reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Vivienko mój M bierze taką macę
http://swanson.com.pl/files/cache/Maca_210x360.jpg
ja nie biorę, ja stawiam na l argininę, l karnitynę, czerwone mięcho:-)
dzisiaj robiłam progesteron, zobaczymy jaki będzie, wyniki jutro po południu.
normalnie siedzę jak na szpilkach, życie według schematu chłopczykowego już mnie stresuje i psychicznie męczy.
już 11 tygodni dzisiaj. mój M powiedział, że następny cykl jest nasz;-)
czekam na @ i na badanie hormonków.
staram się w lutealnej trochę wrzucić na luz i więcej odpoczywać, oczywiście biorąc suple i trzymając sie diety,
ale już nie czytam w kółko o diecie, bo ześwirować można:-D

Matik....:-(

Ostatnia edycja:
reklama
Matik tulę mocno kochana, ale może jeszcze nie wszystko stracone ...
Mamakaja też czuję że u Ciebie dziewczynka ale już Ci to pisałam :-)

Ostatnia edycja:
Vivienko mój M bierze taką macę
http://swanson.com.pl/files/cache/Maca_210x360.jpg
ja nie biorę, ja stawiam na l argininę, l karnitynę, czerwone mięcho:-)
dzisiaj robiłam progesteron, zobaczymy jaki będzie, wyniki jutro po południu.
normalnie siedzę jak na szpilkach, życie według schematu chłopczykowego już mnie stresuje i psychicznie męczy.
już 11 tygodni dzisiaj. mój M powiedział, że następny cykl jest nasz;-)
czekam na @ i na badanie hormonków.
staram się w lutealnej trochę wrzucić na luz i więcej odpoczywać, oczywiście biorąc suple i trzymając sie diety,
ale już nie czytam w kółko o diecie, bo ześwirować można:-D

Ilaczku trzymam za was kciuki aby wyniki hormonkow i mineralow okazaly sie bombowe i aby kolejny cykl byl wasz!!!!! Daj koniecznie znac jak tam jutro wyniki wyjda:tak:
Powiem ci ze ja mezulkowi juz nic na testosteron nie bede zapodawac bo ma dobry, tylko ja swoj musze naprawde MOCNO podbic! Bo jestem na najnizszym poziomie:baffled::angry: Ty to chociaz po srodku jestes:tak: dlatego sie zastanawialam nad dopalaczami testosternu dla siebie.Zastanawiam sie w takim razie czy dawki L Argininy nie zwiekszyc np co drugi dzien. Bo mieso wolowe to ja juz codziennie jem.Jak nie salami albo szynke wolowa to steki na obiad albo gulsz z wolowiny i oczywiscie zaraz potem szklanka wody z cytryna.

Ilaczku wow to juz prawie 3 miesiace dietki :szok: dziekuje za twoja odpowiedz:tak:

dziękuję Vivienko.
ja miesiąc temu też miałam testosteron w dolnej granicy:-( zobaczymy za dobry tydzień okaże się czy poszedł coś w górę.
uważam, że jednak trzy bite miesiące diety i supli to raczej postawa.
dopiero teraz czuję jakąś zmianę. przed owu miałam bombowe piersi, cerę piekną, nigdy tak nie miałam. teraz też mam ładną cerę.a to zasługa estradiolu.:-D
również życzę Ci powodzenia w Twoich staraniach.
dzisiaj w końcu odebrałam pre seeda z apteki, olejki sosnowe i będziemy od @ wdychać:-)

Ostatnia edycja:
mamuśkamimi, ależ emocje jutro będą, będę z całych sił trzymać kciuki!

Matik, leczenie zależy od tego jakiego rodzaju są to przeciwciała. Przy zespole antyfosfolipidowym podaje się leki rozrzedzające krew takie jak Acard i Clexane (zastrzyki z małocząsteczkową heparyną). W przypadku innych przeciwciał podaje się m.in. leki wyciszające te przeciwciała, typu Encorton i inne. Warto też sprawdzić kariotyp Twój i M (badanie genetyczne) by wykluczyć nosicielstwo np. jakiejś translokacji chromosomów. Może też występować brak przeciwciał blokujących ALLO MLR (sprawdza się te przeciwciała i robi test test cytotoksyczny), istnieje możliwość ich zwiększenia poprzez odpowiednie leczenie (np. poprzez szczepionki z krwi M).

Vivienka, leki rozrzedzające krew pomagają przy obecności przeciwciał antyfosfolipidowych. Przez 6 tygodni może się wiele zmienić :tak: L-karnityna i L-arginina mogą podnieść poziom testosteronu. Warto sprawdzić poziom witaminy D3 (to niestety dość drogie badanie) gdyż ona również podnosi poziom testosteronu (ja mam silny niedobór D3). Co do macy, wiele dziewczyn bierze ją przy staraniach o synka, wapń też potrzebujesz (nie możesz go z diety wykluczyć) tyle ze w mniejszych ilościach.

ilaczek
, kciuki za wyniki! :-)

dzięki Piraniu mam nadzieję, że progesteron się trochę obniży.
Vivienko, jedząc cytrusy, pomidory warzywa na pewno będzie również obecność wapnia i magnezu. przeliczałam sobie i nie można ich w ogóle wyeliminować z jedzenia.

Ilaczek Ty wiesz &&&&& za Was trzymam...
Vivienka jesten ciekawa jaki bedzie Twoj testosteron na kolejnych badaniach, oby byl wysoki &&&
Matik przykro mi...
Mamuskamimi &&&&& za jutro... emocje sa nie ma co zwlaszcza dla nas "chlopczykowych" &&&& za blue
Mamakaja &&&& za dziewczynke przy kolejnym usg
Nuska &&&&& za ta owu nie wreszcie przyjdzie i jiech bedzie owocna
Kira mysle o Tobie i Twoich 3 jajeczkach
Dorcia jak tam w pracy?
Piranha brawo dla Kai, 2 dziecko ma tez latwiej wiec nie ma sie co dziwic, Krzys sam sie musial uczyc, ona go w wielu rzeczach nasladuje wiec nieswiadomie sie uczy... :) no i to dziewczyna a one ponoc szybciej mowia, ale nie wiem bo nie mam porownania ;)
Wszystkich serdecznie pozdrawiam i czytam na bierzaco, choc nie zawsze pisze...

piranha kochana napisalam Ci eska - nie dalam rady zrobic wczesniej testu, w pracy taki nawal ze szkoda gadac, i JEST PIK :-) co prawda mozna przypuszczac ze wieczorny test cos zafalszowal ale jednak wczesniej krechy wieczorne byly o wiele slabsze a tu mamy piekny wyrazny pik !!
Co robimy ?? pamietaj kochana ze pracuje na popoludnie, wiec serducha wylacznie pasuja rano :blink: pisz pisz prosze bo musimy obrac teorie :-)
Moze staranka jutro rano i pojutrze poprawka ?? jak uwazasz ??

zaraz Wam poodpisuje kochane, tylko ogarne Olcie.

reklama
Do góry