez duze Z, ze osoby ktore od poczatku ciazy mowia ze absolutnie nie chca chlopca, ze nienawidza chlopcow, itp i takie maja dziewczynki ;/ Wtedy mysle ze to wszystko nie sprawiedliwe .

Ja mam dziś chwile zwatpienia bo zle sie czuje po suplemantach i tak jak pisalam nie skladaja mi sie fazy ksiezyca ani jonas, ani nawet kalendarze chinskie ;) zeby dziewczynka byla

Mysle tak czy jest cos w tym nie jedzeniu sniadań....Ja na ten moment to zywie sie tak jak Vivienka ;) jak mam czas i jak sobie przypomne ze glodna jestem :) Na synka jadlam raczej sniadania bo szlam do pracy i po 8 zjadalam jakis serek , albo jajecznice . Teraz rano mam glodowke przez tabletke na tarczyce. A co do Pepsi to tez musi cos w tym byc, moja kolezanka pije caly czas Pepsi ale zwykla ( zreszta ja tez ) i ma dziewczynke. I zauwazylam ze te co maja teraz dziewczynki to kazda pila przed ciaza i w ciazy wode Żywiec truskawkowa ;) to tak z moich obserwacji

Do góry