reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Czesc Wam!
Zakreciu to już 10 tyg! Gratki kochana!
Piranhu to u mnie ostatnio faza REM w ogole nie istnieje :)Nic nie jest wstanie mnie obudzić:)
Krystianmartin ciesze się że masz to pozwolenie, dużo pomyślności Wam życzę.
U mnie z nowości : malenstwo daje o sobie znać delikatnymi ruchami, cudowne uczucie:)

małe liski, i Ty nam tu będziesz wklejać zdjątka ślicznej małej dziewczynki w różowych wdziankach, zobaczysz :-( Podobno czekoladowe lody z niską są bardzo zakwaszające :-), pamiętam jak kiedyś natrafiłam na post dziewczyny, która cały czas objadała się takimi lodami ;-), najlepiej wybrać takie z jak najmniejszą zawartością cukru.

Matik, wykres jak najbardziej w porządku :tak:, to że w tym momencie tempki tak się poustawiały nie oznacza, że godzinę później miałyby zupełnie inny przebieg, ważne, że są wysoko.

Nuuuśka, tamten mega pik dopadł Ciebie znienacka i teraz pewnie też tak będzie :-), w 9 dc nie było jeszcze pęcherzyka dominującego, do tego bierzesz estradiol więc FF się wydłuży. Ja bym jeszcze wykluczyła u Ciebie prolaktynemię czynnościową. Guajazyl już bym piła :tak:

maran-atha
, faktycznie pasuje to do prolaktyny. Obniża ją m.in. witamina B6 w dużych dawkach (najlepiej w preparacie B-Complex B-100), również preparaty typu Agnus Castus zawierające wyciąg z tej rośliny.

mamakaja
, hehehe, a ja mam niedobór NREM'u ;-) bo mnie budzi wszystko, nawet głębsze wzdychnięcie Kai przez sen. Gratuluję kopniaczków, to cudowne uczucie :-) ...mniej miłe pod koniec trzeciego trymestru :-D

Kiraa, zdrówko dopisuje, dzięki kochana :-* Luteina dowcipna wpływa na PTC i podnosi ją, wykresy mogą być więc nieco zafałszowane.

Przy okazji natrafiłam na informację, że kawa wypłukuje wapń z organizmu, Kiraa, ile kaw dziennie pijesz bo pracoholicy lubią ten napój? :-D

Piranha dziekuje CI I juz wiem wszystko :) w ubiegłym roku bralam gdzies od marca do wakacji B complex I owulacje miałam w 17 dc a teraz nie biore B complex I od jesieni mam taki własnie rozjechany cykl, owu raz jest w 18/19 a raz w 22/23 dc wiec to pewnie dlatego... musze powrócić wiec do witamin B complex przynajmniej na kilka cykli bo w starankowym nie moge bo B complex jest dziewczynkowe :zawstydzona/y: ale jak np 3-4 cycle pobiore to chyba nie wpłynie jakos znacząco na moje plany chłopczykowe co ?;-)

maran-atha, sprawdź koniecznie poziom prolaktyny (najlepiej od razu zrobić test czynnościowy) żeby zobaczyć czy B-100 to nie za słaba broń. Zbicie prolaktyny powinno być priorytetem gdyż ona nie tylko zaburza LH ale i FSH, zmniejsza też tym samym nie tylko poziom progesteronu ale też ważnego przy planowaniu synka estrogenu (również testosteronu).

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry