reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mamuskaMimi :) ja w pierwszej ciązy to czułam późno ruchy bo dopiero w 20- 22 tygodniu ciązy no I Ala była taka dośc leniwa, chyba wiecej spala jak figlowała ;) no I po porodzie tez spokojna była no a z Maja ok 17-18 tygodnia zaczełam czuc I ona znowu bardziej ruchliwa była I tak jej zostalo ;)

syla1205
witaj :) ja tez mam 2 dziewczynki :) jesli chcesz moge Ci podeslać wytyczne zwiekszające szanse na chłopca I spis suplementów :)

reklama
Dziewczyny, mam kolejne pytanka.

Po pierwsze czy macie sprawdzonego sprzedawcę testów owulacyjnych, tych one step ovulation test? Przed pierwszą ciążą kupowałam z allegro i przyszły mi dobre, działające, ale to było tak dawno, że pewnie nie znajdę już linka.

A po drugie, to kupiłam Iladian direct plus do zakwaszania od środka i zastanawiam się, czy nie ma tam czegoś co wykańcza żołnierzyki. Oto skład: kwas L-askorbinowy
inulina
witamina E (tokoferol)
kwas hialuronowy

Z góry dziękuję za odpowiedzi :*

Dzien dobry :))))

Nie mialyscie problemow ze wstaniem :-p? ja obudzilam sie o 8.00 ( starego czasu ) i ani rusz dalej wiec wstalam. Piekna pogoda.

Airfix wiem o jakich testach mowisz, mialam to samo jesli chodzi o nie, bo dopoki mialam niebieska koncowke wszystko bylo super, ale kiedys trafilam na rozowa, a potem na biala ze strzalka i okazaly sie kompletna kiszka.Teraz mam testy polecone przez piranhe, zamawialam na e-bay-u, w sumie to piranha mi zamawiala bo ja nie mam tam konta. Za 50sztuk, o czulosci 30 zaplacilam 63zł z przesylka - dla porownania tu za 30sztuk tych samych zaplacilabym 56zł. :blink: chwale je sobie, bo nie mydla oczu, ale nie podoba mi sie to,ze odkad zaczelam ich uzywac mam dluzsze cykle :rofl2::wściekła/y:

Dorcia no wlasnie juz mialam Ci wywowylac bo zastanawialam sie gdzies znikla. Dostalas ta prace ?? super a gdzie ? :-) Ty sie nie przemeczaj !!! Jak kociamber ?? Nasze czekaja az balkon osiatkujemy, bo pogoda piekna, a siedza w zamknieciu, ale juz blizej niz dalej :happy2:

Milej sloneczje niedzieli :*

Witajcie niedzielnie

Airfix
- zdrówka !!!!

aljul - dzięki za odp.To mam nadzieje, że się sprawdzi i maluszek będzie spokojny :tak:choć może się jeszcze rozkręcić. Doświadczenia ze spokojnym maluchem to nie mam, bo starsza nie jest jakoś nadzwyczajnie ruchliwa, ale od czasów niemowlęcych rządzialska i wymagająca bardzo, leżeć w łóżeczku nie, w głębokim wózku ryk, tylko na rękach i rączkami wskazywała gdzie chce chodzić. A młodsza to od maleńkiego prawdziwy pędziwiatr, choć też są plusy tego bo zupełnie sama bez jakiejkolwiek mojej pomocy nauczyła się błyskawicznie chodzić w wieku 9 miesięcy.

maran-atha - ja straszą córę też czułam dopiero w 19tyg, więc bardzo się zdziwiłam kiedy młodsza tak szybko dała znać o sobie, teraz sądziłam, że będzie podobnie, ale maluszek tylko od czasu do czasu delikatnie rozdaje kopniaczki.

Dorcia - super, że tak szybko udało Ci się złapać pracę :-) To pewnie kwestia przestawienia się, ale wiesz nic na siłę skoro i nerki dały znać o sobie, zdrowie najważniejsze !!!

syla1205 - witaj :-) Fajnie, że kolejna chłopczykowa staraczka. I ja mam dwie córy, a niebawem powinnam się przekonać czy u mnie planowanie synka się powiodło.

Miłej niedzieli !!!

Proszę jakie metody :)
Pierwsze testy ciążowe pojawiły się już w egipskich papirusach. Kobiety, które podejrzewały, że mogą być w ciąży, skrapiały swoim moczem ziarna jęczmienia i pszenicy. Jeśli ziarna kiełkowały oznaczało to „pozytywny wynik testu”. Dodatkowo dany „test” określał płeć przyszłego dziecka. Gdy kiełkował jęczmień oznaczało to, że urodzi się chłopiec, a gdy pszenica to dziewczynka. W XX wieku sprawdzono, że metoda ta była poprawna w 70%
Mamuśkamimi trzymam kciuki za synka :) moi chłopcy raz był uspokojenia a raz ostro dawali i tacy też są ;)

Ostatnia edycja:
witam I ja
u mnie nowy czy stary czas bez różnicy bo mnie budza moje "Budziki" o ktorej chca, dziś o 7:50 wiec normalnie jak codzien ;)

Nuśka
ale masz kocisko ;)
mamuskamimi ja też czekam na Twoje USG bom jest ciekawa I oczywiscie kciukasy zaciskam :)
Dorcia uwazaj na siebie

miłego dnia :)

mamuśkamimi - mój starszy synek też dosyć ruchliwy - zapisaliśmy go na piłkę nożną żeby trochę tej energii zużył i też uwielbia rządzić i także z tych wymagających - do tej pory próbuje mi narzucić swoje ale ja nie za bardzo chcę się ugiąć - za to z moim mężem w tej kwestii radzi sobie znakomicie:-). Też nie spał w łóżeczku tylko uspokajał się jak osiągnął cel - w tym przypadku śpiąc z nami w środku, w głębokim wózku także nie lubił jeździć, w wielu 6 m-cy musieliśmy kupić spacerówkę żeby mieć wolne ręce od niego bo każdy spacer tak właśnie się kończył że wracałam z niego z synkiem na rękach a wózek popychałam brzuchem i nogami. A młodszy też bardziej sposobny i zaradny - nie straszna mu żadna wysokość a parapety w domy opanowane na tip top:-) , chodzić też nauczył się wcześniej trzymając w ręku jakiś kapel którym potrząsał i nie był do niczego podłączony (luźno go trzymał w rączkach i tak się nim zabawił że poszedł z nim) w wieku 9,5 m-ca a ja uważałam ze z racji jego wagi urodzeniowej (5100 kg) wszystko będzie się u niego odbywać później:-). Mam nadzieję że u Ciebie będzie synuś i będzie bardzo spokojny - czego Ci z całego serca życzę.

syla1205 witaj:-) i zostań z nami. Dlaczego ma się nie udać? Myślę że jeśli zastosujesz się do wytycznych dziewczyn które starają się o synka to z pewnością Ci się uda - wielu dziewczynom tutaj już się udało z zaplanowaniem upragnionej płci.

Nuuusiu okna umyte? balkon wysprzątany? Oj ja też muszę przetrzepać i odgruzować:-) troszkę swoje mieszkanie - to chyba ta wiosna i słońce za oknem daje tyle energii

Miłej i słonecznej niedzieli dla wszystkich.

Witam niedzielnie !!!

Nuuśka u Nas kociasty ma cały czas balkon wolny...nie ściągałam siatki bo przecież zimy nie było prawie w ogóle !!! Praca...hmmm ...muszę sporo dojeżdżać ale mam nadzieję że nie złapię jakiegoś ataku w trakcie pracy ??? A może wszystko boli mnie z nerwów ?

Syla 1205 WITAJ

reklama
Do góry