reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik ja tu weszłam taka ZNÓW chora żeby zobaczyć coraz wyraźniejsze dwie kreseczki:) Jak się patrzy na Twoje szczęscie to aż łzy ze szczęscia w oczach się pojawiają:) Zobaczysz dostaniesz zdrowa, sliczna córeczkę :)
Mój synek sie urodził 31.12 i mowili ze Sylwester ma być, albo chociaż na drugie ;) Ale staneło na Alanku:) a na drugie ma po tacie :)
Annette i Ja sie dzis wziełam za ogródek i to był błąd,a wczesniej bylismy z dzieckiem na spacerze- wielki błąd, nie powinnam była zaraz po chorobie wychodzić:/ więc umieram znów, od nowa to samo, szyja boli jakbym swinke miała, wiec jestem pewna ze to znow zapalenie wezłow chłonnych.
Ja z racji tego ze mieszkam kolo zbiornika wodnego codzien widuje klucze kaczek :) mysle ze wyjdzie z tego cos dobrego w koncu ;) w tamtym roku widzialam na raz 12 bocianów!! krazyły nad moim domem... heheh az sie bałam
mamakaja kciuki za wizyte && obyś trafiła na dobrego lekarza
mamawczesniaka... a Ty już koncóweczka ciąży:) Kiedy to zleciało
mamartusia bo te testy to jest w ogole czarna magia ;) Niby sa dwie kreski, ale za jasne, a jak mi sie wydaje ze dalej za jasne bo nie sa jednakowe to sie okazuje ze to było to :szok: Trzeba obserwowac i obserwowac, jakie kreski ciemne to u nas jest " to" , u mnie po ok 24h od kresek dwoch prawie jednakowych pekał pecherzyk. Teraz poluje na dobre testy, bo ostatnie z allegro super były, a zamowilam drugi raz i nie dobre były ( to samo opakowanie ale inne kolory koncówek miały ) .. wiec jak tu teraz trafic na dobre testy? Może dziewczyny jeszcze coś Ci podpowiedzą

Ostatnia edycja:
reklama
Matik ale super wiadomość, GRATULUJĘ z całego serca. Zobaczysz wszystko będzie dobrze. Niedługo i ty będziesz tulić swoją wymarzona córeczkę.

Airfix zdrówka zdrowka Kochana :*
Mamartusia u mnie ta kreska nie jest tak mega ciemna jak u niektorych kobiet I jest pozytywny, to u kazdej może być róznie, ja np jak widze, że ciemnieje to robie czesto te testy by wyłapać pik bo u mnie szybko przyrasta LH I np o 8 rano jest ledwo widoczna kreska a o 15stej mam pozytyw. Ale może tak byc jak piszesz, że o 19 jeszcze nie pozytywny a np o 23 byłby już pozytyw, no z tymi testami to róznie bywa, ja mam 30ml czułości I u mnie mysle lepsze byłby 25ml bo ja potrzebuje duzo pić a jak mam 30ml to prawie cały dzien nie pije by nie zaburzyc testów a później w nocy jakbym kaca miala... :zawstydzona/y: poprostu musisz troche poobserwowac jak te testy u Ciebie wychodzą I czy masz jakiś ból owu a jak tak to po jakim czasie I wkoncu to rozgryziesz... czasem trzba co 4 godziny robić by wyłapać pik... powodzenia :)

Matik - ogromne gratulacje !!!!!! :-)Jak kreseczka tak szybciutko ciemnieje to dziewuszka będzie jak nic !!!!

Elmo - ale śliczna z Was rodzinka, aż miło popatrzeć, widac że jesteście bardzo szczęśliwi :tak: Ja jeszcze nic nie wiem, mam usg 2 kwietnia czyli w środę, oj emocje są i to duże !

Mamakaja - na pewno wszystko dobrze z maleństwem, odpoczywaj i staraj się tak nie denerwować (choć wiem że łatwo tak mówić, ale trudniej wykonać) wizyta we wtorek na pewno Cię uspokoi.

vivien - pytałaś wcześniej o opis moich staranek, obiecuję, że opiszę jak tylko maluszek się ujawni. Nie martw się wynikami, tak jak piszą dziewczyny nadczynność tarczycy nie jest taka groźna a może w kolejnych badaniach okaże się że wogóle problemu nie ma, trzymam kciuki !!!

Dorcia - i jak tam poszukiwania pracy, coś już udało złapać ? Betą się nie przejmuj, ona się tylko tak droczy z Tobą, a za chwile spadnie do samiutkiego zeeeeera !!!

Kirra - trzymam kciuki i jestem przekonana, że wynikami badań już nie musisz się przejmować bo z tych trzech pęcherzyków będzie piękna ciąża !!!

Wiecie od jakiegoś czasu czuję ruchy maluszka, ale rzadko jakoś, chyba leniuszek jest bo młodsza córa to tak się wierciła, że już od 14 tyg czułąm ją często i wyraźnie - i do tej pory taka wiercipięta jest, wciąż w ruchu, a nawet jak usiądzie to stale nogami fika.
A jak u Was było od kiedy czułyście ruchy maleństwa i jak często w początkowym etapie ?

Spokojnej nocki i danej niedzieli !!!!

mamuśkamimi kochana tak znalazłam pracę...nie wiem jak długo popracuję bo już mnie wszystko boli..najbardziej nerki !!!
Ruchy synusia...bezcenne uczucie !!!
Miłego weekendu !!!

mamuśkamimi mój 1 synek też rozdawał kopniaki na lewo i prawo w ciąży więc nie miałam obaw że z nim jest wszystko ok, ale w 2 ciąży synuś chyba spał całymi dniami i nocami i dopóki nie pogłaskałam brzucha to siedział cichutko jak mysz pod miotłą i w tej chwili też tak jest uwielbia spać a jako noworodek był bardzo grzeczniutki (teraz się troszkę rozkręca) starszy za to jako maluszek dawał w kość ale od dłuższego czasu się wycisza

Airfix podobne objawy miałam w tym ten ból i powiększenie węzłów chłonnych na szyi miałam przy zapaleniu zatoki szczękowej i niestety nie obyło się bez antybiotyku, sterydów i rehabilitacji bo lekarz rodzinna się nie poznała. Zdrówka życzę

reklama
Witajcie dziewczyny:):) ja jestem nowa!:p moja siostra przebywa tutaj na forum i podrzucila mi temat:) Otoz jestem mama dwoch dziewczynek i oboje z mezem chcemy miec jeszcze synusia. Jest taka szansa? jakie ja mam badania zrobic??? bo o testach owulacyjnych juz slyszalam i wlasnie chcialam probowac. Moja druga corcia w pazdzierniku skonczy roczek i wlasnie wtedy mamy taki planiik badz na poczatku kolejnego roku. Ale jak mi powiecie ze bedzie 3dziurka to sie powaznie zastanowie:p :-D:-D:-D

Do góry